用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

LULU-MAK 寫道:

....我仲係到震, 攪到我連坐摩天輪都好驚, 之後我同亞囡講...我以後都唔再玩呢D野.   
點解你唔俾你男人同囡去玩呢? 我就一定唔玩得! 咁你囡覺得好玩嗎? 你哋玩船有沒有周身濕晒呀?

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

隻6話我好多年前都話好想玩, 你就陪下個囡一齊玩啦..., 但隻6無唸過我會老, 樣樣都唔記得, 剩係記得依樣.
講起玩船, 呢d基本game梗係有玩, 之前見你地講會濕身, 我咪帶定件便利雨褸, 點知我隻6就由開始既時間就由頭遮到落腳, 真係好醜   

王國長老

嘩,… LULU-MAK好犀利呀!!
我打死都唔會坐上去!!

肥仔媽咪,琴日你地學校有架褓母車出事,
我個仔見到呀!佢話學生上左救護車,
見到車尾同地下有少少血潰!!
好在停得切,嗰度D車既車速又唔會大快咋!

你地有無見到BK 條Smart fish 魚油banner?
我見佢講到咁好,又話可加強專注力,
咪買比亞仔食囉!佢專注力唔好嘛!
點知難食到死!日日食到佢反晒胃!
不過,買左又見有益迫佢食囉!
真係好難食,我隻貓都唔Hau,
比佢聞吓咋,隻貓都即刻走人!!      

LULU-MAK 寫道:
隻6話我好多年前都話好想玩, 你就陪下個囡一齊玩啦..., 但隻6無唸過我會老, 樣樣都唔記得, 剩係記得依樣.
講起玩船, 呢d基本game梗係有玩, 之前見你地講會濕身, 我咪帶定件便利雨褸, 點知我隻6就由開始既時間就由頭遮到落腳, 真係好醜   
咁你男人都有你心, 記得你講過嘅野!   

麟媽媽,

我今早才知那個學生係我哋學校4年級學生, 那麼你仔見到會唔會驚呀? 將來我仔都要坐我都有啲擔心架!

嗰隻魚油你冇試過就買?
"我隻貓都唔Hau, 比佢聞吓咋, 隻貓都即刻走人!!"
睇見你話隻貓都走就好笑!

醒目開學勳章

學校今日去生活營(2日1夜), 阿女P.3全级目的地係西貢北潭涌渡假營, 今次題目係"大個仔, 大個女"。

今日會根據老師指示係西貢碼頭附近商鋪購買食材, 黃昏會玩"美男/美女廚房", 同學們要食番自己煑 ge 製成品, 要洗碗筷 & 洗衫。

聽日就係野外歷奇。

頭先阿女打電話番屋企:"媽咪, 今日好好玩, 好開心呀!.....":

Charitymami 寫道:

頭先阿女打電話番屋企:"媽咪, 今日好好玩, 好開心呀!.....":
你囡囡好返晒了!    佢間學校都幾多野玩喎, 難得佢哋唔怕辛苦!

NIC媽咪,

我有事問係, 收PM.

醒目開學勳章

本來返埋下星期一就放假...但收到通..小三小六既同學要返多2日...應該又係果D系統評估    返去做下練習   

醒目開學勳章

LULU-MAK
收PM

亞囡今日終於返學啦, 放完假後第一日返學, 竟然唔駛叫就起身, 我都未起身, 佢就已經著埋校服.

麟媽媽,

我買佐果隻smart fish魚油, 依家有隻新配方係加佐橙味, 我都有試食, 加入餅乾到食, D味好似LEMON夾心餅, 都幾好食, 我個囡都好鍾意. 可能之前你買佐舊版原未果隻, 我嗅過真係好' 醒'.

嘩........潛水了.....等我up上來

up

嘩! 好耐冇入嚟lu!

我仔學校已經挑選了學生去考個全港評估, 我個仔冇份, 你地啲小朋友呢?

醒目開學勳章

我囝又係冇份,佢不知幾開心,真係激死

去晒邊 我o地的小朋友就快升小四. 請問你o地仔仔囡囡幾考試? 我囡囡6月第2個星期一開波.  
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

我都好耐無入嚟, 亞囡都抽唔中去TSA, 不過學校到做既評估, 派返嚟D成績....差佐好多, 好彩, 就連亞囡自己都知道, 佢話會努力應付大考, 我都希望亞囡真係會認真咁樣應付大考.
‹ 上一主題|下一主題