用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Re: 油塘小學家長站 - part 26
樓主: 雪文
go

Re: 油塘小學家長站 - part 26 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 油塘小學家長站 - part 26

修.  不過係長的就涂自己的甲油囉.

佢係深圳做 $180/包石.

點解我自己涂的紅色腳甲好快有脫色 ?  可能是我有時穿袜子穿高跟鞋的原因, 是嗎 ?
smalle 寫道:
minnie,
大陸果d料好勁ga, 簡直係工業用料, 要磨走佢都磨死人ga, 我都接過一d係大陸做過既客, 真係死比佢睇, 磨到區血呀, 所以係好"com" ga, 不過呢d唔合格既料我更係唔會用啦, 之於腳甲一向都會com過手甲, 因為少濕水又唔洗做野, 就算甲油都會好com, 但跨到話一年, 點講得通呀    d腳甲會生長gawo....佢唔洗修剪ga

& 我冇幫人做腳ga!!

包石~~係乜野來呀???

醒目開學勳章

:  : 呢個牌子 大百貨公司係標價成仟銀的. 永安前二日我見都要 $699.-

物你唔知咩 ?  :  :   我仔都係上個月先知, 佢老豆開公司車來接我哋放學, 吃吃吓lunch, 佢突然間講 :  唉呀, 物原來你二個都係xxxxx做加    [quote]
come爸嘩 寫道:
我唔知clxx lee個牌子d鞋係咁貴架喎, 男裝鞋唔係二/三佰一鞋架咋咩?????

乜你地2公婆同一間公司架????[quote]

醒目開學勳章

假水晶或鑽石

我好難入到BK, 成日都唔得.
come爸嘩 寫道:
包石~~係乜野來呀???

咁449.-你好快d入貨啦!

你仔嘅.......        [quote]
雪文 寫道:
我仔都係上個月先知, 佢老公開公司車來接我哋放學, 吃吃吓lunch,  

我都係成日error, 唔比我post呀      [quote]
雪文 寫道:
假水晶或鑽石

我好難入到BK, 成日都唔得.
[quote]

醒目開學勳章

原文已更正咗啦 [quote]
come爸嘩 寫道:

你仔嘅.......        [quote]

我有2個朋友都係今年入小一, 真係"鄧"佢地緊張呀! :-x  :-x  [quote]
雪文 寫道:
原文已更正咗啦 [quote]

no. ??????????

依排成日都入唔到bk.    
再係o甘, 唔用呢個網呀.   
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

醒目開學勳章

新蒲崗都係工廠區, 之前我的朋友Ron都係個到返工, 你認識佢嗎 ?  我唔知佢有無入你哋的topic.

認識网友, 都係要小心D, 呢個世界咩人都有.     
katiekma 寫道:
雪文,
我返新蒲崗架, 我都织左幾個新蒲崗mami。

iloveyoub4,
你做fabric架, 我做sweater。

come come,
我老公知道我上綱識朋友, 都叫我小心的,話祝我好運,我話下次有聚會一起去,佢先收聲。

醒目開學勳章

係呀, 幾時要搬屋啦.

龍舌蘭 寫道:
no. ??????????

依排成日都入唔到bk.    
再係o甘, 唔用呢個網呀.   

龍舌蘭:

今日好好好難入來

今日忙到c呀~~~
傾左兩個月的事, 終於老闆今日開金口, 話今年加人工喎, 一人加300大元 真係搭車都唔夠呀.
真係要再加d調味料俾佢先得啦.

捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

龍舌蘭

好過無啦

龍舌蘭 寫道:
今日忙到c呀~~~
傾左兩個月的事, 終於老闆今日開金口, 話今年加人工喎, 一人加300大元 真係搭車都唔夠呀.

醒目開學勳章

係呀, 我都係加咁多之嘛.   comecome仲無.

睇開D.
iloveyoub4 寫道:
龍舌蘭

好過無啦

[quote]
龍舌蘭 寫道:
今日忙到c呀~~~
[/quote]

近呢2年我都係今年12月加過1次ja

算啦,可以成日上bk當補數囉    

雪文 寫道:
係呀, 我都係加咁多之嘛.   comecome仲無.

睇開D.[quote]
iloveyoub4 寫道:
龍舌蘭

好過無啦

[quote]
龍舌蘭 寫道:
今日忙到c呀~~~
[/quote][/quote]

醒目開學勳章

醒目開學勳章

蘭蘭, 你哋個校監正混吉.  二個月前佢哋係我屋村登記, 話會同我哋免費檢查門鎖. 咁我好早登記咗啦.  等等等咗咁耐都無人上來睇, 打去問過一次又叫再等吓啦.  到而家二個月後先同我講, 呢個plan已finish   

叫我再登記下次有機會再同我搞.      

我仲信佢咩, 我俾錢叫街外師傅做好過

醒目開學勳章

蘭蘭, 你哋個校監正混吉.  二個月前佢哋係我屋村登記, 話會同我哋免費檢查門鎖. 咁我好早登記咗啦.  等等等咗咁耐都無人上來睇, 打去問過一次又叫再等吓啦.  到而家二個月後先同我講, 呢個plan已finish   

叫我再登記下次有機會再同我搞.      

我仲信佢咩, 我俾錢叫街外師傅做好過

‹ 上一主題|下一主題