用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問SPI書包好唔好?
樓主: Jenny148
go

請問SPI書包好唔好? [複製鏈接]

回覆:請問SPI書包好唔好?

呢排有冇邊度買書包平?

引用:Spi可買今年新款Get+Set細碼,重lego少少,

原帖由 winnieandpooh 於 14-07-21 發表
Spi可買今年新款Get Set細碼,重lego少少,可能就係多咗塊鋁片,價錢約520,貴lego少少.
Lego賣800的是附設 ...
現在HSBC的優惠完了嗎?

回覆 homeuser 的帖子

Ok, thanks, 去睇睇先

引用:呢排有冇邊度買書包平? +

原帖由 AhiruNoPekk 於 14-08-01 發表
呢排有冇邊度買書包平?
千色做緊優惠,減100蚊

小一買左lego比女女, 當時在吉之島買三百幾蚊, 用左一年,放落洗衣機洗, 洗完仲好似新一樣, 小二貪得意買左個spi, 在SoGo買五百幾蚊,用左三個月終於頂唔順, 係我條腰骨頂唔順, 我都咩到腰骨痛, 點捨得比小朋友用? 之後用番個lego, 今年升小五, 仲未爛, 仲好新淨。

阿囡細個用lego好好用,用到小四,未爛,囡囡話小五仲用,低b。改用spi好重,條帶成曰滑,變長短帶,好麻煩,曰曰要調番正,貴得黎吾好用。

回覆:圖書寶寶 的帖子

Spi堅重,我也轉用lego了!

回覆 winnieandpooh 的帖子

SPI 2014款GET SET 好似同以往D款唔同, (唔系大大個SPI), 外形簡約D, 拎上手同LEGO好似差唔多重,
小朋友要買L SIZE, LEGO都好似唔夠大, 最終買左SPI, 希望會襟用啦...

舊SPI用咗三年太殘,係Aeon 買左SPI Active Special $660 (減左100)。

回覆:Bluegene 的帖子

我買Beckmann 比仔仔,好輕好貼背,護脊900

回覆:請問SPI書包好唔好?

我仔小一換了3個書包。第一個月用SPI, 訂兒童快報送的,用了一個月重到頂唔順。換Oxford, 用了兩個月,發現都好重及唔多貼背。下學期再換Dr. Kong, 輕過以上兩個,但上個月同呀仔睇中醫,個醫師話佢背脊骨S 型,不要再背重嘢。於是上星期的起心肝在大眾續個書包拿上手量一量,Sanrio, Oxford, Transformers, 咖啡,Lego etc...
最後發現Lego 忍者最輕最貼背,我仔117-8cm, size 也fit. 生日月份8折,埋單$440.

請問lego有女孩子款嗎?學校要求不能太卡通。
‹ 上一主題|下一主題