用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 孫公.孫公....放過我們吧!
樓主: VV媽
go

孫公.孫公....放過我們吧! [複製鏈接]

原帖由 SAMMUMMY 於 11-7-8 01:27 發表
24/06聯校畢業禮,在一眾總理保護進塲

離 5/7升中放榜咁早,佢當然夠膽露一露喇 家陣連副局維安,常秘謝凌都"龜"隱咗!

Wow,  剛剛電視見到孫公露面
第七屆行政長官卓越教學獎,他和Bowtie一齊頒獎

派位遊戲開始左先至話減班,12年前已經知當年的出生人數,6年前已知入小一人數,每年教育局都統計全香港班級人數.但系無哪哪今年中途才減班,點解唔可以每年減D?當日話比中學選今年或明年減班,但系又一年過減曬,我個仔派得差,叩門又未知,心情差,竟灰.

Band 3 學校

Band 3 學校教師自私自利,為了自己飯碗,搞到全港縮班,害死學生,家長,實在枉為人師!!!教壞學生!!!
要縮就應縮Band 3學校,以免再造出更多社會敗類!浪費納稅人的金錢!!!
教師自私自利,為了自己飯碗,搞到全港縮班,害死學生,家長,實在枉為人師!!!教壞學生!!!

要縮就應縮Band 3學校,以免再造出更多社會敗類!浪費納稅人的金錢!!!

知你心情唔好, 都唔好咁偏激啦! band3學生唔係學校教出來的,係父母生出來的, 況且,沒有band3學生,又何來band1學生呢!

派得差有沒有想過是自已子女成績沒有比別人好,我識得成績好的學生,沒有一個因縮班而派得唔好。

當你的小朋友由Band1尾變左Bang2,Bang2變左Bang3學生時,可能你地的心情就不同的了.我都支持kkchan1996的講法,如果唔係Band3學校的老師為了怕要剎校而掉了飯碗迫政府宿班,就唔會搞成咁,呢個係事實
‹ 上一主題|下一主題