用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 2009/10 聖保祿天主教小學小一
樓主: candy_kent
go

2009/10 聖保祿天主教小學小一 [複製鏈接]

我亞女攞成績優良獎, 我哋都很開心, 升2A班.

原帖由 candy_kent 於 10-7-8 15:26 發表

rattie
咁睇來呢度個個都係叻囡來, 行行地都拎兩個三個獎, 睇下我地d囡幾惦呀 !

小女話佢班都有個同學要留班,另外有的成績不太好,試升...

原帖由 Halloween0307 於 10-7-8 12:03 發表
咁....有冇mama知道有冇小朋友repeat呀? 我個女話1B有1個 .

阿女話有人拿四個添!
還有,『xx拿禮貌獎,最沒禮貌是她,還拿獎...』
笑死^-^
原帖由 feel0204 於 10-7-8 14:36 發表
係有可能的,我女今年同時拿咗進步獎和學業成績優良獎喎。我女話有人拿三個獎呀!

Hi Rattie,

原來係真既, 咁乙部第二,三志願係咪要填何東, 寶血果d ? 我真係唔識點填好多灣仔區既學校我都唔識.

原帖由 Rattie 於 10-7-9 19:03 發表
基本上講得冇錯,你諗吓,隔離有99個位俾我哋嘅band 1 + 2 學生,band 1 生係一定入到,唔收嘅即係band 2 或 3,咁你認為你何德何能會入到間更好嘅學校呢? 仲要係擺喺第二、三志願添。你估真係人人唔揀讓條羅馬大路俾你行? 講 ...

恭喜恭喜, 叻叻!

原帖由 chingching8888 於 10-7-9 23:15 發表
我亞女攞成績優良獎, 我哋都很開心, 升2A班.

升唔到隔離去? 聽到 :
鄧肇, 寶血, 玫瑰崗, 閩僑, 循道衛理.

鄧肇. SKH 維官. 如果 SKH, 可能選校問題, SKH band1 學校, 入到無理由入唔到隔離, 可能自行時過 SKH 已經俾人收. 或者想轉男女校啩.

知有家長真何東第二志願, 成績 ok , 臨尾科數, 好在最後有驚無險.

家長無填哂 30 間學校, 十零咁啦.

原帖由 chatroom台長 於 10-7-10 12:28 發表
Hi Rattie,

原來係真既, 咁乙部第二,三志願係咪要填何東, 寶血果d ? 我真係唔識點填好多灣仔區既學校我都唔識.

多謝!
要多謝咁多媽媽平時的分享!!  

原帖由 Rattie 於 10-7-10 14:40 發表
恭喜恭喜, 叻叻!

是否好似小一選校, 要填晒所有同區學校?

寶血中學是灣仔區嗎?   

原帖由 Rattie 於 10-7-10 15:30 發表
升唔到隔離去咗邊? 我聽到係 :
鄧肇堅, 寶血, 玫瑰崗, 閩僑, 循道衛理.

鄧肇堅. 唔知係 SKH 定係維官. 如果係 SKH, 可能係選校問題, SKH 係 band1 學校, 入到無理由入唔到隔離, 可能自行時揀過 SKH 已經俾人收咗. ...

乘個灣仔區得嗰 13間中學,就算俾你填埋男校都唔夠數。仲有好多他區嘅中學,東區最多,中西區、南區,哈,沙田、元朗都有得你揀呀,數數埋埋有 41間架! 不過 e d 他區中學嘅位得好少,機會可能只係高過甲部少少。

如果亞囡成績係 band1,填咗隔離做乙一,揀多五、六間之後我諗你都已經揀唔落手。

寶血中學喺柴灣。

原帖由 chingching8888 於 10-7-11 18:27 發表
是否好似小一選校, 要填晒所有同區學校?

寶血中學是灣仔區嗎?   

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題