用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 E express 時間
樓主: sumsummummy
go

[其他] E express 時間   [複製鏈接]

剛剛收著消息,清關花費10日

Bingwei 發表於 21-9-27 13:19
回覆 bkfans123 的帖子

日用品好似紙巾、搓手液同toiletries,我係網上訂直接送去佢宿舍,而係香港寄出的都 ...

明白,謝謝
http://hk.myblog.yahoo.com/

回覆 Bingwei 的帖子

我21/9寄, 25/9離開香港, 28/9 係清關, 到今日都未有update
[imghttp://img407.imageshack.us/img407/268/clipboarduk8.png[/img]

回覆 BabyMelody 的帖子

有冇問過小朋友會唔會已經收咗件?我上次果份件, status顯示到咗英國後,好快就可以離開international processing centre,跟住第二日就直接顯示delivered。

BabyMelody 發表於 21-10-1 14:33

我21/9寄, 25/9離開香港, 28/9 係清關, 到今日都未有update
23/9寄,今天收到。

回覆 canterlau 的帖子

我同你同日寄,啱啱清完關,希望明天送到比小朋友。

問咗個女, 還未收到
[imghttp://img407.imageshack.us/img407/268/clipboarduk8.png[/img]

我14/9 寄, 1/10 先到英國, 剛清關咋 幾驚又寄失呀

我11/9 寄,28/9 收到,清關一日。

俾大家參考:20/9早上寄
23/9離港
24/9抵英customs
過關用咗7日,30/9 離開processing centre
1/10 收件

回覆 chilokbb 的帖子

過關都要7日
咁我今次真係好好彩,我23/9先寄,check 到啱啱送到阿仔宿舍了,前後9日。

有無試過用E express會有DHL send sms入錢?
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

Bingwei 發表於 21-9-27 13:19

日用品好似紙巾、搓手液同toiletries,我係網上訂直接送去佢宿舍,而係香港寄出的都 ...

請問你在那個網訂?可比條link我嗎?謝謝你
你是在小朋友出發兩三日訂購嗎?

我其實貪方便,唔想次次去考慮運費同運送時間,所以我join咗Amazon prime,除咗被同beddings外,基本我都係amazon訂,可能貴d但方便,很多時第二日就送到。我的孩子只是中學生,不容易外出購物,所以amazon比較適合我,佢突然有嘢欠缺,我也很容易和快速幫佢補給。
至於beddings果d,我係Marks&Spencer訂比佢,始終質素有保證。

canterlau    發表於 21-10-4 08:15

Bingwei 發表於 21-10-3 15:57

我其實貪方便,唔想次次去考慮運費同運送時間,所以我join咗Amazon prime,除咗被同be ...

謝謝你詳細告知

Bingwei 發表於 21-10-3 15:57

我其實貪方便,唔想次次去考慮運費同運送時間,所以我join咗Amazon prime,除咗被同be ...

我也是Prime非常方便,朋友孩子也同我戶口訂,大家一齊用抵。亞仔仲話Prime會員用deliveroo 免運費,又抵埋。

回覆 cfs 的帖子

原來deliveroo可以免運費咁好謝謝告知

Bingwei 發表於 21-10-4 06:55
回覆 cfs 的帖子

原來deliveroo可以免運費咁好謝謝告知

唔好客氣,我都唔知有著數,亞仔自己周圍click下發現,非常餵食

cfs 發表於 21-10-4 13:17
唔好客氣,我都唔知有著數,亞仔自己周圍click下發現,非常餵食

AMAZON幾方便,PRIME的優惠係唔係寄送快,貨品冇優惠吧?

回覆 cfs 的帖子

謝謝分享!我係 Prime 會員,但唔知有呢個優惠
‹ 上一主題|下一主題