用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會 part IV
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 part IV [複製鏈接]

回復 2# lola2008 的帖子

lola,

你真心水清,我真係未寫,我又唔知點俾你!今次家長日我請唔到假,去唔到!今次會係婆婆幫我拎。等我諗下點同你交收先!

回復 4# chole媽媽 的帖子

chole 媽,
其實一個看似少少既 interview 真係好大壓力。慶幸你好明白&體諒佢,唯有盡量幫呀女一齊將個壓力舒緩! 努力加油!

各位早晨:好耐冇講野,今日一定要講,今日好大好大雨,話說蕎蕎著拖鞋回校先換,當然我全身濕哂,蕎蕎入左學校,我在校門口見到校車,一部又一部,有很多家長都幫手一個接一個拖回校,我都有幫手,唔知有冇拖到你們女女呢,我想講竟然有小朋友係冇穿雨衣,我真係想知點解唔穿雨衣,校車唔一定停在校門前........多謝家長幫手,

回復 1# wu_winky 的帖子

Good morning!

wu_winky,
其實媬姆車姨姨好強調落雨一定要幫小朋友著雨衣,特別係今日咁大雨點可能會唔著!

Good morning

我今日终於返番公司啦, 可以上網喇

lola,

你家長會係邊日呀,
再唔係叫SARA 寫好比我個囡, 叫我老公放學時係樹下等你, 咁就可以比返你又可以比我囡果張你, 好唔好呢

醒目開學勳章

我係24號,我同你應該撞唔倒啦!今次你會唔會特別多嘢問,話晒係最後一次家長會,阿囡讀小一,係咪好興奮呢!我當年大囡升小一,我真係開心過自己讀小一吖!

至於放學,我 day day late 喎!仲係 late 得好 late 果種,學校閂門至到,可能要你老公等等得唔得!

原帖由 pyma 於 11-6-16 10:13 發表
lola,

你家長會係邊日呀,
再唔係叫SARA 寫好比我個囡, 叫我老公放學時係樹下等你, 咁就可以比返你又可以比我囡果張你, 好唔好呢

醒目開學勳章

今日咁大雨,我要拖住3個返學呀!大囡學校 TSA,淨係3 & 6 年班返學,其他年級放假,落雨通街截唔到車,結果真係要幾論盡有幾論盡,阿二、細B 着雨褸都鞋濕,大囡冇着雨褸,擔遮,下半身濕晒,希望快D停雨啦!下晝,我仲要拖全部出動帶大囡去牙科覆診呀。

原帖由 wu_winky 於 11-6-16 09:24 發表
各位早晨:好耐冇講野,今日一定要講,今日好大好大雨,話說蕎蕎著拖鞋回校先換,當然我全身濕哂,蕎蕎入左學校,我在校門口見到校車,一部又一部,有很多家長都幫手一個接一個拖回校,我都有幫手,唔知有冇拖到你們女女呢,我想 ...

醒目開學勳章

講開家長會,sara, 你囝囝間學校一年有幾多次家長會,我囡果日得一次,仲要頭一個學期,呢樣我就麻麻地鍾意,好多學校都有2次架麻!而張成績表又冇名次又冇 comment 喎!成日靠估,真係麻麻哋!

原帖由 lola2008 於 11-6-16 10:52 發表
我係24號,我同你應該撞唔倒啦!今次你會唔會特別多嘢問,話晒係最後一次家長會,阿囡讀小一,係咪好興奮呢!我當年大囡升小一,我真係開心過自己讀小一吖!

至於放學,我 day day late 喎!仲係 late 得好 late 果種,學校閂門至到,可能要 ...

原帖由 lola2008 於 11-6-16 10:52 發表

至於放學,我 day day late 喎!仲係 late 得好 late 果種,學校閂門至到,可能要 ...

無問題, 我地睇埋sara 先, 如果唔係約定你聽日, 比左我囡果張你先都得, 不過應該要係校務處門口會好d, 因呢幾日都似會落雨

回復 2# lola2008 的帖子

lola,

我仔學校之前都係學期頭見一次咋!剛剛今年改左學期尾加多一次,我都覺得呢個安排幾好。因為學期尾作為一個總結,又可以同老師傾談下個課程上既更改或者意見!

pyma,
我叫呀女今晚帶埋張記念冊你幫我俾埋 lola, 但係我多口講句....約朝早返學會唔會好d呢?

原帖由 pyma 於 11-6-16 11:51 發表

無問題, 我地睇埋sara 先, 如果唔係約定你聽日, 比左我囡果張你先都得, 不過應該要係校務處門口會好d, 因呢幾日都似會落雨

原帖由 sara11 於 11-6-16 14:17 發表
pyma,
我叫呀女今晚帶埋張記念冊你幫我俾埋 lola, 但係我多口講句....約朝早返學會唔會好d呢?

朝早我驚LOLA未到我老公已走左, 因為通常我囡8:15已返到去, 不過, LOLA 邊樣方便D呢, 就你啦

回復 2# sara11 的帖子

Hi,

Sara
我已經寫好左你囡囡張 紀念冊, 你今晚睇下啦.

回復 1# imcc0_0 的帖子

Good morning!

imccO_O,
唔該晒! 不過尋晚唔見喎,等我今晚搵清楚。

Good Morning

亞囡話今日個頭要扎靚D, 佢地班今日會影相呀

早晨呀!阿囡無講,淨係成日問我,今日會有D咩做呢?

原帖由 pyma 於 11-6-17 09:47 發表
Good Morning

亞囡話今日個頭要扎靚D, 佢地班今日會影相呀

回復 537# chole媽媽 的帖子

我亞囡尋晚寫左22/6要帶蘋果汁同埋燒賣呀, 你亞囡有無呀

我要帶紫菜,阿囡提我一定要帶夠24份.
不過佢未到已經好開心,數哂所有D食物比我聽.

原帖由 pyma 於 11-6-17 10:28 發表
我亞囡尋晚寫左22/6要帶蘋果汁同埋燒賣呀, 你亞囡有無呀

時間真係過得好快,仲有返多唔夠幾日學就開假,真係開始唔捨得,尤其是前兩日,佢帶左個畢業帽返黎,真係先感覺到快要升小學,真係開始"鄧"佢唔捨得D同學,老師.我成日都覺得升左上小學,好多野唔係咁簡單.
‹ 上一主題|下一主題