用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 深水埗區邊間小學好!
樓主: namnam320
go

深水埗區邊間小學好! [複製鏈接]

英文文法
K1未系時侯, 句子都未識。K3可以慢慢開始。
原文章由 namnam320 於 08-5-3 11:20 發表

Sorry!
what is "Grammar"?

原文章由 FnDmum 於 08-5-3 10:39 發表
唔好意思嚇襯你,是本人感受。
我喜歡SFA的大部份學生, 好smart吓。即是阿仔考得非常好top 3, 他都話其他同學好醒,只是1-2分嘟可相差數名。所以10名內我嘟收貨
可能女仔較少,因此同班特別標青的唔太名。我 ...

多謝妳既回應,我再想問下妳話一班女仔較少,所以特別標青既係咪會係男仔,而平均分係咪要90以上先叫ok?

如果有間一條龍既私校(都唔錯既)同sfa比,妳會prefer俾妳既囡讀邊間呢?

原文章由 FnDmum 於 08-5-3 10:39 發表
唔好意思嚇襯你,是本人感受。
我喜歡SFA的大部份學生, 好smart吓。即是阿仔考得非常好top 3, 他都話其他同學好醒,只是1-2分嘟可相差數名。所以10名內我嘟收貨
可能女仔較少,因此同班特別標青的唔太名。我 ...

同埋我聽人講sfa好似男仔升中派位好過女仔呢.....
你細女係tt讀k1, 係國際班嗎?

原文章由 daniel44 於 08-5-3 10:14 發表
聖瑪加利好嗎

聽聞係一間唔錯既直資。活動教學, 不過要睇返自己小朋友適合與否。我個客既女女, 佢係讀緊呢間, 佢話小朋友因為自由表達慣, 會駁咀好叻!
呢樣要睇下你接唔接受到啦。

namnam320 ,
我有份關於深水步學網內學校既升中派band 1既資料(因為我買左本電子書), 如果你有需要, 我可以send一份比你, 經你小朋友交比你, 好嗎? 我星期一會返學校幫手做TSA義工呢, 如果你要, 你pm我, 我交到你女女既課室。

原文章由 <i>FnDmum</i>
英文文法<br />
K1未系時侯, 句子都未識。K3可以慢慢開始。<br />

我問完條問題, 先記得 Grammar係嘜
咁細個唔駛學Grammar呀?
3E 嵐嵐

原文章由 <i>silvia_ng</i>
我有份關於深水步學網內學校既升中派band 1既資料(因為我買左本電子書), 如果你有需要, 我可以send一份比你, 經你小朋友交比你, 好嗎? 我星期一會返學校幫手做TSA義工呢, 如果你要, 你pm我, 我交到你女 ...

thank you!

please check pm!:)
3E 嵐嵐

SandyWu,

pls check pm.

ymama

原文章由 SandyWu 於 08-5-3 11:45 發表

多謝妳既回應,我再想問下妳話一班女仔較少,所以特別標青既係咪會係男仔,而平均分係咪要90以上先叫ok?

如果有間一條龍既私校(都唔錯既)同sfa比,妳會prefer俾妳既囡讀邊間呢? ...

THX THX!!!

原文章由 silvia_ng 於 08-5-3 11:52 發表
namnam320 ,
我有份關於深水步學網內學校既升中派band 1既資料(因為我買左本電子書), 如果你有需要, 我可以send一份比你, 經你小朋友交比你, 好嗎? 我星期一會返學校幫手做TSA義工呢, 如果你要, 你pm我, 我交到你女 ...

HI Silvia, 可否send一份給我, 我也有興趣想知! THANKS.

回覆 #45 silvia_ng 的文章

Hi Silvia_ng

I am very interested, please pm the
details to me.  Thanks

原文章由 silvia_ng 於 08-5-3 11:52 發表
namnam320 ,

Dear Silvia,

Would you please pm copy to me.  My son is studing P.1
in 愛德。 Thanks!

yuekinwai

namnam320 ,

Could also sent me a copy with thanks.

[email protected]

我也想要一份,煩請PM給我,有勞

我也想要一份,煩請PM給我,有勞

對不起, 大家誤會了! 我兒與樓主女女同讀同一間幼稚園, 所以可以親手交hard copy給她。本人沒有soft copy pm給各位。因電子書未能另存。

QUOTE:
namnam320 ,

Don't worry !
請問 where 可買 "深水步學網內學校升中派
band 1既資料" 電子書 ?  

Thank you !

聖瑪加利, 男女直資小學, 小班教學, 初小雙班主任制, 一個外籍老師及一個中國人老師做班主任, 活動教學, 英語環境好好(早會, 週會, 運動會都係用英語舉行), 大部份科目用全英文教 (包括美術, 音樂等等), 中文用普通話教.

原文章由 silvia_ng 於 08-5-3 11:49 發表

聽聞係一間唔錯既直資。活動教學, 不過要睇返自己小朋友適合與否。我個客既女女, 佢係讀緊呢間, 佢話小朋友因為自由表達慣, 會駁咀好叻!
呢樣要睇下你接唔接受到啦。 ...

Any comments for 荔枝角天主教小學 &  聖公會聖安德烈小學? Thanks!

聖安德烈好似比荔天差小小, 原因係其他好多小學已經小一開始用普通話教中文, 但佢仲係用廣東話, 同d家長講打算係2010年先轉用普通話教, 咁樣對小朋友唔係幾好.

原文章由 chy 於 08-6-4 16:52 發表
Any comments for 荔枝角天主教小學 &  聖公會聖安德烈小學? Thanks!
‹ 上一主題|下一主題