用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

明白。

silvia_ng 寫道:
E媽,
YIP'S都幾好呀, 我仔仔果班兩個老師都OK。我上個星期仔仔因為勁喊, 攪到我要入埋課室陪佢, 咁睇到個老師都幾好。我就返一個鐘果隻, 有一隻兩個鐘就教下油顏色咁, 我就唔想佢留咁耐。一個鐘學費19XX,兩個鐘25XX, 12堂, 要每一次返夠9堂或以上, 就可以考升班試。共有8級, 家下我個仔考左第一級啦, 仲羅到91分添 仲有一張CERT! 留黎報小學都有用呀麻。

嘩!真好無上黎一排多左咁多人入黎,希望越來越熱鬧

alexliu,
你好,我都有幫囡囡報,我報好早9-10,因想她習慣早上學,不過就辛苦自己。希望透過這個課程可以讓我個囡囡多些熟習學校環境和老師,到時就可減少哭的機會啦

silvia_ng
你好,我想問什麼時候可以著白色長褲?是否任何的白色長褲都得呢?

另外想問,葉's個音樂課程有什麼學,地點在那兒?  

silvia_ng,

哈哈.. 我有兩個提議..

1. 趁呢個暑假谷肥你個囝..
2. 擺到出年先著..     

羊媽媽,

以我所知每日都可以著長褲.. 只要係純白色就可以..   

E媽,

我係問學校攞個司機電話架.. 司機都只係答我大約幾時上車咋..   

各位家長 :

講聲 HI! 歡迎來到崇真幼稚園這個大家庭, 我囡囡將會升高班, 多多指教.
其實係一家四口子

Hi 一家三口 ,

你囡囡係師姐.. 我哋向你多多指教就真啦..  

盛盛媽咪 寫道:

silvia_ng,

哈哈.. 我有兩個提議..

1. 趁呢個暑假谷肥你個囝..
2. 擺到出年先著..     

家下谷緊, 不過都幾難。佢個排骨, 可以用黎當GUITER......去YIP'S上堂自備樂器

羊媽媽
白長褲我都係比佢成日著, 是但去賣校服既都會有。而YIP'S既網址CLICK HERE你可以睇下有咩學, 都有幾多分校架, 我仔仔係佐敦上堂。果度仲有一個媽咪又係06祟幼K1學生, 佢都有上BK架, 不過冇乜蒲頭。

一家三口,
哈哈, 係囉, 你指教下我地就真啦。

thank you.
司機咁快就知道9月份既路線?

[quote]
盛盛媽咪 寫道:
E媽,

我係問學校

盛盛媽媽,silvia_ng ,
吾該晒,原來可以日日著白色長褲,好在有這個topic,可以彼此交換信息     

silvia_ng,
謝謝,我會上去個網到看看

羊媽媽 :

我囡囡由幼至低班, 天天都是穿白褲, 或冬天校褲.(除左學校要規定要穿全套校服, eg:全班影相和學生相)
其實係一家四口子

羊媽媽,

已後有咩新料..記得上嚟報吓喇.. 

一家三口:
但條裙咁靚,無得著好似有點可惜

盛盛媽媽:
一定一定,收到咩籵會第一時間在此報告  

話時話你地揀這間學校的原因是什麼,是否一條龍呢?
我就因為有朋友讀過話吾錯,而且有小學,又加上是基督教學校。

唔該有冇K1家長下載在k1小朋友之前在學校內聯網上學校活動影片。可否send比我      麻煩哂!

hello, 我仔仔都會06讀崇真上午K1, 有報適應班, mon. wed 9-10am 個班, 我仔係超大仔, 0301出世, 多多指教

Hello 各位媽咪..

蕉媽,

真係好開心有咁多媽咪加入呢個 topic .. 我囝係中B.. 7月出世.. 身材屬於細粒.. 仲好鬼廋 tim  

羊媽媽..

我鍾意崇真係因為 :
1. 地方夠大, 空氣好.. 小朋友有足夠活動空間
2. 教學模式.. 比較自由..又唔太多功課..
3. 有圖書館.. 小朋友可以每星期都借自己鍾意既書返屋睇
4. 比較特別既係有個地方會坐咗d 國語/外籍老師喺度, 等d小朋友自發性行埋去傾計.. 呢點係最特別  

咁你又鍾意崇真d咩呀 ?  

既然可以日日都著長白褲,點解買校服時,學校唔賣埋長褲呀?

好在有呢個forumn,否則阿囡一定會餵飽學校d蚊。

羊媽媽 寫道:
盛盛媽媽,silvia_ng ,
吾該晒,原來可以日日著白色長褲,好在有這個topic,可以彼此交換信息     

E媽,

校服本身係配短褲.. 著長褲係家長自由選擇架..

[quote]
盛盛媽咪 寫道:
我鍾意崇真係因為 :
1. 地方夠大, 空氣好.. 小朋友有足夠活動空間
2. 教學模式.. 比較自由..又唔太多功課..
3. 有圖書館.. 小朋友可以每星期都借自己鍾意既書返屋睇
4. 比較特別既係有個地方會坐

蕉媽 & 盛盛媽媽:
對比你地,我囡囡算係最細,她是0311出細,咁真的麻煩d大哥哥照顧這個小妹妹

蕉媽,我囡囡都有報學前班,時間同你一樣,到時可以做同學仔。

我揀崇真:
1) 有朋友個女讀緊都說吾錯
2) 十分著重英文
3) 教學模式
4) 基督教學校.....等
‹ 上一主題|下一主題