用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 升小一PORTFOLIO
樓主: iris_lai
go

升小一PORTFOLIO [複製鏈接]

我小兒portfolio係用powerpoint自己做....得幾頁, 主要是frontpage一張好濃縮既資料.
1.  中間一張大頭相....梗係搵張最正,最smart,人見人愛既相.
2.  圍住張相四周用不同形式將下列重要資料點出來.  個校長睇幾千份, 基本上你只要講重點拒都已經知detail啦.
- 幼稚園排名跟所有學校獎
- 老師校長的comment(當然係好果d,同唔好作).
- 興趣 (包括學緊咩) 及 獎項
- 強項,性格
- 志願
- 點解想入這間學校 (當然係我幫拒老作)
- 背景大量transparent照片, 照片去support以上所有資料.
例如有一張家庭合照(咁已經講左拒有冇兄弟姊妹), 又或者你寫興趣是閱讀, 咁就影一張拒好專心一個人靜靜地睇書既沙龍照, 感染力一定不差.

重點是校長可以用最短時間吸收了大量你小朋友的資料.  一張睇晒.  冇時間做portfolio既家長可以考慮一下.

原帖由 Joyjoymum 於 09-9-9 14:25 發表
Chincco,

Would you please let me have the contact of profolio maker?? Many thanks!

唔好意思,我唔想再比人惡意批評話我同profolio maker "夾埋", 所以幫唔到你啦 ! 剛剛有兩位家長話可以用powerpoint做,你可以去請教佢哋.

Could you please share with me too.  Thank you. e-mail: <<EMAIL DELETED>>

[By Geni: Please exchange email by PM function. Thanks!!]

簽名被屏蔽

Splease send to me  <<EMAIL DELETED>>

[By Geni: Please exchange email by PM function. Thanks!!]

thx!!
原帖由 iris_lai 於 09-8-31 16:59 發表
最近幫幾個小朋友做左幾份升小一的PORTFOLIO,幫到D家長之餘,自己又有滿足感,真的好開心。

各位家長, 本人為了避嫌, 將不會再提供有關"profolio maker"啲資料, 如有需要可聯絡其他家長. 請不用再PM我了, Thank you !

醒目開學勳章

為免再為chincco帶來不便, 現關閉此主題. 謝!

‹ 上一主題|下一主題