用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 2008-2009 入讀天神既家長, 入黎傾下
樓主: BOBO128
go

2008-2009 入讀天神既家長, 入黎傾下 [複製鏈接]

IMPROVEMENT CLASS

路人甲上

原帖由 lklclary 於 08-9-10 16:42 發表
甚麼是I-class? 好像之前家長會聽個.....

原帖由 bighappy 於 08-9-10 16:55 發表

Hello 我嗰囡囡都是1A班的請多多指教
如沒聽錯I-class是以小班形式教英文科但考試測驗試卷是一樣的

全中,因為我兩個囡囡聽同讀都唔得,是關佢地亞媽我英文水平極低, 所以要惡補吓,老師就偏左佢地入I-class.
孖女Blog+相簿→孖•女•孖•心•肝←NEW!!2008

原帖由 irenepang803 於 08-9-10 16:19 發表
各位:
我兩個囡囡都入左I-class,你地有無囡囡都入左,今日收倒大女通知,問做唔做女童軍,佢好想做呀,我都會比佢做,你地呢?仲有佢話今日視藝班係miss fung上堂,昂係英文老師. ...

If the girl confirmed to I class, any notice will send to the parents? Asked my daughter, she only told me they played games in the English class.

1b班今日張工作紙要剪,其中有兩行可以自己加喜愛的東西,同埋亞女話d好朋友紙一星期內要派比同學仔.

原帖由 irenepang803 於 08-9-10 16:19 發表
各位:
我兩個囡囡都入左I-class,你地有無囡囡都入左,今日收倒大女通知,問做唔做女童軍,佢好想做呀,我都會比佢做,你地呢?仲有佢話今日視藝班係miss fung上堂,昂係英文老師. ...

Dear irenepang803,
How did you know your girls go to I class? Did you received any notice or call? I also want to know when they will have the test for leveling.

今日兩個女返黎都好開心,因為佢地話落過小食部買野食,用左3蚊買機智豆,佢地今日仲一齊祈禱比我聽,真係估唔倒佢地返左兩星期已經可以諗倒,d記性仲勁過我,hehe,妹妹今日仲唱祈禱手冊裹面一首歌比我聽,好得意ga,小小舌頭嘗味道果首,又唱校歌比我聽,超開心呀.

原帖由 shirleychloe 於 08-9-11 23:28 發表

Dear irenepang803,
How did you know your girls go to I class? Did you received any notice or call? I also want to know when they will have the test for leveling.

我係收倒回條知道兩個女要入i-class,如果你囡囡無收倒應該唔需要入.

各位靚媽&精靈小朋友:
中秋節快樂!

中秋節快樂!

原帖由 lklclary 於 08-9-15 08:35 發表
中秋節快樂!

Happy Holiday!
要再戰鬥la...努力!加油!

1b班家長:
你地囡囡比晒d小朋友紙比同學仔未?今日數學剪1~10,亞囡話係要cut1~10嘅數字咭,要一張張嘅.

阿女已經派晒俾四個1B班嘅同學,我很欣賞學校這個活動,這樣有助她們快些結識新朋友.

多謝妳提起數學功課,阿女忘記了寫手冊,差點兒又被老師寫欠交!

原帖由 irenepang803 於 08-9-16 15:19 發表
1b班家長:
你地囡囡比晒d小朋友紙比同學仔未?今日數學剪1~10,亞囡話係要cut1~10嘅數字咭,要一張張嘅.

今天1B 班收到有關"網上課堂中、英、數補充課程"通告, 請問是否必須參加?

原帖由 irenepang803 於 08-9-16 15:19 發表
1b班家長:

Why 1A no 小朋友紙? It's good for them.

原帖由 cckmama 於 08-9-16 21:35 發表
今天1B 班收到有關"網上課堂中、英、數補充課程"通告, 請問是否必須參加?

I didn't join.

原帖由 cckmama 於 08-9-16 21:35 發表

我都無參加呀,今日亞囡拎返晒d數字咭返黎,話全部都要寫名,仲有話老師想收集d圓型鐵盒,如果屋企有可以拎返學校比老師,老師係要黎比學校整野.

原帖由 shirleychloe 於 08-9-17 13:57 發表

Why 1A no 小朋友紙? It's good for them.

我都唔知,我大女都係1a班,佢都無.我都覺得呢個幾好,不過我細女好細膽,今日先派晒比d同學仔.

醒目開學勳章

I also haven't join it ...

原帖由 shirleychloe 於 08-9-17 13:58 發表

I didn't join.

原帖由 irenepang803 於 08-9-17 21:25 發表

我都無參加呀,今日亞囡拎返晒d數字咭返黎,話全部都要寫名,仲有話老師想收集d圓型鐵罐,如果屋企有可以拎返學校比老師,老師係要黎比學校整野.

Why 1A & 1B have big different??

各天神家長請幫忙

因小女不見了測驗範圍表, 可否Email 給我 ( Classroom : 1A )

[email protected]

tks
‹ 上一主題|下一主題