用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問粉嶺上水區小一派位?
樓主: wenwen821
go

請問粉嶺上水區小一派位? [複製鏈接]

Re: 請問粉嶺上水區小一派位?

朗媽,
女女學校o係放榜個星期派左張通告, 要填番派唔派到,如果派到就填埋邊間學校. 我唸佢地要黎做個紀錄掛!

朗媽 寫道:

你地小朋友嘅幼稚園老師有無問小朋友派唔派到學校和報邊間???

我諗間間学校都系咁做,  做下統計,  唔係下年度邊有 data 同下年 d 高班媽咪講呢 hehe......

我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

wenwen821 and Polly,

我都知學校要做紀錄,但我諗唔需要花上堂時間續個小朋友問,好似 wenwen821 女女學校派張通告俾家長填咪得囉。一直以來,我只諗住俾朗朗參予選邊間學校,但無諗過俾佢咁早知個結果,無論係正定負嘅結果。最攪笑係之後幾日有家長會,個家長會係小組形式,老師又再問家長一次,好哂時間。

朗媽,

呀 King 嗰班重搞笑,  我特登唔同佢講派位嘅事,  有一日佢特然同我講佢自己同佢邊幾位同學派到同一間小學, 邊 d 好友就派到另一間,  第時佢自己就同嗰幾位同學一齊返學.  我問是誰講比佢知 (初初以為是老師講),  原來係佢 d 同學講比佢知,  你話呀邊有秘密家吓. hehe     
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

polly,

你因為咩原因唔同King講個結果呀??

朗媽,

因為 ar King d good friends 揀了其他學校 也收了,  我費事呀仔問我為何唔同佢揀嗰間學校, 又話要轉去嗰間學校, 咁就煩la      好在而家知道咗之後無話要轉校,  好彩     

我最初都無同女女講揀邊間學校, 因為怕派唔到, 到頭來如果唔係果間, 而佢又周圍話比人聽, 就唔係幾好, 到而家派到先同佢講咋.   

有排至到 4 June!!!!

朗媽,

你的第1, 2, 3 志願是邊間呢?

甲部又填了那間?

祝好運..     

POLLY,

我甲部填了
嘉福榮真
曾梅千禧

乙部
嘉福榮真
于良發
靳戍新

有 D 後悔唔擺培靈入三甲位置。

POLLY,

我之前 call 過你,你去左旅行,我想下問你有無 80 網張 list,後尾知道網上有得 download。

may,

你甲乙部填咗邊幾間?

朗媽 寫道:
POLLY,

我甲部填了
嘉福榮真
曾梅千禧

乙部
嘉福榮真
于良發
靳戍新

有 D 後悔唔擺培靈入三甲位置。

朗媽,

你都好<博> wor hehe     今年實在是比較少細路, 我諗一定無問題.   Good Luck   

你可以到~媽媽會所~的 <北區> ~ 升小學

POLLY,

我都唔想咁博,鬼叫net 81好學校唔多,個個都放呢三間 + 神召會落頭三個志願。

你就好啦,一take攪掂。
‹ 上一主題|下一主題