用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心學校 聖母無玷聖心學校 (Part II)
樓主: belairmonte
go

聖母無玷聖心學校 (Part II) [複製鏈接]

chuchu:

五年級成績表不會有評語.

[ 本文章最後由 man-man媽咪 於 07-7-13 17:00 編輯 ]

lilee_hk:

你小朋友升邊一班?

原文章由 lilee_hk 於 07-7-12 19:28 發表
2H班有8個學生入3I 班 ,5個學生入3M班,其餘入3H班.

man-man媽咪,

多謝你耐心的解釋,咁即係話例如今年有118人入番自己中學,原應該是考1-118的入, 但因當中有人選左其他學校, 所以就由後面的補上?

有, 我地有4本作業, 分別係2本英文, 1本
中文和1本數學作為暑期功課, 但冇好書伴成長喎?

原文章由 man-man媽咪 於 07-7-13 16:56 發表
chuchu:

因為我地有中學back up,所以有啲band two and three 嘅學生入到中學,咁中學係英中,咁你明唔明.

可以係咁理解,如果有180人,即全級考1-90係band one,但未必全部係i,h班,m.p.s有 ...

MAN-MAN,

how about your kid?

原文章由 man-man媽咪 於 07-7-13 17:10 發表
lilee_hk:

你小朋友升邊一班?

Dear all,
My kid is promoted to 3H,littlechi,puipapa, honeybeemom, Wing 1206 and belairmonte,how about your kids?

原文章由 chuchu2006 於 07-7-13 17:51 發表
MAN-MAN,

chuchu:

我細嗰個仍然KEEP係I班,但係掹車邊入:-|希望佢新學期努力啲!

今年學校轉左,一年級升二年級每班編40人,即1-40入I班.41-80入H班,如此類推,但聽講二.三年級都係咁改,有冇人聽過??

原文章由 chuchu2006 於 07-7-13 17:51 發表
MAN-MAN,

代埋呀wing和littlechi答你.我和呀wing的小朋友都仍然在H班,大家有伴啦! littlechi嗰個就進升了去3I班同man-man嗰囡囡同班.

原文章由 lilee_hk 於 07-7-14 13:12 發表
Dear all,
My kid is promoted to 3H,littlechi,puipapa, honeybeemom, Wing 1206 and belairmonte,how about your kids?

pc2529

你個小朋友入那一班呀? 我細仔入2I, 睇吓有冇伴?

原文章由 littlechi 於 07-7-15 17:45 發表
pc2529

你個小朋友入那一班呀? 我細仔入2I, 睇吓有冇伴?

太好了,可以有伴了,唔知仲有無升二年級的同學仔呢!

belairmonte

祝妳女女生日快樂身體健康精伶可愛

原文章由 belairmonte 於 07-7-15 18:34 發表
今天我個女生日,上午我帶她去食自助餐,下午和她去游水,我個囡非常開心!!

原文章由 belairmonte 於 07-7-15 18:34 發表
今天我個女生日,上午我帶她去食自助餐,下午和她去游水,我個囡非常開心!!

belairmonte 女女,
雖然遲了少許,也衷心祝妳生日快樂,永遠開開心心!

pc2529 & littlechi ,

Thanks.

littlechi 恭喜!恭喜!

QUOTE:
原文章由 man-man媽咪 於 07-7-13 16:56 發表
chuchu:

因為我地有中學back up,所以有啲band two and three 嘅學生入到中學,咁中學係英中,咁你明唔明.

可以係咁理解,如果有180人,即全級考1-90係band one,但未必全部係i,h班,m.p.s有 ...

其實中學是不會收band three 學生的, 最多band one 尾, band
two 頭, 頭個三班一定入到英中. 我相信各位家長都知聖小的成
績如何, 總平均分爭一分, 名次都相差很遠. 我識得一個家長, 已有
四個小朋友在中學study, 最細個女派得不好看(成績當然未達目標)回中學如何叩門,都吾收

belairmonte and wing's 女女,

雖然遲了,也衷心祝妳們生日快樂,青春可人,身體健康, 永遠開開心心!

太耐無入來啦,我驚開學揾唔到條路返入來呀

又要入吓來先

請問...洗唔洗做好書伴成長呀

可以做'好書伴成長"的自學大獎.

[quote]原文章由 wing1206 於 07-8-16 01:33 發表
又要入

我個仔都已完成自學大獎,我覺得是假期功課.上年暑假也有做.

原文章由 belairmonte 於 07-8-16 14:08 發表
可以做'好書伴成長"的自學大獎.

[quote]原文章由 wing1206 於 07-8-16 01:33 發表
又要入

真係好耐無見喇!!

我嗰個已經做晒好書伴成長(自學大獎),暑期作業同埋my pals本假期功課,請問重有冇其他功課,做漏就唔好喇!!

小朋友有冇話你地知,校長要佢地寫低今個暑假學左啲乜野,你地有冇做呀??

嘩, 暑假不經不覺已到尾了, 大家好快又要返學啦, 希望大家新學期會有新開始

有冇5年級家長可對對功課?

Pre-secondary 1 English Mock Papers - 我個仔全部做哂, 不過佢話好似只做部份?
TSA Mock papers- listening mock paper 1 & 2, Reading & writing mock paper 1 & 2
HB- all
Pals- workbook for summer vacation- all
中文重點練習 - ex.1-8, 22, 遊樂場 三 & 四
數學- 模擬試卷- 卷2-6
寫暑期的一件事
完成好書伴成長

有冇漏?

[ 本文章最後由 chuchu2006 於 07-8-20 16:33 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題