用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 其實大家會否低估了Good Hope
樓主: ABCdoreme
go

其實大家會否低估了Good Hope   [複製鏈接]

Lucifer3960 發表於 18-10-18 00:15
回覆 ABCdoreme 的帖子

其實會唔會是MCS,HY,YW退了步,顯得GH 好似勁左?加上G H不懂搞公关,不知道全in,好 ...
受人追捧既學校, 唔代表一定成績好.

過咗升小一既家長, 還未瞭解呢個事實嗎?

fcatherinehk    發表於 18-10-19 18:00
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Yanamami 發表於 18-10-17 12:52
升左25%有得讀有渣拿好多……
我嫌GH太多功課啫~
條大斜路先攞命, 叫C6去交表, 點知信封錯size, 來回行幾轉去買信封, 佢話老命都俾埋佢。

waiwaibabe 發表於 18-10-17 21:53
其實我唔明點解交通會係一個問題
我就用MCS黎做比較
假設你搭地鐵 大家都係要轉小巴 反而MCS仲冇校車添
乜MCS唔係九龍塘站行過去就得咩? 仲要轉小巴?

hkpapa852 發表於 18-10-18 10:21
純計DSE成績...... 咁就用DSE成績, 去睇吓自己既想法有無錯吧!

部份女校2014-2015年度DSE主科5+統計:
多謝你提供參考數據,但YWGS 連續三年下跌, 真可惜

poonseelai 發表於 18-10-17 10:04
dgs今年仲有A level

聽聞DGS今年AL只有1X人, 有~40%入咗本地大學

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 18-10-18 11:42
聽聞DGS今年AL只有1X人, 有~40%入咗本地大學

邊有咁多吖,DGS公佈既,我估係100%入U率~~~

little_yolky 發表於 18-10-18 11:12
條大斜路先攞命, 叫C6去交表, 點知信封錯size, 來回行幾轉去買信封, 佢話老命都俾埋佢。 ...
搭小巴嘛……

little_yolky 發表於 18-10-18 11:15
乜MCS唔係九龍塘站行過去就得咩? 仲要轉小巴?

你行吖~旺角東行过去仲近过九龍塘站d.....不过……我见WFN都係禁行法~

Yanamami 發表於 18-10-18 11:55
你行吖~旺角東行过去仲近过九龍塘站d.....不过……我见WFN都係禁行法~ ...
WFN同銀禧一定係行過去, 九龍塘站行去15分鐘。

Yanamami 發表於 18-10-18 10:02
如果自行可以早出offer, 好多band1生未必会簽直資,津校競争力会增加。有部份实在係唔想忐忑到七月。 ...

對!其實我好想阿囡入津校,但要等到7月的話真的好難捱.... 我地學校今年家長會,某主任都話盡考直資,如間直資尚可收咗要咗位7月才叩門,好過大抽獎等運到,但都擔心到時叩唔到

回覆樓主:

回hkpapa852, SPCS 2014-15數學5+應該係37.8呀, 點會得3.78%咁少

little_yolky 發表於 18-10-18 11:12
條大斜路先攞命, 叫C6去交表, 點知信封錯size, 來回行幾轉去買信封, 佢話老命都俾埋佢。 ...

信封要咩size? 正常長信封得嗎?

回覆 gigayan 的帖子

4"x9"

vestzs 發表於 18-10-18 12:10
回覆 gigayan 的帖子

4"x9"

Thank you

Baggio10 發表於 18-10-18 12:07
回hkpapa852, SPCS 2014-15數學5+應該係37.8呀, 點會得3.78%咁少
係喎..... 發雞盲添

Yanamami 發表於 18-10-18 11:55
你行吖~旺角東行过去仲近过九龍塘站d.....不过……我见WFN都係禁行法~ ...

再孭住30磅嘅書包,日日咁行唔係辦法!

hkpapa852 發表於 18-10-18 10:21
純計DSE成績...... 咁就用DSE成績, 去睇吓自己既想法有無錯吧!

部份女校2014-2015年度DSE主科5+統計:

hkpapa, 請問有冇男校數據統計?

little_yolky 發表於 18-10-18 12:00
WFN同銀禧一定係行過去, 九龍塘站行去15分鐘。
好天曬落雨淋15分鐘都幾係野……

b3410 發表於 18-10-18 12:26
hkpapa, 請問有冇男校數據統計?
男校上年整過一次, 未得閒再攪住

整咗出嚟好多人會傷心

‹ 上一主題|下一主題