用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德福事務所
樓主: onon328
go

德福事務所 [複製鏈接]

Re: 德福事務所

早晨
事務所呢度幾日都冇人返工既     
[url=http://photo.lifestudio.hk/MyErnestKwok][/url]

田田媽:
田田係咪好返啦?今日見到你要陪田田返學

all德福幼稚園媽咪:
你地有冇聽星期六o既小學講座?我冇去,有乜野講架?
我家有三寶

kyleung,
事務所呢度幾日都冇人返工既   

係呀! 我而家先返工咋!!
琴晚細女出疹成晚扭計,
今朝告咗半日假同亞女睇醫生....  :cry:

田媽,
今日軒軒返學習慣嗎?
今晚返去問吓安安有冇見到軒軒先??   

fostermak,
星期六安安爸有去聽小學講座, 共聽兩節,
安安爸幫我錄咗, 但我未得閒聽, 不過大致係介紹
佢自己間學校同埋點報小一學校.

all德福媽咪:
好耐冇上黎傾計,德福事務所咁靜,你地近排点呀,快D上黎傾下計  
fostermak,onon328
軒軒好番好多,我今日帶左軒軒返学,明天学校採排運動會,蒙主任叫我同埋軒軒一齊上堂,等我照顧軒軒,我放左学問軒軒有冇同安安玩,佢話有少少,我問靖惠有冇返学,佢話冇    
小田田係2003年11月17日出世! 希望佢永遠都健康同開心啦!!

onon328:
你個大b同細b好似樣呀...
咁細女好番未?係咪出玫瑰疹?通常連續燒幾日,退完燒先全身出疹,唔痕唔痛,好快冇事.

另外,你老公聽邊間小學o既講座,有乜感想?

田媽:
軒軒而家係咪可以自由走動定係仲要你扶住或抱返學?
我家有三寶

hi,      

我冇去到聽呀!
因為過左澳門玩左兩日.
同埋我都唔識佢o個三間小學係咩,
所以冇報到.
[url=http://photo.lifestudio.hk/MyErnestKwok][/url]

陰公囉
咁亞女有冇好忟憎呀?
過左兩三日
依家應該好d冇?? :cry:  :cry:
onon328 寫道:
琴晚細女出疹成晚扭計,
今朝告咗半日假同亞女睇醫生....  :cry:

All 早晨   
妹妹好番好多啦! 多謝晒!

fostermak ,
你個大b同細b好似樣呀...

個個都係咁話???
老公聽咗基顯&基樂兩間講座, 原來基顯&基樂都係算新校, 因為好似係由原本舊校分拆出來.不過我老公覺得兩間都係唔錯學校, 如果妳想知多D, 我可借妳聽.

kyleung,
嘩....咁Happy...妳就好啦... 去澳門玩咗兩日... 好唔好玩呀!! 去咗邊到景點??  妳仔仔張相係咪係澳門影.

on ma:
去我web site 睇日記啦!
mainly都係去漁人碼頭
安全d,arm小朋友去玩及影相多d

係呀!張相都係在漁人碼頭影架!
帶住亞仔,咩新賭場都未見識過!
見到金沙同永利又大又grand
不過都係經過門口,冇入過去見識一下

kyleung,
好呀! 一陣入去 妳web site 睇吓先..
我上年都帶個安安去過漁人碼頭,
不過覺得冇咩玩, 反而澳門觀光塔ok喎,
內面有間反斗城有好多香港未見過d玩具,
同埋d車車擺晒出嚟任玩, 安安玩到唔願走.

不過帶小朋友去澳門就真係唔使指意去見識
咩新賭場, 我去咗幾次都未參觀過金沙同永利..
係呢? 妳囝囝係咪又要買船飛??

on ma:
人地話舊年年頭漁人碼頭好似仲未ready哂
我前幾日去
覺得風景唔錯喎!
同你倒轉
觀光塔我反而前年去有d悶
所以今年費時走一趟

謙ma,
係呀? 我最後去個次漁人碼頭有好多真係
仲未ready晒嫁? 個日仲好曬又熱, 攪到冇
咩心機四圍行...  所以覺得唔好玩..

安安係觀光塔頂樓停留咗成兩個鐘, 係到睇人
哋出去空中漫步&笨豬跳, 成日話要出去玩
空中漫步..???   

不過最唔低係過一歲要買船飛..

我同老公聽左基樂,
佢地都係千禧學校,
係由原校分出來的,
係上午定下午轉去新校,
然後2間變全日咁.

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

小力&mama :
油塘基顯響邊度架?近唔近地鐵站?我以前住藍田,淨係熟藍田d小學,但油塘同牛頭角d小學都唔係好清楚

今日運動會唔知有乜野玩?尋日問阿囡,佢話有波波同跑步,唔知真定假...

all mami:
你地近日有冇睇"自由講場"有關
Re: 我係henrietta_w......
同To 子珩媽幾個post?,話子珩媽咪同個女個名連埋相甚至網站被人冒名響BK同其他網站盜用,以前BK都出現過有人盜用人地bb大頭相,但今次事件鬧到好大,
大家小心呀,例如唔好響度留bb網站或大頭相,費時被人盜用...<我係henrietta_w......><To 子珩媽>
我家有三寶

田田媽媽,
今日系學校系咪你唉我啊?吾好意思啊!我抱住阿囝好累,同埋系正個門口位阻住人啊!我仲以為你會行出來傾多兩句添?但你好似仲未接田田喔?不過,吾緊要,我都手軟趕住返屋企。因為我老爺去著街,趕吾切返來,我咪迫住要去湊女了。我生完個半月了,所以可以出得街。好少去湊女,所以吾知學校咩情況,咪少著上來了。

各位德福媽咪好

好耐沒有上來發言了, 今天親自送仔仔返運動會, 看見他們步操地行出操場很有趣.
最好係他們有播放國歌 (小朋友唱的)來看升旗, 真的簡單而隆重呀!
跟住每一班有特別歌唱表演, N1班唱點虫虫, IN1唱Head & shoulder, K班唱...(唔記得!)............

其實今早我個仔突然自己唱點虫虫, 我真的很驚喜, 因我個仔平時不懂唱歌的, 今天我係好清楚聽到佢唱咩.......... , 今天看見他們唱才知是他們最近練習來表演的..........

on媽:

仲要係全票(成人價)
不過好似話關於保險問題喎
onon328 寫道:
謙ma,
不過最唔低係過一歲要買船飛..

foster:
其實偷人相�名�link真係時常發生
有時都幾防不勝防呢
但求自己冇對人唔住過,人地唔會搞我為希望就算

尋日同你老公相認左喇!
好搞鬼!
我亞仔都認得思晴呀!

‹ 上一主題|下一主題