用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 喇沙小學課本及校內刊物徵求/出讓
樓主: littlebug
go

喇沙小學課本及校內刊物徵求/出讓 [複製鏈接]

原帖由 catherinepang 於 10-4-30 13:05 發表
想請問一下各位所有科目, 唔知喇沙係用邊間出版社既書呢  ?

catherine

都係坊間會用既書, 無特別喎

可否出售二手P1&P2英文書給我

dear sir,

if you can sell the english text books, readers and notes etc. for me.   please pm for me.

thank you!

shirley

原帖由 maria_lai 於 10-5-3 11:11 發表

都係坊間會用既書, 無特別喎

想試下考插班, 所以想知道用緊咩書, 我諗會考同課文差唔多既野掛. 我仔學校用緊 中文 (啟思), 英文同常識 (longman) 數學 (新亞洲) ...

catherine

誠徵 : 小四課本

P.2舊課本處理中

原來general studies 的workbook 3 沒有做過, 有冇人要呢?
P.2 的課本有冇人要二手的?
請pm 我.

我也有P.1,P.2 舊課本各一套低價出讓,有興趣請pm 我.

Does any mami have P4 old textbooks for sale/disposal? If yes, please pm me.

Many thanks.

回覆 49# lsycbaba 的文章

我有以下小四課本出讓 :

1)Primary Longman Express Book(4A , 4B)
2)Primary Longman Express Listening (4A)
3)Brighter Grammar 1 (New Edition) <九成新>
4)New General Studies Student Book (2009 reprint)
(4.2)Natural Resources (4.4)Healthy Body
5)現代中國語文 (2006年版) (四上一 , 四上二 , 四下一 , 四下二)
6)今日常識新領域課本 (2008年版) (4.1)奇妙的世界 (4.3)資訊年代
(4.5)環境與我 (4.6)香港歷史<九成新>
7)幸福的道路(四上 , 四下) <九成新>
8)全新 DoReMi (四上 , 四下)
9)簡報小精靈 (不包括光碟) (2001年版) <全新>
10)易學易用試算表 (不包括光碟) (2001年版) <全新>

11)小學數學課本 (2005年修訂版) (四上A,B)(四下A,B) <全免>

有意請pm我

求小五課本

如果各位媽咪仲有以下的書 , 請pm我 !
1)Primary Longman Express Book (5A)(5B)
2)全新 DoReMi (五上)(五下)
3)現代中國語文 (五上一 , 五上二 , 五下一 , 五下二)(2006年版)
4)幸福的道路 (五上)(五下)
5)來說普通話 (第三版) (五上)(五下)
6)網頁設計大師 (2007年版)
7)圖像處理大師 (2007年版)

Wide Range Readers

我忘記了我還有以下 Readers :

Green Book 2 , 3 , 4

有意請pm我

求2年級測驗卷

有無邊位高班的家長肯借出2年級的小測及測驗卷作小兒練習之用, 請與我聯絡。[email protected] 不勝感激!!

想徵求P2.P3的小學課本業 !! THANKS

回覆 1# CynHo 的文章

請問是否P2 OR P3?

小三課本出讓

我有以下的書代友出讓 :
1)Wide Range Readers Green Book 2 ($40) Book 3 ($60)
2)Primary Longman Express Book (3A , 3B) $20@
3)Primary Longman Express Listening (3A) $20
4)全新 DoReMi (三上 , 三下) (二上) $30@
5)現代中國語文 (2006年版) (三上一 , 三上二 , 三下一 , 三下二) $25@
6)今日常識新領域課本 (2008年版) (3.6)香港是我家 $20
7)奇妙的網上世界 (不包括光碟) (2007年版) <全新> $40

有意請pm我

全部是 P.3 , 只是 DoReMi 有 P.2 (二上)

徵 : P.2 Reader Green Book

有意請pm留價錢及交收地點

徵 P1 書及作業等, 請PM我

回復 4# CynHo 的帖子

hi, Still have P.3 Books? pls pm me,

Thanks.
‹ 上一主題|下一主題