用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
樓主: BOBO128
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

YEN , 12355,

1) Phonic course - hk pre-school
2) 手工藝 - HK Pre-school    

另外聽聞 kids gallery 既 art & crafts course 都吾錯.

3 ) 6 張相片 - 我有影芝柏既相 ! 但我覺得好靚 , so 同 miss chan 交換出面影既相片  

4) 專注力問題 : miss chan 指出 chloe 係 四肢活動 和 表達能力 , 畫圖 方面都比同歲數高, 如果 專注力好 d , 會更進一步 ....而我都覺 chloe 欠一點耐性 ... so    學 d 靜既 course 會平衡 d

BOBO128,

hehe....我想8吓點解你會想比 Chloe mon - fri 都係學校食 lunch 嘅??

另外, Chloe 張大頭相好靚女呀, 是否係 Disneyland 影架?

BOBO128 寫道:

我想 mon - fri 都係學校食 lunch, 等 amy 回覆有沒有位.

maybe 10 月開始返 sat ( phonic & 手工藝 course )

eg : draw , music , 手工藝 , phonic crouse ...

其實我都想好似你地咁比 Justin 學 d [課外活動], 但是否 2 歲太細個呢(會令到佢太累)?

BOBO128 寫道:
YEN , 12355,

1) Phonic course - hk pre-school
2) 手工藝 - HK Pre-school    

另外聽聞 kids gallery 既 art & crafts course 都吾錯.

BOBO128

謝謝,我今天問過Miss Samantha,英文無功課,中文就有一樣.

請問 HK Pre-school 的 Phonic course 還有沒有機會報名,是何時開始的?

醒目開學勳章

ekan,

phonic course 未開始報名 ! only miss chan 話我知道 10 月開始有課外活動.

jm03,

不是在 disneyland 影 ! 係 bk 媽咪介紹係九龍灣影 !
但影 100 幾張, 喜歡 only 15 - 20 張.

jm03,
其實你唔洗驚太細個...會太累,因兩歲班唔會有咁多課外活動比佢o地參加,就算有,多數都係星期六返!

BOBO,
你唔好講到係學校食飯有咁多好處
小心比學校話我o地(搧動其他家長參加學校午飯罪)!
其實學校係唔主張咁樣比小朋友食飯o家,留係學校食飯o既目的,係比參加課外活動o既小朋友食,而我個仔係個別例子,因佢係o係屋企食得差,所以先比佢試下學校食!
안 녕 하 세 요

我是06年k1的家長,正為小朋友選kinder傷腦筋,常聽bk媽咪說hkps的學生都很"開心" 和喜歡上學,我很感興趣,其實hkps係唔係用活動教學法架? 你們認為這學校既長處係乜呢? 可否分享下. 謝謝

BOBO128,

OIC! 咁你又會有多 d free time?   

我都有睇過個 menu, d

我都好想我个女入樂基, 唔知學校有無同其它小校有collection.

Hi suetyen,

其實我個仔都有相同的問題, 令我非常頭痛, 請問留係學校食飯喺咪需要自己食, 因爲佢仲要人喂吓, 同時喺咪需要以一個月計算?  

Shermanmum,

如果Sherman想係學校食飯,咁學校都會要求小朋友自己食飯,因學校想小朋友學識照顧自己,食飯錢係一個月計!
안 녕 하 세 요

bobo,

我好想知道 Chloe o既功課中"塗鴉"係劃o左乜,我想睇下佢o既畫工 ,可否影黎睇下!
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

dear all,

我想表達清楚 d ...
我只是單方面想 chloe 留係學校食 lunch !
而學校係未批准 ... 因為要睇個別情形 ( 需要返學校既課外活動學生優先)

yen,

我沒有 scaner ....
而今日既功課就明顯無心機做 ... 因為我同老公今日幫奶奶搬屋, 無時間陪佢 , so 佢今日心情好差 !

yen, bobo,

係唔係每星期有功課要準時交0架? 點解我唔知嘅? 可能開學無聽老師講解!

我只是昨天見到本畫簿在書包, 第2版有公仔同油咗顏色. 不過好似在學校做喎, 唔通工人同佢畫, 然後佢上色? 因為個公仔(花, 魚)肯定唔係囝囝畫.

Suetyen,

Amy姐話如果小朋友唔係喺學校參加課外活動,係唔可以搭 食呀!  因爲依家已經有太多人搭食 :cry:

BOBO,
chloe 心情差,你有無逗返佢開心啊,唔緊要啦,小朋友好快唔記得唔開心o既o野  

12355,
一星期應該會有兩日有功課,多數都係今日比功課,天日就要交!
我諗真係工人姊姊幫佢手喎,因家課應該唔會係學校做o架!

Shermanmum,
或者你都報下課外活動啦,咁 Sherman 又可以試下學校食飯,而且仲可以學到書本學唔到o既o野!
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

12355,

yen 已經答覆左  

YEN,

Chloe 好識用眼淚攻勢 !

BOBO,

我諗小朋友都好鍾意用眼淚攻勢
你報o左 phonic course 未?c火,係星期六上堂,我多數報唔到,因星期六"棠公公"都會接大少去玩!
你知唔知星期一至星期五會再有 phonic course 嗎?
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

yen,

我已經報左 phonic course & 水墨畫
而家仲諗緊報吾報葉氏音樂班 !

vnice

Yes, HKPS 係用活動教學法, 校長黃太係一立好有耐性的女士,她很積極地更新教材,課外活動,爲小朋友將來考小一做準備.你如果想更了解她,可以致電約時間和她會面,我去年也是這樣做,我两夫婦足足問了她30分鐘有多,她都有耐性地向我們說明HKPS的各樣項目及發展,給我們很大信心.
‹ 上一主題|下一主題