用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業?” [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 09-6-5 16:50 發表

長老

我並非講風涼話,其實只要係一間不過不失既小學,小朋友有得發揮就點讀都會好 ....

2b

有冇得發揮係未知之數, 不過首要小朋友唔抗拒返學, 享受校園生活, 係我同hb最著緊的

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-5 17:44 發表

2b

有冇得發揮係未知之數, 不過首要小朋友唔抗拒返學, 享受校園生活, 係我同hb最著緊的

長老

所以唔需要太偏重著緊入邊一間小學囉,不過要拿捏到點樣先叫不過不失都幾唔容易

長老,

無論晨天明年派位結果如何, 有一點可以肯定o既, 就係晨爸加晨媽加晨仔都盡左力, 期待出年收到您報喜o既SMS

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-5 14:42 發表

2b

明年的6月5日 (星期六) 我可能會好忙, 因為晨仔小一放榜

早晨

今日應該好熱 。。。。

係屋企做緊孤獨老人既 2B

今日小一放榜,同我地呢間舖無關。。。

醒目開學勳章

hihi!all:

早安~

2b:收到布甸媽報料未呀~

呢輪忙住look自由一段好令人擔心加心痛的topic的betty上

原帖由 bettylam 於 09-6-6 10:18 發表
hihi!all:

早安~

2b:收到布甸媽報料未呀~

呢輪忙住look自由一段好令人擔心加心痛的topic的betty上

Dear Betty

您眼仔大大 look 過龍 ..... :;pppp: :;pppp: 晨仔係出年先升小一呀,我地呢間舖仲有 rclamlam 女女都係呀 ....
您講自由邊段呀,等我去關心下

醒目開學勳章

DEAR 2b:
唔係有特別策略, 只是我同爸爸有共識, 哥哥曾讀的那間小學並非區內熱門小學, 所以排至第三志願都有機會入讀囉 希望知己知彼, 不容易大失所望卦>>>我咪就係睇到呢堆字,誤會左囉.

我好多年前已經睇過的資料,中左釘降,起先會屙同嘔,嘔吐物內會有釘,無醫生會會醫治到,x光片吾會照到體內有釘,被落降者會成日肚餓,食好多飯,然後會嘔釘同頭髮,如果搵吾到高人解降,開始目光呆滯,最後就被的針刺穿內臟痛苦而死...

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2339564-1-4.html

原帖由 bettylam 於 09-6-6 22:14 發表
DEAR 2b:
唔係有特別策略, 只是我同爸爸有共識, 哥哥曾讀的那間小學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=69&cb=12345611&n=a084433c並非區內熱門小學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery ...

Dear Betty

呢段 ? 我見到題目都唔敢入去啦,點解您咁擔心呢 ?有經驗 ?

醒目開學勳章

DEAR 2B:

我擔心個婆婆啊!通常見好多婆媳糾紛,但佢新抱係topic提及呢個老人家好好....

點解的人可以咁毒,連老人家都吾放過,下如此這般毒辣手段..講真啊!人命一條

係呀!我婆婆有up過我舅父都係比人落左降....

betty

原帖由 bettylam 於 09-6-6 23:06 發表
DEAR 2B:

我擔心個婆婆啊!通常見好多婆媳糾紛,但佢新抱係topic提及呢個老人家好好....

點解的人可以咁毒,連老人家都吾放過,下如此這般毒辣手段..講真啊!人命一條

係呀!我婆婆有up過我舅父都係比人落左降....

bet ...

Dear Betty

我即刻碌過去睇左啦,好得人驚呀 希望佢無事啦 。。。。

醒目開學勳章

dear2b:

如果驚就吾好睇啊!因為我睇左都心寒,打冷震

我婆婆因為年紀很大先生我媽媽,老人家思想始終無子送終,剛岩公公的哥哥鄉間有三個仔,第三個子當年8-9歲,聰明伶俐,高大俊俏,所以婆婆商量過後,同意過比佢做仔,申請舅父落香港....

舅父天資聰穎,好孝順二位老人家,更加愛錫識同吾識的老人家同小朋友...我婆婆當年係打有錢人住家工,舅父一路跟住婆婆,聽婆婆說,舅父10幾歲青少春期時,心思思成日想識女仔,婆婆當年正打一家南洋有錢人的住家工,舅父好鍾情果個千金小姐,好痴纏,但個少奶更係吾like啦!

用盡好污穢的說話臭罵我舅父,但舅父都係無理佢,不過婆婆講呢個富家小姐刁蠻任性,婆婆都有勸舅父死心,高攀不上,有日,鄰居見舅父係梯間暈倒,送往醫院救醒後就痴痴呆呆...後來診斷為精神病,但只會自殘,吾會傷害人果種,舅父長年累食精神藥,到早年,婆婆死後,個人變得更加抑鬱...做10年係屋企樓上做空中飛人.....了結了多年痛苦人生...對佢真係好大的解決.

betty

原帖由 bettylam 於 09-6-6 23:39 發表
dear2b:

我婆婆因為年紀很大先生我媽媽,老人家思想始終無子送終,剛岩公公的哥哥鄉間有三個仔,第三個子當年8-9歲,聰明伶俐,高大俊俏,所以婆婆商量過後,同意過比佢做仔,申 ...

Dear Betty

噢,原來有一段咁既故事,怪不得您感受咁深

大家好

上面0個個係格格,下面0個2個係大細山

閉關中的格格上

格格,

你識無眼睇就好0羅...

原帖由 alicetong 於 09-6-7 10:53 發表
大家好

上面0個個係格格,下面0個2個係大細山

閉關中的格格上
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

BB,

無乜特別0者....
每個人都有佢自己0既生存權利.

原帖由 bettylam 於 09-6-6 23:39 發表
dear2b:

我婆婆因為年紀很大先生我媽媽,老人家思想始終無子送終,剛岩公公的哥哥鄉間有三個仔,第三個子當年8-9歲,聰明伶俐,高大俊俏,所以婆婆商量過後,同意過比佢做仔,申 ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

VV,

個女尋日同我講, 佢好好彩竟然考試有 3.4 分(Poly 4 分滿分, 你讀HKU個親戚呢, 應該都唔差啦.

原帖由 vivi_vivi 於 09-6-6 00:12 發表
長老,

無論晨天明年派位結果如何, 有一點可以肯定o既, 就係晨爸加晨媽加晨仔都盡左力, 期待出年收到您報喜o既SMS

長老,

我都好想去呀........
仲記得以前會考完就日日一條友去游水. 正!

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-5 14:20 發表

聽日我同hb加晨仔會一早去搵陽光伯伯同埋海灘嬸嬸玩

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-5 09:21 發表

46, 2b

呢段歷史係每個中國人心中都不能磨滅, 只相差在有幾深鉻印  我好開心家中兩位小主今年開始都有了解六四為何事, 神仔主動上網搵資料, 晨仔就由學校老師講解-----達成薪火相傳 ...

原帖由 正46 於 09-6-7 12:31 發表
格格,

你識無眼睇就好0羅...

‹ 上一主題|下一主題