用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 倒數十九日就派彩,你們緊張嗎?
樓主: bjjm
go

倒數十九日就派彩,你們緊張嗎? [複製鏈接]

Re: 仲有一個月就派彩,你們緊張嗎?

hoganmama

好耐無見too

我就未緊張住,
同你一樣我都係仲未整profile ,
我都要急d先得la

我諗我個profile最多都係10頁度ja,
整得太多校長都未必會睇曬,
都係重點出擊算lu        

hoganmama 寫道:
katiekma & iloveyoub4,

Hi, 我都開始有d緊張la, 我仲未整profile ar, 要急d先得la

我諗住簡潔d, 只放幾張相 (單人及家庭照), 另加最lastest成績表同cert就算la

hoganmama

BK傻左,係咁出post

唔敢抱咁大希望Lu...希望到時有個驚喜啦!

hoganmama,

, 我個profile好厚wor, 成績表, 每學期都4-7頁紙 X 6個學期共30多張, 我見到都吾想睇     

好緊張, 已經開始失眠       

katiekma,

咁厚? 我只會放最lastest gei成績表咋 貴精不貴多ma

hoganmama

個profile封面點設計好呢

我想問6月2日係咪咁:

1. 一早去番交表中心取註冊證
2. 跟住就去學校註冊
3. 如果係派得唔理想, 註完冊去心儀學校取form

想問下取form要帶d咩文件? 我係咪應該5月尾打定電話去問d學校6月2日有無表攞?

hoganmama

無咩緊張, 主會安排.

6月2日只是到交表中心拿註冊證,

6月4日後至去學校註冊

如果係派得唔理想, 馬上去心儀學校取form或放下叩門書及資料.

取form不用拿其他文件, 有些要親自去拿, 有些可上網download; 五月中要打電話問定io...

hoganmama 寫道:
我想問6月2日係咪咁:
1. 一早去番交表中心取註冊證
2. 跟住就去學校註冊
3. 如果係派得唔理想, 註完冊去心儀學校取form

想問下取form要帶d咩文件? 我係咪應該5月尾打定電話去問d學校6月2日有無表攞?
hoganmama

我想5月中打去心儀學校問扣門form幾時派及幾時交表。有些學校不是即日派又不用即時交。間間吾同。

有人同我講,萬一派唔到第一志願,準備要再叩門的話,都要去被派到果間小學註冊,來做保障,通常一星期內就要去註冊(但叩門冇咁快通知),去註冊果日,係咪要交些少費用,如,校服,學校書簿等,之後如果被叩門果間取錄,就要放棄註了冊果間,交了的費用就白交了,是不是真的?

THANKS SINGLEMUM

hoganmama

Hi Mums

Normal how many Primary School you will try knock door ?  

Twinstar

醒目開學勳章

好彩有私校 back up,冇咁緊張 :

我想問如果之前報直資, 但入不到, 當6月2日放榜時又入不到心儀學校, 那麼可否再去直資叩門呢

可以。
good 寫道:
我想問如果之前報直資, 但入不到, 當6月2日放榜時又入不到心儀學校, 那麼可否再去直資叩門呢

請問從統一派位結果能否得知自己係甲部定係乙部抽中? 謝謝!

醒目開學勳章

只有間學校名,唔會知甲定乙。
‹ 上一主題|下一主題