用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

Oh...thank you Ian mama. 咁我都定啲. 都唔知點解阿囡係家課冊寫在..

原文章由 hoyhconnie 於 08-3-1 22:26 發表
我都冇eng test paper 喎,只有eng spelling 派番

Ian 媽媽
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

有無人收到量體溫通告? 其他班家長話今天開始要量體溫, 但唔見呀女有, 只有考試時間表及31要返學的通告, 打去學校仲未有人聽電話呀

原文章由 Emailfamily 於 08-3-11 08:46 AM 發表
有無人收到量體溫通告? 其他班家長話今天開始要量體溫, 但唔見呀女有, 只有考試時間表及31要返學的通告, 打去學校仲未有人聽電話呀

really ?

Emailfamily

仲未收到話有量體溫通告wor, 但其他都同你一樣收到晒, 另外, edison 尋晚唔小心攞埋manman 其中一張以前做過嘅語工返o黎, 所以我千吩咐萬吩咐叫佢今日一定要比番manman, 你問番manman, edison 有冇比番佢呀(因我怕edison 比番manman 之後, 老師又收番, 因為係夾係file 到) .

原文章由 Emailfamily 於 08-3-11 08:46 發表

原文章由 midcochow 於 08-3-11 14:48 發表
Emailfamily

仲未收到話有量體溫通告wor, 但其他都同你一樣收到晒, 另外, edison 尋晚唔小心攞埋manman 其中一張以前做過嘅語工返o黎, 所以我千吩咐萬吩咐叫佢今日一定要比番manman, 你問番manman, edison  ...

呀女話Edison未比番佢, 請Edison明天還比佢啦! 另, 量體溫通告今天才派, 還有牙齒保健!

原文章由 Emailfamily 於 08-3-11 05:57 PM 發表

呀女話Edison未比番佢, 請Edison明天還比佢啦! 另, 量體溫通告今天才派, 還有牙齒保健!

牙齒保健? 我個張係健康检查通知書woh.....

連葉老師都病倒了!
hope she recover soon..

Hi, 我都係收到健康檢查唔係牙科保健 wor...
但係我知有啲班去在喇.
我尋日返去見到 Ms. Yip 都好地地架..重係度好好心機指揮唱歌 tim...可能佢真係太辛苦喇...我覺得佢樣樣都要兼顧...真慘 佢真係要快啲好返..冇佢真係唔掂架

原文章由 freddielau 於 08-3-11 23:12 發表

牙齒保健? 我個張係健康检查通知書woh.....

[ 本文章最後由 piglet328 於 08-3-11 23:49 編輯 ]
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 piglet328 於 08-3-11 11:44 PM 發表
Hi, 我都係收到健康檢查唔係牙科保健 wor...
但係我知有啲班去在喇.
我尋日返去見到 Ms. Yip 都好地地架..重係度好好心機指揮唱歌 tim...可能佢真係太辛苦喇...我覺得佢樣樣都要兼顧...真慘 佢真 ...

I think she left school early in the afternoon. 太辛苦喇

原文章由 freddielau 於 08-3-12 08:28 發表

I think she left school early in the afternoon. 太辛苦喇

Sorry, 是我攪錯, 健康檢查至真!

連Ms. Ip都病倒了 , 祝佢早日康復! 其他小朋友亦要保重身體啊!

Emailfamily

係呀, 尋晚我返到屋企同佢檢查功課時, 仲見到manman 張語工, 我仲問edison, 佢話唔記得左wor , 激死. 如果佢今日仲唔記得, 我諗要麻煩manman 追佢先 得啦.

原文章由 Emailfamily 於 08-3-11 17:57 發表

Ms Yip back to school today already ....

原文章由 freddielau 於 08-3-12 14:20 發表
Ms Yip back to school today already ....

No school for 2 weeks....problem is exam after the super long holiday.....

[ 本文章最後由 freddielau 於 08-3-19 21:19 編輯 ]

想問大家返左學校攞齊要溫習嘅 notes 未呀, 因為我有d notes 冇左, 想問吓大家係咪都冇,
1) 認讀工作紙: 欠1-12
2) 語文知識工作紙: 欠1-3 & 22
3) 識字工作紙: 欠1-2
4) 寫作工作紙: 欠5
5) 英文科-欠UNIT TEST 4

如果大家都有齊我欠嘅notes, 可否e-mail 一份給我, thx.

[ 本文章最後由 midcochow 於 08-3-19 12:53 編輯 ]

文文都係:-
1) 認讀工作紙: 欠1-12 [有齊] 明天email比你!
2) 語文知識工作紙: 欠1-3 & 22 [仲欠19, 21 & 24]
3) 識字工作紙: 欠1-2 [一樣係無]
4) 寫作工作紙: 欠5 [一樣]
5) 英文科-欠UNIT TEST 4 [一樣]

我想應該未派晒,放完假要比張note 老師提下佢! 另,請問文文係唔係有一張工作紙係Edison度?可唔可以email比我?Thanks!

[ 本文章最後由 Emailfamily 於 08-3-19 22:11 編輯 ]

[quote]原文章由 Emailfamily 於 08-3-19 10:10 PM 發表
1) 認讀工作紙: 欠1-12 [有齊] 明天email比你!
2) 語文知識工作紙: 欠1-3 & 22 [仲欠19, 21 & 24]非常混亂
3) 識字工作紙: 欠1-2 [一樣係無]same
4) 寫作工作紙: 欠5 [一樣]老師未派
5) 英文科-欠UNIT TEST 4 [一樣 ... ]Kwok sir未揾到woh
搞到頭都大

原文章由 Emailfamily 於 08-3-19 22:10 發表
     嘩, 點解你可以有齊晒, 而我又一張都冇o架 , o甘今次真係麻煩你e 比我啦, thx.

2) 語文知識工作紙: 欠1-3 & 22 [仲欠19, 21 & 24]
    我記得我好似只係欠1-3 & 22, 而19, 21 我就好似有, 但我要返屋企再睇睇, 如果有, 我就email 比你啦, 另外24 我記得係easter 功課o黎o架, 你再check check, 如果真係冇, 你再同我講.

3) 識字工作紙: 欠1-2 [一樣係無]
4) 寫作工作紙: 欠5 [一樣]
5) 英文科-欠UNIT TEST 4 [一樣 ...

另外你講話o個張工作紙, edison 話上星期三已經比番manman, 你再睇睇, 如果真係冇, 你再話我知, 我email edison o個張比你.

原文章由 midcochow 於 08-3-20 10:49 發表

另外你講話o個張工作紙, edison 話上星期三已經比番manman, 你再睇睇, 如果真係冇, 你再話我知, 我email edison o個張比你.

Send to your hotmail but bounced back, pls PM your email address to me again! Thanks!

Please check PM, Thx.

原文章由 Emailfamily 於 08-3-20 13:37 發表

Send to your hotmail but bounced back, pls PM your email address to me again! Thanks!
‹ 上一主題|下一主題