用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 香港創價幼稚園~Part II
樓主: YinYin2002
go

香港創價幼稚園~Part II [複製鏈接]

Re: 香港創價幼稚園~Part II

請問各位知唔知長沙灣到創價要多久,車費呢?thx

我都黎報到先!  

Y-3,

長沙灣到創幼約HK$570,時間就要由其他媽媽答了!

各位媽咪,

請問你地會唔會參加"童心創藝故事樂藝創作比賽"呢? 請問有無人知點玩呀! 係睇完故事畫畫OR寫文章呀?
囡囡媽

囡囡媽:thank you!

大家有沒有到學校的web site 呀? Update 左la!今次十一月份生日會到幼兒班表演la!

Post 返上黎先!要報名就快d la !  
<<創價新年gathering>>
大家會考慮邊個日子, 地點呢?請大家比意見&投票. thx!!

日期: 28/12 – Virginia / sandy/mariachn/珍珠媽咪/Yinyin2002
29/12 – Virginia / sandy / 龍馬媽媽
30/12 – Virginia / sandy / 龍馬媽媽/mariachn/珍珠媽咪

地點: 1.再戰彭褔 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
- yinyin2002
2. 交通安全 (主要 踏單車)
- virginia
3. 科學館 (主要 參觀)
- virginia
4. 沙田歷史博物館 + 沙田公園 (主要 參觀 + 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn
-珍珠媽咪
5. 九龍仔公園 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn

mariachn,

各位上午幼兒班第四組媽咪請注意
老師今天打比我, 因參加健康食物比賽的參賽者不多, 恐怕不夠食物開party, 所以我自告奮勇會做三種食物回校, 唔好誤會我的煮技都係好"差", 所以其中兩項係嗜哩糖及鹵水雞翼, 因為快&易, 如果你地小朋友覺得唔好味, 請不要見怪! 但我想呼籲下d媽咪如果有時間都幫下手做食物, 等佢地party豐富d!又或者你地唔知做嘜好, 我可以讓嗜哩糖及鹵水雞翼出來, 我再叫工人姐姐做其他都可以!

大家會考慮邊個日子, 地點呢?請大家比意見&投票. thx!!

日期: 28/12 – Virginia / sandy/mariachn/珍珠媽咪/Yinyin2002/aal
29/12 – Virginia / sandy / 龍馬媽媽
30/12 – Virginia / sandy / 龍馬媽媽/mariachn/珍珠媽咪

地點: 1.再戰彭褔 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
2. 交通安全 (主要 踏單車)
- virginia
- aal
3. 科學館 (主要 參觀)
- virginia
4. 沙田歷史博物館 + 沙田公園 (主要 參觀 + 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn
-珍珠媽咪
- aal
5. 九龍仔公園 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

上次旅行我整了大大粒魚蛋, 但反應不佳, 老師話可能小朋友食唔慣咁大粒魚蛋.
今次我都係整蛋~蛋~蛋,係唔同類既蛋(魚蛋類,因為我唔識整食物), 請各位小朋友俾面嚐試.     
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

AAl 寫道:
上次旅行我整了大大粒魚蛋, 但反應不佳, 老師話可能小朋友食唔慣咁大粒魚蛋.
今次我都係整蛋~蛋~蛋,係唔同類既蛋(魚蛋類,因為我唔識整食物), 請各位小朋友俾面嚐試.     

我有好提議. 法式pizza

買一條法式長條bread, 切開一片片, 加些pineapple, 火腿絲, 或tuna fish, 再加些cheese上去, 放在焗爐裡焗下去(焗到d cheese 燶燶地咁就可以)

這個款式好受歡迎的, 我個囡生日會時整過返學校.

Hi 第四組媽咪,
我會整d fried noddle,同埋手指餅!

各位,
現在28/12/2005多d家庭報名wor,以我所知星期三參觀博物館入場係免費架!

Virginia,
下次去我媽媽家,再call妳!想問下係唔係24/12 cut off 呀!

大家快d報名la !  

龍馬媽媽~~
hehe~~    唔好意思呀!我想整豉油雞翼呀!同埋拎d小蛋糕仔,你讓雞翼俾我真係唔該晒你呀!我整嘢吃好差架,唯有呢個見得吓人, thx!!!!
請問係咪21號要拎去學校呀?我既通告唔見左,係咪生日會呀?今日楊老師打來,我唔記得問清楚添!

第四組媽咪,
我會整d 波羅

好的, 咁你整豉油雞翼啦! 等我同工人姐姐傾下做嘜先, 係21號拎返學校, 開聖誕party及生日會用的! 咁我明天話比老師聽軒軒媽咪做雞翼, 我改做其他, 你地有無好提議, 小朋友會喜歡食嘜呢?
珍珠媽咪 寫道:
龍馬媽媽~~
hehe~~    唔好意思呀!我想整豉油雞翼呀!同埋拎d小蛋糕仔,你讓雞翼俾我真係唔該晒你呀!我整嘢吃好差架,唯有呢個見得吓人, thx!!!!
請問係咪21號要拎去學校呀?我既通告唔見左,係咪生日會呀?今日楊老師打來,我唔記得問清楚添!

boodoo,
今日收到心言的心意卡 送俾仔仔(哲瑜),多謝哂!
merry x'mas  

龍馬媽媽> 我烤d公仔小薯餅拎返學校吧! 但請問要預幾多份量?
Jasmin :-D

龍馬媽媽,
我話比工人聽阿囡學校party冇野食, 佢話整印尼三色糕比小朋友試

我刪除了比較少人數參加的日子及地點, 等大家容易睇.

日期:
28/12 – Virginia / sandy/mariachn/珍珠媽咪/Yinyin2002/aal

地點:
1. 沙田歷史博物館 + 沙田公園 (主要 參觀 + 玩)
    開放時間10:00am-6:00pm (逢星期三免費)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn
-珍珠媽咪
- aal

2. 九龍仔公園 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn

各位媽咪好,

我也是不太懂煮食, 原不想參加.
但可能不是太多人參加, 故此
老師打電話來, 所以我也打算做
些食物回學校, 請問大家, 是不是一定要做小食?
如果我炒意大利粉,可不可以? 小朋友吃不吃?

imysze

龍馬媽媽,
請問我做芝士火腿包有無問題呢,不過好似小朋友平時的茶點都是麵包?   
我囝囝病左,兩日都無返學,希望他明天可以好番,可以返學玩啦,否則要到明年(2006)才可上學啦。   

好多謝各位媽咪, 真係有d一呼百應的感覺, 剛剛問了老師, 老師話全組有30人, 因小朋友唔係每種食物都食, 所以見議做15-20人份量, 不要太多, 恐怕浪費食物, 以下簡單統計下食物種類, 再加上其他媽咪, 相信明天party會很豐富了
YinYin2002 - 芝士火腿包
Virginina_chau - 印尼三色榚
Jasmin - 烤公仔小薯餅
珍珠媽咪 - 豉油雞翼, 小蛋糕
TSUNTINGMA - 波羅腸仔
mariachan - fried noddle, 手指餅
AAI - 各式蛋
龍馬媽媽 - 芝士餅, 紫菜麵包卷, 嗜喱糖
‹ 上一主題|下一主題