用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港大同學會書院
樓主: pmlai
go

港大同學會書院 [複製鏈接]

回覆 estherxx 的帖子

咁你學校都冇講錯, 路程太遠, 的確係冇咁理想.  係呀亞囝都話港同interview難.  所以你囡囡其實都好叻.  讀書始終靠自己, 如果自己唔努力, 間學校有幾多狀元都冇用.  叫你囡囡加油.

醒目開學勳章 王國長老

ncdbcvf 發表於 15-7-15 09:06
係咪今年dse係由港同小一讀上黎?
係咪小一上, 我唔知, 不過知係小學升上去

醒目開學勳章 王國長老

estherxx 發表於 15-7-15 08:51
恭喜哂!好似有兩位?
此校的確是一所有潛力的書院,
版主,我女最後也沒有註冊此校,亦感到可惜。不是因為 ...
唔好客氣, 知我一定講, 唔係我唔會吹, 最緊要家長了解同考慮清楚

而家中小學家長都超興奮, 特別因為港同係新理念, 新學校, 所有野都係由零開始一齊慢慢建立, 各方面都要配合至可以成事, 所以份外感動

祝你女女黎緊都有愉快豐盛校園生活

Charlotte_mom 發表於 15-7-15 10:24
係咪小一上, 我唔知, 不過知係小學升上去

女狀元小一開始上,每年攞獎學金。我仔曾與她同班,男的就要問下。

Charlotte_mom    發表於 15-7-15 10:58

小女今年外校入S1. 各位多多指教.  
請問有家長知兩位狀元的校內校外參與咩活動多嗎?
我只知好似無真係補習. 但有買好多歷屆卷回來溫習.
佢地有班人自組溫習小組.
女狀元好似有玩幾樣活動, 包括中文辯論社?

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:   衍沂(咩咩)係5月4日出世,only5磅8! 6個月大時是一隻18磅1的臭小豬BB! 11個月出咗十隻牙仔啦!21~2磅左右啦
‹ 上一主題|下一主題