用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1F(Kent RD)
樓主: LoCLai
go

K1F(Kent RD) [複製鏈接]

係啦..... 天氣咁涼, 但係件外套好薄下, 可唔可以o向外套入面加多件背心或者長袖開胸外套呢??!!! 另外, 佢地可唔可以著較長o既白襪呢??? 尤其係著pe衫, 條褲勁短呀!!!! 我都好怕佢冷親!!

原文章由 EunisWong 於 07-10-20 10:15 硐表
天氣開始轉涼, 小朋友好易感冒, 小心, 真是要快快幫寶寶穿衣裳.
我也發覺子瑜近來自己作歌詞, 自言自語, anyway, more creative.
下星期五生日會, 佢地一定好開心, ::" /> ...

媽媽, 我也有給子瑜穿白sock, 而且, 在校服內穿短袖, 用外套(傘), 體育服亦是, 小朋友保暖些,
子瑜也斷斷續續感冒, 今天在家休息. 小朋友交叉感染, D茵好勁. 小心.

係呀,好煩呀.顯程都斷斷續續感冒!

i already ask miss tam last friday,
she said they need to bring a family photo ah...
miss already collect my one....

anyone call kenneth kwok ah??
my daughter say a classmate call
kenneth kwok, his her friend wor,
....hehe

屋企上唔到網, 好掛住大家.....  我個仔仔今天開始都有兩聲咳了.... :cry: 天氣時冷時熱, 真令人討厭啊....

唔知生日會會有什麼節目呢??  hee...hee.....

那天我帶仔仔去見家長(11:15am), 可惜見唔到大家呢....

啱啱發現,原來之前好多篇messages都冇成功upload到,唉.........
LoCLai呀,我今朝見到洛琳呀(紮ma辮架,頭髮都好長啦,同post上來張唔同),佢第2個到課室,坐狂個位凌微笑........再續(有嘢做)

你係咪27/10既11:15am呀? 你地係咪見Miss Tam呀? 
見緊Miss Au o個個係我同我老公呀,我老公講野好大聲...

原文章由 大飛 於 07-10-25 01:24 硐表
屋企上唔到網, 好掛住大家.....  我個仔仔今天開始都有兩聲咳了.... :cry: 天氣時冷時熱, 真令人討厭啊....

唔知生日會會有什麼節目呢??  hee...hee.....

那天我帶仔仔去見家長(11:15am), 可惜見唔到大家呢.... ...

係呀!! 你見到佢呀??!! 你認得佢咁叻叻!! 張相係佢兩歲左右O既時候影! 所以咪唔同晒囉!!!! 你可以去我個BLOG睇下佢宜家個樣呀!!!! 每次我,同個囡傾計, 佢都話顯程係佢GOOD FRIEND, 其實佢地係咪同組架?? 另外佢仲話有KENNITH 同阿MARK, 你地識唔識???(都唔知點解阿囡讀nursery已經係咁話d男仔係佢good friend, 反而唔講女仔喎!!)

BTW, 各位媽咪,聖誕節你地有無興趣同小朋友一齊開PARTY, 一齊玩下呀??!!! 不如我地組織下啦!!!

原文章由 hccw 於 07-10-29 09:39 硐表
啱啱發現,原來之前好多篇messages都冇成功upload到,唉.........
LoCLai呀,我今朝見到洛琳呀(紮ma辮架,頭髮都好長啦,同post上來張唔同),佢第2個到課室,坐狂個位凌微笑........再續(有嘢做) ...

[ 本文章最後由 LoCLai 於 07-10-31 06:42 編輯 ]

有冇人個囡囡叫"Hei Hei"呀,我阿女周不時提起

我係見miss tam, 不過我係21/10呢.... 緣慳一面添...

聖誕有冇節目? 一齊聚一聚.....不錯呀....大有大聚, 小有小聚.... 有冇好節目呢? 如果可以有個地方比小朋友安全地玩, 大人又可以傾計就好了......

有冇建議??  

原文章由 waiwing 於 07-10-29 12:48 硐表
你係咪27/10既11:15am呀? 你地係咪見Miss Tam呀? 
見緊Miss Au o個個係我同我老公呀,我老公講野好大聲...

