用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 65葵青校網,如何選校
樓主: yauyauha
go

65葵青校網,如何選校   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+miriam+的帖子 我都係咁諗...所以想

原帖由 moonngbaby 於 15-12-10 發表
回覆 miriam 的帖子

我都係咁諗...所以想放兩間B1B自行...
睇 #659

自行揀晒同級數 ok,但大抽獎時你就小心。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大抽獎甲乙一我都想放蕭明一保祿二

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+15-12-10+發表

原帖由 miriam 於 15-12-10 發表
睇幾間校務報告最神秘係梁植偉,一係已經極度眼訓加老花,睇左幾次都無乜提過 DSE 成績,最搞笑係可以將幾 ...
我今日都交左自行兩間校名比老師,睇吓佢一陣家長會有咩建議先

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+15-12-10+11:22+我當

原帖由 hkpapa852 於 15-12-10 發表
好既諗法係絕對啱, 但要瞭解一間學校要係咁易, 何況N咁多間, 所以有時都要基於D表面嘢做screening先

如果 ...
幸好身邊朋友睇住我囡大,知佢成績同性格,問幾間意見中肯,無跌 band 咁同我諗。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+miriam+的帖子 大抽獎甲乙一我都想放

大抽獎甲乙一我都想放蕭明一保祿二
我囡成績同你囡差唔多架。

係我身邊朋友唔甘心咁早落保險線,你覺得兩間都係心儀就照去。

回覆 kikocheung 的帖子

今日你都家長會?

明白...

回覆 妹妹頭 的帖子

李係邊間??

妹妹頭  李兆基  發表於 15-12-10 12:35

引用:回覆+kikocheung+的帖子 今日你都家長會?

今日你都家長會?
係呀

引用:回覆+妹妹頭+的帖子 李係邊間??

回覆 妹妹頭 的帖子

李係邊間??
想問自行一放善德,二放安柱,可行??因想自行博下,小囡屬1b ,放安柱係咪浪費左位,機會微……抽獎甲一乙一也是善德首選。甲二,三苦惱緊

回覆:65葵青校網,如何選校

女孩不作考慮,所以先甘苦惱

回覆 719117 的帖子

唔諗女校都仲有好多選擇, 善德, 安柱, 李兆基...

回覆:妹妹頭 的帖子

有冇人知道保祿和蕭明的返學和放學時間?

回覆:ktdanielli 的帖子

陳兆民及全完個收生banding高過伍若瑜嗎?

引用:陳兆民及全完個收生banding高過伍若瑜嗎? +

原帖由 NurseSally 於 15-12-13 發表
高過

醒目開學勳章 王國長老

引用:陳兆民及全完個收生banding高過伍若瑜嗎? +

原帖由 NurseSally 於 15-12-13 發表
陳同全 B1C,伍 B2A

引用:Quote:原帖由+NurseSally+於+15-12-13+發表

原帖由 miriam 於 15-12-13 發表
5知點解,我校老師話係B1c

引用:Quote:原帖由+NurseSally+於+15-12-13+發表

原帖由 miriam 於 15-12-13 發表
所以攪到我都好混亂,究竟同唔同佢考好

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-12-13+發表陳同

原帖由 kikocheung 於 15-12-14 發表
5知點解,我校老師話係B1c
未能全開英文班點係 B1C。

好多學校呢…………為左做靚條派位數…………會將有開英文班既學校(佔一半或只欠一班) “自我感覺良好地” 當埋英中,咁樣條派位數即時唔同晒。

我地學校都將伍歸納為BAND 2A
‹ 上一主題|下一主題