用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心幼稚園註冊日
樓主: tracycano
go

基督教中心幼稚園註冊日 [複製鏈接]

我打電話去問過...佢地話收生十分理想, 所以PM轉AM的機會好微喎!!! 我叠理心水讀PM 啦!

原帖由 Janicechong 於 10-4-15 14:57 發表
謝謝您的長盡回復! 您囝囝咁叻考到好K1學校, 如果我個囝囝有咁叻就好lu!

其實以我所知我仔同級都有唔小同學考到好既k1 (至少有4個培正)
我仔唔係特別叻.可能只係比較思想成熟左小小.

回覆 2# yuen_honey 的文章

請問可唔可以send條link比我呢?  我搵唔到o的label呀!  thanks!

原帖由 hoyinghar 於 10-4-12 13:06 發表
Nicole123, 真係唔該晒你, 我都有去到淘寶到睇, 但有好多花款, 又有公子咁...唔知揀邊只好....

其實有好多花款,以下只係其中一條link....希望幫到你^^

http://myname.taobao.com/search-cat-36302345-156927327-ssrJq7fsyr3D+9fWzPU=.htm?checkedRange=true

原帖由 MusicTV 於 10-4-21 23:25 發表
請問可唔可以send條link比我呢?  我搵唔到o的label呀!  thanks!

am好似易d安排時間, pm又可以sleep or 返興趣班, 早睡早起身體好....

我都好想轉到am 班呀......鳴鳴....

原帖由 yuen_honey 於 10-4-22 15:41 發表
am好似易d安排時間, pm又可以sleep or 返興趣班, 早睡早起身體好....

hi,大家好,我囝囝都係pm班,又係wait緊am班..我諗都係凍過水ge la~~
but anyway 同大家打個招呼先啦..我住美孚..囝因都係要搭校車..當日也交了校車form了...

原帖由 NICOLE123 於 10-4-21 12:42 發表

其實以我所知我仔同級都有唔小同學考到好既k1 (至少有4個培正)
我仔唔係特別叻.可能只係比較思想成熟左小小.
你好呀!下年k1我心水都係培正,我也知較難入,我囝重係7月b,更不是大仔,剛好係適齡月份,其實想問下返緊九龍塘區ge n班,是否較易考入心儀ge幼稚園呢?不過我都有聽過有些mama話,有否讀過n班和讀過那所n班,到下年考k1,學校係唔會着重這個因素的..以你個人睇法,是嗎?(當然面試時睇小朋友表現是首要的)

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-4-23 13:59 發表
你好呀!下年k1我心水都係培正,我也知較難入,我囝重係7月b,更不是大仔,剛好係適齡月份,其實想問下返緊九龍塘區ge n班,是否較易考入心儀ge幼稚園呢?不過我都有聽過有些mama話,有否讀過n班和讀過那所n班,到下年考k1,學 ...

唔一定無關係。我自己覺得學校會先選有上N班既小朋友,因為已經知咩係番校。。喊都喊小幾日
2來佢地會睇你讀緊咩N班。 講真如果你上緊N既學校已經唔差係一線學校。佢可能會認為比位你。你都唔一定讀。可能會比個位其他考生先。
不過以上都係我個人認為者。唔一定岩。

原帖由 NICOLE123 於 10-4-25 00:23 發表

唔一定無關係。我自己覺得學校會先選有上N班既小朋友,因為已經知咩係番校。。喊都喊小幾日
2來佢地會睇你讀緊咩N班。 講真如果你上緊N既學校已經唔差係一線學校。佢可能會認為比位你。你都唔一定讀。可能會比個位其他 ...
thx~諗起今年阿仔要考k1..已經感到果份壓力和頭痛!之前也有睇過你培正d post,希望我囝囝能夠有你囝囝的幸運就好啦!^^

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-4-25 13:53 發表
thx~諗起今年阿仔要考k1..已經感到果份壓力和頭痛!之前也有睇過你培正d post,希望我囝囝能夠有你囝囝的幸運就好啦!^^

其實我唔信運. 我地一直都無運.所以我地更努力.
如果你有睇我既POST 你都知我唔係靠運
可能最好運既係.我仔既性格.....

原帖由 NICOLE123 於 10-4-25 17:37 發表

其實我唔信運. 我地一直都無運.所以我地更努力.
如果你有睇我既POST 你都知我唔係靠運
可能最好運既係.我仔既性格.....
係呀!你答問卷,寫ge字多過幾年來加起來寫ge字..事前也做多了很多準備功夫...果份問卷已用了你很多精神和時間..你話你已盡左力,覺得無悔..如無記錯..是嗎? 我也同意你的説法..無論有無運都好..都要更努力..也唔係單靠運氣..一切盡左力..對自己無悔!

nicole123 : 真係好詳盡, 而家見你幫人答問題, 令我諗起上年差不多時間...自己都幫阿女揾n班情況, 不過好幸運比我入左中心幼稚園, 而家已經有d唔捨得, 尋晚同阿女講, 遲d會去食謝師宴,  佢又一輪點解點解啦, 我話佢知遲d會去第二間讀, 會無機會再見到而家d同學仔, 佢好唔開心咁, 可能佢地嘅世界仲係好細啦

今朝收到中心電話,話有位比阿仔轉上午班.. 請問有無其他也轉到上午班架..
諗住叠埋心水返下午,時間都諗好晒..點知又有位wor..係就係遲左d,下星期就開學,不過好過無..
‹ 上一主題|下一主題