用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 7月10日買薄
樓主: single_debbie
go

7月10日買薄 [複製鏈接]

回覆 joemyt 的帖子

Yame,
我自己帶埋 check list, 先拎書單, 對一對版本, 有一樣就唔打算買 :)

好緊張, 呀仔平時只有路過, 今入第一日入正式學校.  希望佢可以享受來緊既學習旅程!

single_debbie 發表於 15-7-10 10:56
好緊張, 呀仔平時只有路過, 今入第一日入正式學校.  希望佢可以享受來緊既學習旅程!
...
我都係呀, 我地成日去書院嗰邊, 但阿仔未入過小學呢邊, 希望佢鐘意未來上學的日子.

joemyt 發表於 15-7-10 10:38
要睇你D書幾舊啦,過咗2年好多都都用唔到 (除咗reader、一本常識、一本science、普通話話、音樂之外,其他 ...

噢, 我的家人給了我的 "Longman Primary Express", "我愛學語文" 和 "良友之聲"的宗教課本似乎都用不著了...

single_debbie 發表於 15-7-10 10:50
回覆 joemyt 的帖子

Yame,

其實我都整咗checklist! 不過我嗰啲書好多都係2013年版或以前, 似乎好大機會會改版.

回覆 yame 的帖子

我已有LS book list,你現在要嗎, 可send給你

引用:回覆+yame+的帖子 我已有LS+book+list,你

原帖由 single_debbie 於 15-07-10 發表
回覆 yame 的帖子

我已有LS book list,你現在要嗎, 可send給你
Thanks, I PM u my contact already.

醒目開學勳章 貢獻勳章

小一係英文同science有唔同

其他無變
恐龍家

回覆:7月10日買薄

請問冬天校服是幾時買?
同夏令時間是否不會在校食午餐?

貢獻勳章

回覆:Lemon_baby 的帖子

冬季校服在夏季完結前有通告,放心,你亦可自己出去買,特別係件校褸。

夏令放點三,食自己。但如果放學後有活動,就要自己諗餐lunch.  因為D活動好早,可能得半個鐘食。 冬令先至要留校食lunch,  可訂飯可自己帶,但係帶飯就要一早帶定,唔可以中午送去學校。

引用:冬季校服在夏季完結前有通告,放心,你亦可

原帖由 joemyt 於 15-07-12 發表
冬季校服在夏季完結前有通告,放心,你亦可自己出去買,特別係件校褸。

夏令放點三,食自己。但如果放學後 ...
謝回覆, 我還以為 10號個日做埋冬校服, 但又唔見有!

‹ 上一主題|下一主題