用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙幼稚園家長會
樓主: ysmhkg
go

蘇浙幼稚園家長會 [複製鏈接]

Re: 蘇浙幼稚園家長會

kae, thank you! 佢係老人精一名!!  希望lubie都係ah!!       

想請問各九龍區家長冇校車過海,是否唯有家人/自己接送呢?有冇其他保母車可乘搭?thank you!
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

cherly 寫道:
想請問各九龍區家長冇校車過海,是否唯有家人/自己接送呢?有冇其他保母車可乘搭?thank you!

校車係無過海服務的,保母車就有,你住邊區?? 我記得之前有post過個電話出黎,係由將軍澳至北角,你介唔介意慢慢番返先面睇下d message呀。

kae

Hi kae,

我住將軍澳!咁我 chow chow 啦!
Thanks!  
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

luma
今日修修著個對水鞋好有型呀,向邊度買架??  我同佢講叫佢話比你知 "aunt 讚佢型仔呀",佢返黎有無同佢講??

eva
多謝你d禮物,今個月係謙謙生日呀?? 祝佢生日快樂、健健康康。阿女係咁搶住d糖唔肯放要我開比佢食。

kae, 無上黎幾日.. 做咩無 左雀c 相架?

luma, 係咪有份gift係你送架? 修修係咪都係今個月生日ah? 多謝你份gift! 係勒尋日朝見到修修係斜路到喊.. 有咩事呢?

Eva, 好多謝你分gift, 肥gi已經食左包餅同D糖啦,, thank you!

HAPPY BIRTHDAY TO 修修 & 謙謙!     

vc

有無睇過呢個topic呀??

呢度

各位 蘇浙幼稚園家長們好! 請大家幫忙一下.

我個女明年升讀K1, 請大家就教學, 校風, 校舍, 師資, 入學tips或其他 資料告訴我.

現在有多少班K1呢?

學費, 雜費多唔多呢?

老師用普通話教學, 學生會不會難跟上呢?

課程深不深呢?

我住將軍澳的,唔知揾保姆車難不難呢?

謝謝大家!!!

hello,

請問有無媽咪知道k3小朋友考直資或私小的成績好嗎?同埋英文有無phonics學架?唔該哂。

hi,

我囝囝9月會插班k2,但有事未能出席6月12日既家長會,你地有無人去呀? :-|

開左學啦     

大家覺得點呀 :  :  :
細媽

我囝囝都係今年插班K2,佢返左2日學都OK,好快適應,佢仲話鍾意班主任老師。

依家有個"九月入讀蘇浙幼稚園"TOPIC,  你可以過去傾下。

我很想我的小朋友都能入讀這所學校, 請問讀這所學校的家長們, 你們是如何選擇報讀全英語班抑或讀普通話班呢? 你們會如何取捨? 我現在也未有決定.. 可以給點意見, 感激

"九月入讀蘇浙幼稚園"click here

我路過的, 希望有人可以幫忙回答。我今天早上在巴士看見一個穿蘇浙幼稚園校服的小男孩及菲傭, 菲傭從他書包拿了一本大大紅色封面的英文書給小男孩唸, 內容其中一頁公園及有關物品, 請問有沒有人知不知道書本叫什麼名字及那裡買? 謝謝。

金豬寶寶;
我不太清楚你看過哪本書.如果那個小朋友真正是幼稚園/幼兒園的學生,你可以上jingkung.com看看他們有沒有你看過的書. k2 的學生用Oxford Reading Tree Red Series--有可能是你看過的書嗎?
‹ 上一主題|下一主題