大家好...我就係kenneth kok 媽咪...估唔到咁多同學仔掛住我個仔仔..... 我平時少入到幼稚園e到,日後要入多d先得...
Kenneth好鍾意同女同學玩,n1時已經係,佢仲會幫d女同學,男同學就唔多埋...希望男同學d媽咪唔好介意..多多包涵
Kenneth時時提到個女同學 DAPHNE,話好鍾意同佢玩.....實不相瞞我個名都叫DAPHNE, 初時仔仔講時我仲以為係我自己.....好好笑....仔仔講多幾日我先意會到係佢同學仔.....

我好有興趣呀, 預埋我地呀

原文章由 大飛 於 07-10-31 23:38 硐表
我係見miss tam, 不過我係21/10呢.... 緣慳一面添...

聖誕有冇節目? 一齊聚一聚.....不錯呀....大有大聚, 小有小聚.... 有冇好節目呢? 如果可以有個地方比小朋友安全地玩, 大人又可以傾計就好了......

有冇建議??: ...

LoCLai我認唔出,只係聽到Ms.Tam叫佢名啫.
我第2日又見到佢,好鬼好笑容,我諗佢返學都幾開心.
係吖,你提下佢返度課室第1時間交手冊吖.

另,EunisWong呀,顯程話子諭送咗粒綿花糖俾佢wo,仲邊食邊話子諭係佢好朋友添:.我都會俾D嘢顯程送俾特定的人,日第 佢做唔做到.首先洛琳同子諭啦

Party方面,great呀.
btw,我見有D士多啤梨園11月起open,有冇人去過. If good,組picnic如何?

士多啤梨園我去過呀,不過唔係咁適合一大班人去呀,因為無地方比我地坐,適合摘完就走個d.....

原文章由 hccw 於 07-11-7 02:54 硐表
LoCLai我認唔出,只係聽到Ms.Tam叫佢名啫.
我第2日又見到佢,好鬼好笑容,我諗佢返學都幾開心.
係吖,你提下佢返度課室第1時間交手冊吖.

另,EunisWong呀,顯程話子諭送咗粒綿花糖俾佢wo,仲邊食邊話子諭係佢好朋友添: ...

我先生上次去完家長會話有個小朋友叫Kenneth, 可能指你個囝囝,另外我囡囡成日是住otto同希希, 唔知有沒有人叫這個名字呢?
原文章由 Daphne^^ 於 07-11-6 09:21 硐表
大家好...我就係kenneth kok 媽咪...估唔到咁多同學仔掛住我個仔仔..... 我平時少入到幼稚園e到,日後要入多d先得...
Kenneth好鍾意同女同學玩,n1時已經係,佢仲會幫d女同學,男同學就唔多埋...希望男同學d媽咪 ...

我今日見到Oscar,佢一返到班房就眼定定望住Ms.Tam笑,結果Ms.Tam掃下佢個頭話"傻豬仔來架",好cute!

今日俾咗個使命顯程-----派禮物,問佢想派俾邊個,佢話子諭,洛琳同王子碩.點知返到學校羅咗出來又唔派 返屋企仲講多次"我唔派wo"

士多啤梨園唔好就搵第2度啦.
等我check下D會所先.

早幾日呀女成日講:
什麽動物鼻子長
昨天接放学時見到課室好多
大象掛起,今期應該教緊呢!
今曰放學就不停唱:
“one little two little three little Indian….

Daphne( Kenneth 媽咪),
我呀囡成曰提起kenneth,佢叫Natalie,
我問佢边嗰係学校同佢好朋友,
佢話kenneth kok,
曰曰放学都話今曰同佢玩,好攪笑!
我問miss Tam, 原來佢地坐對面!

原文章由 Daphne^^ 於 07-11-6 09:21 硐表
Kenneth好鍾意同女同學玩,n1時已經係,佢仲會幫d女同學,男同學就唔多埋...希望男同學d媽咪 ...

今期動物做主題,配合"小小農場"掛.
1.小綿羊,真有用,暖羊毛,做衣裳.
2.什麽動物鼻子長,鼻子長是大笨象.
‹ 上一主題|下一主題