用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有沒有家長在等2nd interview結果的呢?
樓主: Daniel923
go

有沒有家長在等2nd interview結果的呢? [複製鏈接]

原帖由 Daniel923 於 09-12-12 19:13 發表
如果DBS收囝囝的話,我肯定會讀啦,怎麼講都是一條龍,又是band one學校,起碼六年之後不用煩多次報中學?我是指小學的成績要保持中上.
其實我共報了4間,全是九龍的,一間私校收了,兩間直資等結果,還有一間私小沒有成功... ...

咁您宜家有 offer 未 ??

如果 dbs 收的話, 我都應該會讀, 但就遠咗 d, 我住北角, 呢一間有 offer 就係 St. Paul Boys, 係西環, 都係咁遠, 頭痛. 不過都係嗰句, 收先算啦

希望可以同我隻佬白頭到老    做個永遠幸福快樂既小女人

最最想入的就是兩間直資小學,DBS和YW,因為有中學.
如果兩間都沒有收的話?我會去抽喇沙,因為我是41網,在不好彩抽都不中的話?我就去叩門喽............
反正都等了這麼久,等多几日看了結果在講吧?
希望可以收到點好的消息.........
還是那句老說話:平常心............

St. Paul Boys也是很好的小學呀?

係呀, 真係好好彩, 好感恩, 我祇係幫仔仔報咗兩間, 本來仲諗住幫佢報高主教, 但諗諗吓佢中學唔係私校, 屬政府派位, 所以都冇報到.  自行派位都派到佢 daddy 既母校, 柴灣聖米迦勒, 但又係因為冇直屬中學, 所以冇去註冊, 早 d 放番個位比其他 waiting list 既小朋友

妳就好啦............
起碼有間心儀的小學在手.心里都踏實點.St. Paul Boys都是直資學校,注册了就不可以在大抽獎了,是吧?

原帖由 Daniel923 於 09-12-12 20:35 發表
妳就好啦............
起碼有間心儀的小學在手.心里都踏實點.St. Paul Boys都是直資學校,注册了就不可以在大抽獎了,是吧?

係呀, 如果註冊咗 spc 就冇得大抽獎嫁啦, 我有個灣仔地址, 本來諗住試吓華仁嫁, 但宜家唔博 lu, 就算 dbs 唔收, 都會去 spc

為妳感到開心..........

原帖由 Daniel923 於 09-12-12 20:49 發表
為妳感到開心..........

加油, 希望下個星期大家都收到好消息

希望有好消息啦..............
‹ 上一主題|下一主題