用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 用英文作第一讀/寫語言, 用廣東話作母語聽/說及深層思考 ...
樓主: joanthony
go

用英文作第一讀/寫語言, 用廣東話作母語聽/說及深層思考   [複製鏈接]

回覆:Carsonshum 的帖子

乜事?不可討論細路玩玩具槍?定係樓主帖内話玩冰桶的人啊?
樓主,我等你回歸再!

今次封户沒有註明期限,似是永久性,可惜。

回覆 shadeslayer 的帖子

我個女已經玩左,當晚是10度氣温,玩得好開心。捐款的亦很開心。

MrBeast  都唔明點解hk人咁怕凍  發表於 14-8-28 08:32

講多都嘥氣,個仔鬧人"on居"都仲要讚佢叻嘅
今日佳句: 我以往也以為國際板的家長也有質素,但現在才知deal with 一些麻煩家長也不易!  

回覆:eviepa 的帖子

點解?

eviepa  I don't know.  發表於 14-8-28 09:32

回覆 Radiomama 的帖子

樓主上載了一些玩具氣槍的相片, 以及一些海報相片, 而海報中的漫畫人頭像被氣槍打到滿臉彈痕. 不知是否與此有關?

bobbob  似係啦  發表於 14-8-28 10:21

引用:回覆+shadeslayer+的帖子 講多都嘥氣,個

原帖由 HKTHK 於 14-08-28 發表

講多都嘥氣,個仔鬧人"on居"都仲要讚佢叻嘅
说话好粗鄙,咁细个就咁閙人,日後就算講粗口,非常母親可能仍会讚个仔講粗口都好真好型!

YanKanMom 發表於 14-8-28 09:29
回覆 Radiomama 的帖子

樓主上載了一些玩具氣槍的相片, 以及一些海報相片, 而海報中的漫畫人頭像被氣槍打 ...

上載在那個討論區?

引用:Quote:YanKanMom+發表於+14-8-28+09:29+回

原帖由 小時了了 於 14-08-28 發表
上載在那個討論區?
就是昨天在這帖子內。

回覆:用英文作第一讀/寫語言, 用廣東話作母語聽/說及深層思考

BK也有,成了hot post……

我真的笑了

笑, 係因為樓主被封了, 會有咁多人回應. 之前一段日子只有樓主及茄子 2人不斷傾談. 另外, 原來好多沈默的大多數不時都有入來這帖旁觀, 一直了解事情發展, 只係大家無出聲, 唔回應

回覆:用英文作第一讀/寫語言, 用廣東話作母語聽/說及深層思考

其實經過都會睇下呢個post, 係因為樓主獨特既理論,但亦明白佢唔係太接受到同自己唔同意見既人,唔想argue, 所以睇完就算,唔會加入

‹ 上一主題|下一主題