用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 有無收到 九龍城靈糧堂offer????
樓主: lionbaby
go

有無收到 九龍城靈糧堂offer???? [複製鏈接]

多謝呀!兩個小朋友,而年紀又差得唔太遠,真係幾勀!只問阿囡唔係醒過人,思想又比例簡單,加上又好"痴"身。開初以為佢會唔like細佬,點知又唔係喎,家姐好錫個細佬,成日叫住細佬,細佬喊又去氹佢!
其實經過上年考N1,我都睇得好開,都比上年冇咁緊張!我阿囡係0806,唔知你哋今年報咗幾多間?我會報7間:
1. 九龍城迦南 (已in,等通知,凶多吉少)
2. 九龍靈糧堂 (收到備取生通知)
3. 民生 (4/12 in)
4. 培正 (17/11交form)
5. 宣道 (24/11交form)
6. 創價 (28/11  in)
7. 聖三一 (27/11  in)

原帖由 davywm 於 10-11-13 12:36 發表
恭喜晒!
要照顧兩個小朋友壓力固然大, 細佬仲細, 宜家要顧住家姐先, 但千祈唔好俾壓力佢, 另亦要顧及佢多左細佬後o既情緒.....(我個人經驗, 阿哥舊年越想佢入, 越緊張哥間, 就衰哥間:;pppp: , 另外佢亦好 ...

回復 39# Leung108 的帖子

Nov20,10:30-11:15

回復 42# oneone11 的帖子

oneone11, Thanks~

原帖由 mademoiselle 於 10-11-13 22:57 發表
多謝呀!兩個小朋友,而年紀又差得唔太遠,真係幾勀!只問阿囡唔係醒過人,思想又比例簡單,加上又好"痴"身。開初以為佢會唔like細佬,點知又唔係喎,家姐好錫個細佬,成日叫住細佬,細佬喊又去氹佢!
其實經過上年考N1,我都睇得好開,都比上 ...

halo呀, 你同我情況好相似呀 我都係兩個小朋友 阿仔唔係醒過人,思想又比例簡單,加上又好"痴"身.. 一模一樣添呀! 不過佢就好like佢妹妹, 呢樣我都開心d! 今年考k1我都幾緊張呀, 不過呢兩日無啦啦諗通左, 入唔到都未必你呀仔唔叻, 今年競爭真係好大, 入唔到可能係天意啦, 佢有書讀緊都好好喇, 我可以自己再trian佢, 大個左都唔會冇成就嫁 ... 咁樣諗左之後, 我都開心左, 覺得自己之前只係諗多左   隨緣啦!

回復 1# coco513 的帖子

COCO513:有問題咪大家交流下有問題咪大家交流下

Mademoiselle: 我今日IN左民生,都係27NOV見聖三一,28NOV見創價,24NOV交宣道

我都收到信啦...係WAITING LIST.

我都係 waiting list...

我阿B係0812超細B, 都係waitlist. 原本以為都有些機會, 但係睇嚟個個係waitlist,收既機會都很微. 有無去年waitlist入的媽媽可分享下最遲幾時何仍會收到通知?

回覆 1# ethanKmama 的文章

其實我想問佢地係咪全部唔收既都列入備取生呀? 反而想知有冇人真係封信係話唔收既呢?

hihi..

我路過的....但我囡囡正讀緊今年K1...囡囡其實係waiting list 入到的...佢11/2007出世係所謂的超細b....kllc 係在大約7月頭打電話比我地...其實當時我地都有其他offer....不過最後choice 咗kllc....但我發現囡囡好似係全班最細果個..hahaha.....即佢地都遍愛中大b....但細b都有機會...唔好放棄...

以我所知...佢地係有reject letter 的...因為上年我有朋友收到reject letter....

我都係waitlist 呀

我都係WAIT LIST 呀~~~~入到既恭喜哂呀~~~~加油

佢AM同PM班都只係各收42人, 我估上親來報到既大多都只有WAITING呀.

唔知會唔會先揀同區和大仔

I have AM offer and my daughter is 0810 Baby

also 我有朋友收到reject letter~~

其實大家覺得呢間既優點係乜?

原帖由 pumpumpurin 於 10-11-15 10:35 發表
其實大家覺得呢間既優點係乜?

I want to know too~~~ coz we have 3 offers already and need to pay the deposit on this sat..

回復 41# mademoiselle 的帖子

已收下午正取生, 0809 b
其他正取offers, 暫時全中!
1) 九龍塘窩打老道迦南
2) 九龍塘律倫啟思
3) 九龍城錫安
4) 新蒲崗禮賢會
5) 自己讀梗N班幼稚園

waiting list 都有幾百,,痴線~~~!!!

Is it really a reject letter?  Because I just think that all do not have offer will be in waiting list!!!
原帖由 snakesnake 於 10-11-15 10:31 發表
I have AM offer and my daughter is 0810 Baby

also 我有朋友收到reject letter~~
‹ 上一主題|下一主題