用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學 想認識荃景圍基慧小學家長
樓主: hoiyan
go

想認識荃景圍基慧小學家長   [複製鏈接]

引用:Quote:junejunewong+發表於+12-9-25+23:13+

原帖由 hoiyan 於 12-09-28 發表
忘記咗飯商叫咩名
果間叫「隔離飯香」

盈信
“之前飯商“

引用:盈信“之前飯商“

原帖由 ricky22 於 12-09-28 發表
盈信
“之前飯商“
你至叻
個名好難記

回覆:想認識荃景圍基慧小學家長

飯商合約今年年尾又招標喇

karina1217 發表於 12-9-28 08:22
讀2咩呀?阿女啲朋友仔,Rainbow讀2B,孖女就唔知邊班,相識滿天下。

亞仔都係2B嘉俊, Rainbow 亞仔話小一已經識佢

醒目開學勳章 王國長老

idj 發表於 12-9-29 11:41
飯商合約今年年尾又招標喇
有興趣試食既家長真係要去, 你地就會知道試食時真係好吸引囉, 但到真係日日食時就會
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 12-9-30 01:53
有興趣試食既家長真係要去, 你地就會知道試食時真係好吸引囉, 但到真係日日食時就會
...
我亞仔同亞女都話好難食,好在有婆婆住家飯食, 亞女同學都話亞女d飯望落好好味好想食

回覆:Debbie媽 的帖子

想問下請病假D功課安排,我叫左校車ee幫我將D功課送返學,之後打電話返學校請假及請老師幫手將今日D功課交比校車ee送返來,但個老師(不是班主任)話唔得,只可以交比坐校車的同學???咁奇怪?
請假其實係咪要打電話比班主任?

醒目開學勳章 王國長老

引用:想問下請病假D功課安排,我叫左校車ee幫我

原帖由 monmonmarichi 於 12-10-03 發表
想問下請病假D功課安排,我叫左校車ee幫我將D功課送返學,之後打電話返學校請假及請老師幫手將今日D功課交 ...
係由同校車同學去校務處拎,校務處唔會代交畀校車姨姨.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

karina1217 發表於 12-9-28 08:22
讀2咩呀?阿女啲朋友仔,Rainbow讀2B,孖女就唔知邊班,相識滿天下。

孖女好似係2D班

回覆:aai 的帖子

近排無人上黎?

引用:近排無人上黎? +

原帖由 teresayc 於 12-10-08 發表
近排無人上黎?
係太多功課,上星期五有成十三樣功課!!唔計溫書同埋剪報(唔使即刻交果D)都有成十樣,樣樣都真係要做的!救命! 仲有興趣班呢!😱

醒目開學勳章 王國長老

teresayc 發表於 12-10-8 21:35
近排無人上黎?
星期六係我既安息日

星期日就係我進入死亡狀態 mode 仲邊得閒上黎丫.

醒目開學勳章 王國長老

junejunewong 發表於 12-10-8 23:16
係太多功課,上星期五有成十三樣功課!!唔計溫書同埋剪報(唔使即刻交果D)都有成十樣,樣樣都真係要做的!救 ...
你好快會習慣星期五會有十幾樣功課

回覆:想認識荃景圍基慧小學家長

今日唔計剪報有9樣

醒目開學勳章

其實一年級已經咁多功課, 我真係想像唔到2年級以上.......
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

6年級最少

回復 cychan39 的帖子

典解ge, 比多d時間你哋溫書?

回覆:aai 的帖子

六年級初初開學時都好似幾多功課,但而家又好似少左。

醒目開學勳章 王國長老

BigPig阿花 發表於 12-10-9 09:18
其實一年級已經咁多功課, 我真係想像唔到2年級以上.......
P.2 都係差唔多, 到 P.3 時............唔好係放假, 會多埋 TSA 既卷要做, 隨時係每科兩至三份.

‹ 上一主題|下一主題