用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

真係好老土, 請問係咩來, 係邊到扭.

原文章由 pandacat_bb 於 07-10-31 15:15 硐表
請問大家最近有冇扭disney隻錶, 尋日我扭咗3隻都係mickey, 想問下大家有冇多出marie/donald/史迪仔可以同我交換mickey

我個囡都係搭正3歲果日至戒掉咋.

原文章由 pandacat_bb 於 07-10-31 16:34 硐表
心癮囉   有時半夜扎醒都要搵咀咀

張紙仔係星期五放學於佢書包內之透明袋內找的.

原文章由 monkey妹 於 07-10-31 15:26 硐表
我個囡都係扮工人呀 but無寫帶圍裙同埋頭巾喎, 我都諗左比呀囡帶圍裙返學扮工人

都睇左啦.

原文章由 FlorenceChan 於 07-10-31 17:11 硐表

睇咗,唔該晒!

講到咁清楚, 唔知以為你去玩過.

原文章由 kylie_mom 於 07-10-31 16:50 硐表

見笑........我都係喺yahoo search咋

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 瑜媽 於 07-10-31 17:36 硐表

係7-11 / 百佳等扭蛋機

你囡囡要咀咀, 咁攪野.

原文章由 pandacat_bb 於 07-10-31 16:34 硐表
心癮囉   有時半夜扎醒都要搵咀咀

哦, 明白了.

原文章由 kylie_mom 於 07-10-31 17:57 硐表

係7-11 / 百佳等扭蛋機

幼信班老師咁詳細, 寫埋帶什麼. :loveliness:  我囡囡仁班只係寫扮bb, 之後打比周老師問清楚, 原來係瑜瑜自己揀要扮bb, 我地家長天馬行空去諗, 不過今日已帶所需的東西番幼園, 她好開心成日開書包睇, 怕忘記掛.

原文章由 pandacat_bb 於 07-10-31 14:24 硐表
彤彤都係扮媽媽, 紙仔都係係寫要準備服飾, 所以都幾頭痕 我諗住比彤彤帶副太陽鏡同手袋返學, 扮媽媽去街街, 唔知o唔ok呢
最激死係彤彤話佢唔想扮媽媽, 要扮婆婆喎

...

我囡囡幼信班,不過張紙冇寫帶的飾物,最頭痛就係佢揀咗扮爸爸 ,我諗咗好耐都唔知可以點扮,阿囡居然話爸爸面上有鬍鬚,腳上有毛毛, !  點算!

原文章由 瑜媽 於 07-10-31 18:12 硐表
幼信班老師咁詳細, 寫埋帶什麼. :loveliness:  我囡囡仁班只係寫扮bb, 之後打比周老師問清楚, 原來係瑜瑜自己揀要扮bb, 我地家長天馬行空去諗, 不過今日已帶所需的東西番幼園, 她好開心成日開書包睇, 怕忘記掛.

...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 JanYiuMa 於 07-10-31 18:26 硐表
我囡囡幼信班,不過張紙冇寫帶的飾物,最頭痛就係佢揀咗扮爸爸 ,我諗咗好耐都唔知可以點扮,阿囡居然話爸爸面上有鬍鬚,腳上有毛毛, !  點算!

...

kylie張紙都無寫帶咩(扮mami), 但前1-2日佢無啦啦張條手巾放係領口, 我問佢做咩, 佢話(爸爸返工丫嘛) {我估係領呔}, 真係笑死人.....最抵死係佢daddy...跟本唔使打呔返工

原文章由 kylie_mom 於 07-10-31 18:35 硐表

kylie張紙都無寫帶咩(扮mami), 但前1-2日佢無啦啦張條手巾放係領口, 我問佢做咩, 佢話(爸爸返工丫嘛) {我估係領呔}, 真係笑死人.....最抵死係佢daddy...跟本唔使打呔返工 ...

kylie_mon, jan yiu_ma,

真係俾囡囡笑c我喇!
扮爸爸真係有d難度,叫你哋爸爸俾d意見啦!話晒都係扮佢麻

原文章由 瑜媽 於 07-10-31 18:12 硐表
幼信班老師咁詳細, 寫埋帶什麼. :loveliness:  我囡囡仁班只係寫扮bb, 之後打比周老師問清楚, 原來係瑜瑜自己揀要扮bb, 我地家長天馬行空去諗, 不過今日已帶所需的東西番幼園, 她好開心成日開書包睇, 怕忘記掛. ...

me 2,我都係睇張簡簡單單通告先知咋,
帶太複雜嘅物品又怕佢....

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-1 09:26 編輯 ]

My daughter stopped using 咀咀 when she was almost 2 years old. We told them we did not have 咀咀 in the hotel when we were in the trip. After a few minutues struggle, she slept and stopped forever......

原文章由 瑜媽 於 07-10-31 18:02 硐表

[ 本文章最後由 Hayley04 於 07-10-31 22:46 編輯 ]

開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段)+ lunch (BBQ,…) +???

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/
收費: $0
若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

香薰園 ~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

入場費用: 每位 $5(大小同賈、三歲以下免費)
買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻, 可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭, 租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤, 燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

Dec. 2007 Sun.(please state your preferred date)

Jan 2008 Sun. (please state your preferred date)
1, Hayley04 (13/1/08)

Any leader? Can Kylie, Bony, or any help? Our family can only join the Jan. tour if available as we have too many activities from SRL!!

我係toysrus扭架, 有啲7仔門口都有, 係disney錶, $10扭一隻

你講得啱呀, 真係好老土, 我扭2隻都係mickey, 我又唔信邪, 扭第3次, 原本係史迪仔, 但好攪野, 隻錶竟然冇蛋載住, 我扭咁耐蛋都係第一次見冇蛋殼既扭蛋 , 初初都諗住冇所謂, 點知隻錶蓋"come"唔埋, 我同個staff講, 佢好好人叫我比番隻錶佢, 咁佢可以比番$10我扭多次, 而我就好黑仔咁扭多隻mickey出黎囉 :idea:

幅相係借用咗另一個bk mami-Babyzakka既

原文章由 瑜媽 於 07-10-31 17:36 硐表

咀咀=奶咀, 係彤彤對奶咀既暱稱

原文章由 瑜媽 於 07-10-31 18:02 硐表

彤彤上個月都過咗3歲生日啦, 都未肯戒呀   試過夜晚唔比咀咀佢, 佢就喊&唔肯訓   都唔知點攪 :(  

原文章由 irisleung7 於 07-10-31 17:46 硐表
我個囡都係搭正3歲果日至戒掉咋.

Hayley真係好乖又叻女 :loveliness:

原文章由 Hayley04 於 07-10-31 22:37 硐表
My daughter stopped using 咀咀 when she was almost 2 years old. We told them we did not have 咀咀 in the hotel when we were in the trip. After a few minutues struggle, she slept and stopped forever... ...

哈哈哈, 你囡囡好坦白, 一問就說出爹地的特徵, 就搵鬍鬚黐在嘴上面.

原文章由 JanYiuMa 於 07-10-31 18:26 硐表

...
‹ 上一主題|下一主題