用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2011-2012, 打算考什麼直資/私校?
樓主: silvia_ng
go

2011-2012, 打算考什麼直資/私校? [複製鏈接]

我女都話面試好好玩,叫我同佢報多幾間.

今個星期就真係面試高峰了...天氣有少少轉涼, 小朋友要小心身體呀!

簡直係奇蹟, 4日5個面試, 無一個撞時間外, 仲無一個係要趕時間!! 仲可以返齊周未周日的課外活動. 多謝天主.

不過, 為免亞仔咁辛苦, 幫他請了兩日事假唔返兩日學.

原帖由 silvia_ng 於 10-10-4 20:12 發表
今個星期就真係面試高峰了...天氣有少少轉涼, 小朋友要小心身體呀!

原帖由 nicolemummy 於 10-10-4 23:17 發表
簡直係奇蹟, 4日5個面試, 無一個撞時間外, 仲無一個係要趕時間!! 仲可以返齊周未周日的課外活動. 多謝天主.

...

我同你都差唔多, 3日4個面試, 都係冇一個需要趕 / 撞, 又係可以學到野! 而且10月8號本身幼稚園因為要準備第二日既OPEN DAY, 所以又放假, 我就一日都唔洗請假添呀! 哈哈哈! 感謝主! ^^

唔洗請假仲好喎... 其實我都未必要請假.. 但唔想佢咁辛苦... 不過, 我自己就請了假. 一來趁機會同亞仔"遊學校", 二來亞表弟都係一齊面試, 都係唔洗撞時間, 唸著同亞妹好好飲茶, high tea.

原帖由 silvia_ng 於 10-10-4 23:32 發表

我同你都差唔多, 3日4個面試, 都係冇一個需要趕 / 撞, 又係可以學到野! 而且10月8號本身幼稚園因為要準備第二日既OPEN DAY, 所以又放假, 我就一日都唔洗請假添呀! 哈哈哈! 感謝主! ^^ ...

原帖由 nicolemummy 於 10-10-4 23:41 發表
唔洗請假仲好喎... 其實我都未必要請假.. 但唔想佢咁辛苦... 不過, 我自己就請了假. 一來趁機會同亞仔"遊學校", 二來亞表弟都係一齊面試, 都係唔洗撞時間, 唸著同亞妹好好飲茶, high tea.

...

GOOD! 當比自己RELAX下, 小朋友心情又輕鬆下囉! 輕鬆既心情, 絕對影響INTERVIEW表現呀!

我都係,4日5個面試,無撞期 (不過有兩日晨咁早),會同學校請兩日假唔返學,其中一個非必要課外活動亦會請假,等我地每日多d時間陪佢面試完relax,佢話最鍾意同爸爸媽媽一齊玩或者出街咁話。
原帖由 nicolemummy 於 10-10-4 23:17 發表

...

原帖由 katrinafu 於 10-10-3 02:20 發表

請問真小是會in 什麼呢?

我都唔係好記得啦~~
不過都係問d生活上既野,考下小朋友d記憶,自理能力同問下家庭背景咁啦~~
因我都冇咩點同呀囝準備架,順其自然啦

這三天都是面試高峰期, 希望各位小朋友醒醒目目, 順順利利!

要趕幾場既家長可以截到的士/搵到車位!

希望BK家長既小朋友旗開得勝!

今日in完一間. 請假都真係ok. 因為in完, 亞仔既情緒還很高漲, 還是給他休息下, 為明天作戰.

原帖由 silvia_ng 於 10-10-7 22:29 發表
這三天都是面試高峰期, 希望各位小朋友醒醒目目, 順順利利!

要趕幾場既家長可以截到的士/搵到車位!

希望BK家長既小朋友旗開得勝!

好多第一輪面試已完, 又或者今個星期完。緊接又會準備2nd in, 叩門, 整理資料, 一樣接一樣。

希望有好消息既可以入到最心儀果間! 未有著落既千其唔好放棄, 即時開始為叩門努力! 機會總是留給有準備的人!

另外, 希望大家唔好自私, 一有心儀學位就快d放返之前hold果個啦! 其他人等得好慘架! 而目前我地會放棄smc既位。祝大家好運!
‹ 上一主題|下一主題