用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園06 K2家長請進 [Part 2]
樓主: 小B維維
go

根德園06 K2家長請進 [Part 2] [複製鏈接]

Re: 根德園06 K2家長請進 [Part 2]

Please be reminded that Next Mon (13/11) is Principal's Special Holdiay..............

霸個位先!

早晨呀..CYRUSMA
圖書係星期五先還架.手冊都係有個心心印"給"係星期五架
個學者又講得真係幾好..小朋友幾叻都好...品行唔得....就真係父母之過...
我都成日同ARGUS講道理架,要佢由細細個開始知道禮貌既重要,雖然佢地而家呢個年紀同佢地講道理係難D...但佢地聽得多,自然就明白...
而且ARGUS把口....真係好易得罪人架...我都好怕佢.....
  :cry:  :cry:
Cyrus123 寫道:
小B維維:
請問星期幾還圖書 阿仔話星期三、四、五都得 仲有是否下週才還

另外,all mamis:
我在某場合遇見一位不認識的長者,似學者多d。他與我講了些說話,我想和大家分享:
你愛你的兒子是正常的、應該的,但不要縱他,否則會害了他...現在世界咁亂,因人"衰格"...要培養孩子三樣嘢:性格、行為、人格 ,還有對於說話叻的孩子更要教,因為他�她會影響別人...
嘩!好少人咁認真同我講教仔
大家又有何啓發?分享下丫!

Present    
A Happy Big Head Girl..wish you luck and God always with us!!

到到...     

顧問大人

謝謝你放完呢日,要做冬先有假lu
mcheung 寫道:
Please be reminded that Next Mon (13/11) is Principal's Special Holdiay..............

HI Cyrus123,
十分認同那長者的看法。我曾報讀4間KG,4間都收Jeff,但我只中情KV,別人認為某KG的英文更好、又某KG學術水平更高,我認同,但最終選擇KV是因為它重視紀律培訓,有重紀律的學校環境,對培養小孩的行為/品德很有幫助。

忘了在那得知這見解-----國家的興衰取決於國民的素質,而國民的素質就有賴母親。正正就係'現在世界咁亂,因人"衰格"...'的意思    

很高興那伯伯這麼關心下一代,可惜很多年輕家長都不明白培養孩子性格、行為、人格的重要性,看來政府設立家長基準評核試的迫設性更大!

HONEY
   做咩咁懶呀
Central 寫道:
顧問大人

謝謝你放完呢日,要做冬先有假lu[quote]
mcheung 寫道:
[/quote]

gracechung

我都係因為咁,先至考kv同比仔入黎讀咋,呢個世代,個個小朋友都咁矜貴,難免會助長佢地唔好既脾氣同性格,真係較難搵到類似kv咁注重紀律既幼稚園。
gracechung 寫道:
HI Cyrus123,
十分認同那長者的看法。我曾報讀4間KG,4間都收Jeff,但我只中情KV,別人認為某KG的英文更好、又某KG學術水平更高,我認同,但最終選擇KV是因為它重視紀律培訓,有重紀律的學校環境,對培養小孩的行為/品德很有幫助。

忘了在那得知這見解-----國家的興衰取決於國民的素質,而國民的素質就有賴母親。正正就係'現在世界咁亂,因人"衰格"...'的意思    

很高興那伯伯這麼關心下一代,可惜很多年輕家長都不明白培養孩子性格、行為、人格的重要性,看來政府設立家長基準評核試的迫設性更大!

ArgusMum

honey我邊有懶
只係做番平常人會做既野啫,即係,數數假期同埋睇下要等幾耐先到下個假期之嘛
ArgusMum 寫道:
HONEY
   做咩咁懶呀

Hi
好耐冇上來講野啦 乜咁耐先開Part 2呀, Central & Argusma,你地要加油呀

Cyrus123
老師話可以早d還圖書,因有時星期5會有小朋友唔記得帶,所以佢地可以早幾日交還.

pelie

吖...你做嘜唔幫下手呀,要成日開新part,人人有責
pelie 寫道:
Hi
好耐冇上來講野啦 乜咁耐先開Part 2呀, Central & Argusma,你地要加油呀

pelie

係呀,老師上星期三已經同小朋友講,可以帶書返學校還,只係最遲可以喺星期五還都得。我覺得咁樣比小朋友有「走棧」都好,佢地唔記得還書,可能有好大壓力架。
pelie 寫道:
Cyrus123
老師話可以早d還圖書,因有時星期5會有小朋友唔記得帶,所以佢地可以早幾日交還.

pelie

你都要加油加油呀
pelie 寫道:
Hi

各位

幾位媽咪到來報到, 我都出來支持la

顧問大人: 好掛住你阿

:idea:

Present          
‹ 上一主題|下一主題