用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗啟思幼稚園
樓主: COCO0624
go

元朗啟思幼稚園 [複製鏈接]

Re: 元朗啟思幼稚園

coco

你個仔返全日慣唔慣呀, 邊個接放學呀?

慣呀,仲同我88,佢之前在大江埔讀過1年學前班ka啦,我接佢放學ka,我收5:15,我在錦田做野,送左佢返學先返工.  

Dinosaur 寫道:
coco

你個仔返全日慣唔慣呀, 邊個接放學呀?

你就好啦. 可以送佢返學, 又可以接佢放學. 仲要咁近返工tim, 我都想揾返份工係元朗呀, 咁我就唔使朝朝坐車出去返工.

[quote]
COCO0624 寫道:
慣呀,仲同我88,佢之前在大江埔讀過1年學前班ka啦,我接佢放學ka,我收5:15,我在錦田做野,送左佢返學先返工.  

係ar, 我5天工作, 工人都唔駛請ar     ,你出邊頭返工ka?放幾點ar?

[quote]
你就好啦. 可以送佢返學, 又可以接佢放學. 仲要咁近返工tim, 我都想揾返份工係元朗呀, 咁我就唔使朝朝坐車出去返工.

我係葵涌返工. 仲要成6點先收得工   

係ar, 我5天工作, 工人都唔駛請ar     ,你出邊頭返工ka?放幾點ar?

[quote]

我想問下你個仔有無參加d興趣班ar??

[quote]
我係葵涌返工. 仲要成6點先收得工   

冇呀~~ 你又有好介紹?

[quote]

你哋好呀!我囡囡都係04/5月出世架,所以我都响到揾緊心儀嘅學校,其實我想知道啓思嘅教學方法,因為佢學費都唔平,咁其實有咩吸引你哋去揀嚟緊幼稚園架!
我都頭痛緊

係wo,我今日在元中見到一d教學軟件foe3~7歲,唔知買唔買好,你有時間都去睇下啦,佢地展銷日期最後星期五ar.我老公就話幾好,我就覺得唔夠吸引

冇呀~~ 你又有好介紹?

[quote]

hi macy,
第1因為元朗全日幼稚園選擇好少,第2我喜歡呢間學校既教學理念.
亞仔返左學1星期,好開心,有1日放學,老師細細聲同我講,亞仔一見外籍老師就喊,問平時佢係咪少見外國人,叫我千其唔好話佢,要慢慢帶佢講,比我感覺(佢地好重視小朋友感受)唔似得其他學校,因為亞仔都有返過2間唔同學校.

macy_bb48 寫道:
你哋好呀!我囡囡都係04/5月出世架,所以我都响到揾緊心儀嘅學校,其實我想知道啓思嘅教學方法,因為佢學費都唔平,咁其實有咩吸引你哋去揀嚟緊幼稚園架!
我都頭痛緊

COCO0624,
唔好意思,我想問吓佢的教學理念是什麼,我想報青衣那間(我住青衣),我只係諗住佢有外籍老師

咁我想問幾時有報名表攞呢?同埋元朗啟思係咪好少人報,一班有幾多個小朋友架
煩咗啲添
唔該哂

我個仔今日病左冇返學   

我昨晚經過都見到.不過就冇細心看過. 等我今晚去睇下先.

[quote]
係wo,我今日在元中見到一d教學軟件foe3~7歲,唔知買唔買好,你有時間都去睇下啦,佢地展銷日期最後星期五ar.我老公就話幾好,我就覺得唔夠吸引

一班最多30人. 隨時攞表都得架. 多唔多人報我就唔清楚. 不過我覺得揀得啟思既家長, 都係希望個小朋友開開心心地學習, 著重品德修養多於學術知識.

咁我想問幾時有報名表攞呢?同埋元朗啟思係咪好少人報,一班有幾多個小朋友架
煩咗啲添
唔該哂

記得當日,校監係咁講:啟思以母語為主,要小朋友啟發思維唔似得有d學校一味以英文教學,試想,小朋友連本身語言都未學好,就學其他外語,可能會引至語言障礙,表達能力底,啟思唔係無英文學,我地既學生夠用就得,啟思學生詞彙豐富,表達能力高因為我地以母語為教學,我地要每1個小朋友都開開心心返學,唔係一味填d英文入去,(英文好ar英文好ar)咁.大至上係咁啦.

[[]] 寫道:
COCO0624,
唔好意思,我想問吓佢的教學理念是什麼,我想報青衣那間(我住青衣),我只係諗住佢有外籍老師

我攜晚上網搵到另1套教學軟件,聽日去睇下先,再報料.
係呢你個仔病左ar?佢之前有無返過學前班ka?如果無,佢岩岩返學會係特別多病ka,比佢每日食1粒維他命c 啦,有隻牌子幾好ka,我今晚返屋企睇下話你知啦.

[quote]
我昨晚經過都見到.不過就冇細心看過. 等我今晚去睇下先.

聽你咁講,我都對元朗啟思有興趣,其實我住係錦田架,但就係荃灣做嘢,我開頭都諗住比囡囡响荃灣方方讀,因為學你哋話事齊,元朗嘅幼稚園好似無乜選擇,不過而家我又多個選擇啦   
   Thx

方方, 係唔係愉景新城果間呀?

聽你咁講,我都對元朗啟思有興趣,其實我住係錦田架,但就係荃灣做嘢,我開頭都諗住比囡囡响荃灣方方讀,因為學你哋話事齊,元朗嘅幼稚園好似無乜選擇,不過而家我又多個選擇啦   
   Thx

[quote]
方方, 係唔係愉景新城果間呀?

係呀!唔知你哋知唔知嚟間好唔好呢?因為佢又實有位嘅!可能d媽咪會諗..既然都係讀方方..點解唔選擇九龍塘呢!不過都係我個人見解 唔知係咪呢!!
‹ 上一主題|下一主題