用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 詠斯媽咪
go

2年班家長 [複製鏈接]

回覆 3# 芸迪 的文章

芸迪,
都係你心水清, 我都怪錯少爺添, 原來真係第二次考試先有, 不過尋日佢話操過一次嘞, 都係"廣".

不如你哋定左日子,我再睇下可唔可以join你地,OK!

原帖由 IrisCheng 於 09-12-16 13:16 發表
hi Pris_Cheng

how old is your little son?  i believe others moms and myself, are more than happy to assist you.  will you re-consider and bring him to the gathering.

請問你哋知唔知12/23号個Christmas Party 係著校服定便服呢?

wear 便服或者運動服都得.

原帖由 EppieL 於 09-12-21 15:38 發表
請問你哋知唔知12/23号個Christmas Party 係著校服定便服呢?

原帖由 永謙媽咪 於 09-12-19 09:34 發表
芸迪,
都係你心水清, 我都怪錯少爺添, 原來真係第二次考試先有, 不過尋日佢話操過一次嘞, 都係"廣".

呵呵, 我都係咁岩早幾日執野時見到張通告先醒起姐~

咁快就操過一次啦~

講開又講, 仔仔禽晚話我知考語言章 (普通話), 要講一分鐘故事, 但佢講唔夠一分鐘, 後尾老師俾多次機會佢再考多次喎~  唔知佢考成點呢?

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-12-22 06:09 發表
wear 便服或者運動服都得.

係呀, 仔仔都話兩樣都得~ 仔仔話一年只有這日可以著便服, 所以佢揀左著便服~

另外, 仲可以帶d食物 & 飲品添 (自己份量), 仔仔話要菠蘿腸仔喎~

芸迪:
過去兩年我都無報語言章,今年就普通話同英文都報左,都係講古仔,同樣係未知結果,不過都係惗住比佢玩吓,學校d活動要「推」佢先參加嘅!

原帖由 永謙媽咪 於 09-12-22 10:58 發表
芸迪:
過去兩年我都無報語言章,今年就普通話同英文都報左,都係講古仔,同樣係未知結果,不過都係惗住比佢玩吓,學校d活動要「推」佢先參加嘅! ...

我舊年都有同佢報 (英 & 普), 全軍覆沒 我都係諗住俾佢試下, 估唔到佢差咁遠, 不過都無所謂, 唔駛錢就參與下囉~

返埋今日學, 放假啦 !

不過好多假期功課呀.

原帖由 芸迪 於 09-12-22 10:02 發表

係呀, 仔仔都話兩樣都得~ 仔仔話一年只有這日可以著便服, 所以佢揀左著便服~

另外, 仲可以帶d食物 & 飲品添 (自己份量), 仔仔話要菠蘿腸仔喎~

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-12-23 05:40 發表
返埋今日學, 放假啦 !

不過好多假期功課呀.

係呀, 今日返去玩下, 跟住就放假lu~

假期功課, 我未認真睇下, 禽晚返左婆婆度做節, 無理d功課

btw, 你係咪唔訓覺架??? 你回post時間有時半夜2-3點, 有時又清晨5-6點

芸迪:
你點知舊年全運覆沒嘅?學校會通知番你?我地第一次參加咩都唔知喎!

原帖由 永謙媽咪 於 09-12-23 11:54 發表
芸迪:
你點知舊年全運覆沒嘅?學校會通知番你?我地第一次參加咩都唔知喎!

詳細唔係太記得~  印象中年尾有張紙派返, 會mark低每個範疇既表現~

但舊年考咩就唔知, 因為仔仔返黎無講, 考完都唔知~  隔一排問佢又話唔記得, 激死~  反而, 今年考完就講左少少, 所以我先知考左~

仔仔禽晚話我知岩岩考埋英文, 仲俾左個surprise我, 佢話佢英文合格喎~  舊年英文好似得1分 , 所以今次合格, 我已經好開心~

回覆 1# 芸迪 的文章

芸迪 :
我都跌晒眼鏡, 佢又係話我知英文ok,  但佢一向普通話好d嘅, 唔知佢有無睇錯呢, 但唔知真係合格會唔會有通知呢?

原帖由 永謙媽咪 於 09-12-24 09:47 發表
芸迪 :
我都跌晒眼鏡, 佢又係話我知英文ok,  但佢一向普通話好d嘅, 唔知佢有無睇錯呢, 但唔知真係合格會唔會有通知呢?

我禽晚係仔仔既功課袋搵到考英文語言章既分數紙, 果然緊緊合格 (7分), 仲有個印仔添 呵呵, 由1分跳升到7分, 有好大進步呀

仔仔話唔知普通話既成績呀, 老師無講喎~

回覆 1# 芸迪 的文章

芸迪,
你囝囝真係有好大進步呀!
原來永謙都派左分數紙呀, 竟然有9分禾!  中文佢都係話老師無講喎!
永謙今日番左幼兒學校, 又再聖誕聯歡嘞!

That's why my name is "Owl".
我訓兩三個鐘就夠啦.

原帖由 芸迪 於 09-12-23 09:42 發表

係呀, 今日返去玩下, 跟住就放假lu~

假期功課, 我未認真睇下, 禽晚返左婆婆度做節, 無理d功課

btw, 你係咪唔訓覺架??? 你回post時間有時半夜2-3點, 有時又清晨5-6點 ...

有進步 !  抵讚 !

原帖由 芸迪 於 09-12-24 10:00 發表

我禽晚係仔仔既功課袋搵到考英文語言章既分數紙, 果然緊緊合格 (7分), 仲有個印仔添 呵呵, 由1分跳升到7分, 有好大進步呀

仔仔話唔知普通話既成績呀, 老師無講喎~ ...

Iris,

你囝琴日話咗俾我囡知, hope you recover soon !

Hi, all,

Merry Christmas and Happy New Year !

玩足三日半, so tired ......
‹ 上一主題|下一主題