用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ykwong
go

> [複製鏈接]

Re: 學校、教育 << 拉雜談>>

簽名被屏蔽

YK,

I am sorry to hear that. Recently I am ugly busy so I can only sometimes view some interested topics in BK, 少了搭咀. I would say you are one of the good writers worthwhile to read in BK. I learn from you a lot.

If you cannot use “ykwong”, you may change the name and tell us your new identity name by PM. I wish you all the best and will come back again.

各位,

我唔係有絕症,不過要發配邊疆啦!早幾日同大家打定個招呼,我響屋企少上網,講定先!

處男第一擊:打油詩

Outside

It rains cats and dog
I ran to and for
The sky high and tall
I'll miss you all

stccmc,

唔係我講先架,我係話我唔敢太放肆。
改文容易寫文難。

youma,

飄飄然!

我係要調職姐,唔關個名同任可事事。

ykwong 寫道:

wunma,你撞中左,我真係要撞鬼。地盤佬有個職位叫 Site Agent ,以前俗稱"出番"。主要職務就同王昭君一樣,.......

嘩,你乜年紀呀,六七十年代既出番都知???我都係聽老爺講咋喎

Sindy 妹妹,uncle yk 話你知:你老爺可能退左休,但依家仲有人咁叫嫁,呢個 post 一路都冇正式的中文名。

你著過格仔裙,後生唔過 uncle 好多乍!旺角間卒記都執左廿年啦!

你又收埋張相?唉!

ykwong 寫道:
Sindy 妹妹,uncle yk 話你知:你老爺可能退左休,但依家仲有人咁叫嫁,呢個 post 一路都冇正式的中文名。

我都做過好多地盤,一路都無叫呀.....我背囉.........有正式中文名

蝦.....我死老又話係地盤唔上得網既

之唔係   

ykwong 寫道:
[quote]

蝦.....我死老又話係地盤唔上得網既

之唔係    [/quote]

哦...要調落地盤............好丫,我唔鐘意係office的

Sindy,

問下,2 個月到 grade two 個係大女定細女,如係細女,有幾細?用完篠崎 book one 後用乜書 。我大少用梗 book 2/3 加本 wolhfart (咁上下) 本 op 45 。講 d 離聽,參孝下。

ykwong 寫道:
Sindy,

問下,2 個月到 grade two 個係大女定細女,如係細女,有幾細?用完篠崎 book one 後用乜書 。我大少用梗 book 2/3 加本 wolhfart (咁上下) 本 op 45 。講 d 離聽,參孝下。

喂....調落地盤有幾個%加架喎,玩少陣電腦啦

係細女,果時佢差兩個月七歲呀..大女好鬼懶

佢而家用繄 book 2/3加本scale書,無其他呀,佢都唔練琴,一星期都無三次呀,唉......

oic

加條命,我已有七年之癢--七年啦,七年又七年,加小小俾我啦!

ykwong 寫道:
oic

加條命,我已有七年之癢--七年啦,七年又七年,加小小俾我啦!

落地盤有津貼架麻,唔駛收埋喎   

用過篠崎 book one 後, 用 Hohman's Practical Method 啦, 包正!

落地盤, 有前途bor! 要生性啦!

ykwong 寫道:
Sindy,

個個都話我老,又個個都叫我乖啦、生性勒

Sindy,

回饋你上次比隻  Dance piece 我,尋日響 8 notes.com 見到隻 dance 既 小提琴譜,試拉過,都岩 level.

http://www.8notes.com/scores/2759.asp?ftype=midi

不過係 A major 唔係 F 。

ykwong 寫道:
個個都話我老,又個個都叫我乖啦、生性勒

Sindy,

回饋你上次比隻  Dance piece 我,尋日響 8 notes.com 見到隻 dance 既 小提琴譜,試拉過,都岩 level.

http://www.8notes.com/scores/2759.asp?ftype=midi

不過係 A major 唔係 F 。

哈哈...好呀,今日阿sir先話佢離晒譜呀,真係離晒譜架喎....佢上次拉果隻在森林和原野,我明明聽到係呢隻,咁佢係屋企拉過幾次,我都唔覺係呢隻歌黎的,咪問佢拉緊乜,佢又話

王國長老

Yk,
你係咪仲學緊violin?
我老公近排想學喎…佢走去琴行度人家叫佢可以兩仔爺一齊學,即亞仔上堂,我老公比多$30陪上課。其實咁係咪無咁好?因我覺得咁樣自己有無錯手又唔知…佢自己玩結他都已經玩得好好的,仲有佢識彈bass,對學violin有無幫助?
你有無好老師介紹?

麟媽,

岩岩先睇到,原來響度問過我。

你老爺扑鎚未?歡迎加入臨老學吹打行列!

---------------------------------------------

冇離十幾日,原來少左三條茂利,小學板熱鬧過以前十幾倍
‹ 上一主題|下一主題