用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 34 區各位媽咪 ,中唔中到自己心儀嘅學校呀? ...
樓主: 乖乖
go

34 區各位媽咪 ,中唔中到自己心儀嘅學校呀? [複製鏈接]

超級版主

Re: 34 區各位媽咪 ,中唔中到自己心儀嘅學校呀?

如果係仔,大抽獎就揀馬頭涌官小/ 陳瑞琪;女就協恩/馬頭涌官小。

因為我自己係農圃道官小校友,又住得極近,所以唔想搏,個仔自行分配入左就算。

Agree! 不過, 34區的家長問10個, 10個都會是跟你的選擇, 真是要祝大家好運!

中華基督教會灣仔堂基道小學, OK ?

TTMA

jeffchang

I am living near 合一堂. I know three boys studying there. Mums complained some teachers are not good, and the percentage for going to EMI is low. One of them is more satisfy, because his son is good in academic, and also can win prize for piano competition, so havv more chance to stay at the top.

Holy Carpenter, I visited two years ago. Its headmaster is very young, but energetic. But she seems is very demanding to teacher. It Chinese teacher, Mr Tin, if stil there, if very famous. But I don't lilke  its parent. The one I talk is not very polite.

Ma tau chung is a more moderate choice for boys.

Dear CKwok,

If can't bingo HY, I think I may go for GH la.  The girl choice in Net 34 are usually Heep Yunn and St. Rose.

HY vs. GH -> seriously consider
St.Rose vs GH -> may GH la.

多謝你的補充.  其實你提醒了我們,  無論那一間學校, 只要保持前列(學術及課外活動),  將來的發展都會順利一點; 還有就是教師及家長的質素都影響我們對學校的看法;讓我補充一點:就是學生的品德, 因為我最看重的就是這個. 同意嗎?不過, 這些因素就不易收到料喇!都是靠街坊的口碑及討論區資訊了!

4x% 入英中, 應不算太低吧! 雖然當中的可能性有很多, 例如:英中是屬直資或官津的, 首階段自行報名的或純地區派位的, 最後拍門成功的, 甚至個別學生與英中有特殊關係的, 是否這些全都取決於小學本身的質素? 我認為有一定關係, 但又不是全部. 所以只可作為其中一個參考.

在34區, 又要選男女校, 選擇其實很有限, 馬頭涌官小算是有口碑, 街坊認同的好學校. :-|

講開又講, 最近先知公司有一名女同事(2x歲), 以前讀獻主會小學的, 原來是中學會考9A生, 又是港大First Hon. 畢業. 這都令我對這所小學另眼相看; 雖然聽聞都是很多功課及考試測驗頗深!

獻主會,
I come across three mums with their kids in this school when I am jogging. The one with an active boy is very unhappy, since the school curriculum is hard, and the school also require very strict discipline. For the mum with a girl, she is OK with the school.

Experienced parents tells me not to believe wholy on the secondary school allocation rate.

Personally I would like Kei Wah in Oxford Street in net 41. It is not too far from net 34. But I don't know if it is heat school now.

szema

想請是否有20分才有機會抽中?
教教我.
唔該晒!

ausansan

szema 寫道:
Abbyma,

你有冇幫囡囡考私校做backup呀 ?

如果真係鍾情協恩,點解要退而求其次呢 ? 我囡囡上年都係大抽獎先入到協恩,上年千禧效應咪仲多人抽!如果有私校收咗,就全心全意去抽心儀嘅學校,得唔得都叫做盡咗力吖!希望在人間呀!    [/quote]   

ausansan,

第一輪自行收生就最少要有20分先至有得抽,第2輪大抽獎是不用計分的,只睇彩數。舊年大抽獎時約有40多個位,至於幾多人揀就真係好難預計。

ausansan 寫道:
szema

想請是否有20分才有機會抽中?
教教我.
唔該晒!

ausansan

i c 唔該晒
我只得15分!唔駛唸喇!

‹ 上一主題|下一主題