用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 27 之"去玩,去癲,放暑假咯 !” ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 27 之"去玩,去癲,放暑假咯 !” [複製鏈接]

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 10:31 發表

長老

您孖我定 我雖然唔係好喜歡呢幾隻青蛙,我都有問細 B 究竟內容講 D 乜,點解好睇,而佢最喜歡既係邊隻等等 .....

2b

我實孖你定.............原因係我倆是同類人

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 10:46 發表

2b

係職場上都會用競爭而攞面子係無可厚非, 但係為何要將自己子女為工具

長老

呢個咪我想講囉 。。。。

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 10:49 發表

2b

我講嘅係某些幼稚園, 佢地7月上旬就開始放暑假, 但8月下旬就開學, 變相收足12個月學費, 就有點兒取巧

長老

好多學校都係咁架,返一個星期都會收足一個月學費 不過以前大細 B 既幼稚園就好好,七月頭都要返成十日學,都係收十個月學費,反為有 D 家長會覺得呢幾日都要交足一個月保姆車費而選擇唔搭,自己帶返學,我又唔係好認同,司機叔叔都要開飯架 ......

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 10:51 發表

2b

我實孖你定.............原因係我倆是同類人

長老

我成日拉住兩位公子問呢問路架 .....

今日新舖開張, 大家都幾勤力喎

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 10:55 發表

長老

好多學校都係咁架,返一個星期都會收足一個月學費 不過以前大細 B 既幼稚園就好好,七月頭都要返成十日學,都係收十個月學費,反為有 D 家長會覺得呢幾日都要交足一個月保姆車費而選擇唔搭, ...

2b

每人要求標準唔同, 神仔以前搭個架私人褓母車, 司機伯伯好均真, 講到明個價係拉上補下, 所以雖然聖誕假期, 農曆新年假期同埋暑假只返1x日學, 我都照俾......錢可以解決到問題就唔係問題啦, 仲有小朋友安全最重要

長老,

咁又係呀,各施各法,最緊要安全至上

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 11:20 發表

2b

每人要求標準唔同, 神仔以前搭個架私人褓母車, 司機伯伯好均真, 講到明個價係拉上補下, 所以雖然聖誕假期, 農曆新年假期同埋暑假只返1x日學, 我都照俾......錢可以解決到問題就唔係問題啦, 仲有小朋友安全最重 ...

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 11:20 發表

2b

每人要求標準唔同, 神仔以前搭個架私人褓母車, 司機伯伯好均真, 講到明個價係拉上補下, 所以雖然聖誕假期, 農曆新年假期同埋暑假只返1x日學, 我都照俾......錢可以解決到問題就唔係問題啦, 仲有小朋友安全最重 ...

長老

我都係呢個心態,將心比己,好多時我會諗過得自己過得人 ...

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 11:50 發表

長老

我都係呢個心態,將心比己,好多時我會諗過得自己過得人 ...

2b

呢句係我同HB做人的宗旨

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 13:38 發表

2b

呢句係我同HB做人的宗旨

長老

其實我地呢 D 算唔算老套呢 ? 。。。。。

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 13:41 發表

長老

其實我地呢 D 算唔算老套呢 ? 。。。。。

2b

咁人0地呢諗我唔會理亦唔會介意

不過你同我丁點兒都不老套, 咁樣做既然開心, 何樂而不為嘖

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 13:52 發表

2b

咁人0地呢諗我唔會理亦唔會介意

不過你同我丁點兒都不老套, 咁樣做既然開心, 何樂而不為嘖

長老

我覺得時下好多人都好自私,唔通自私先係潮流 ? 。。。

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 13:54 發表

長老

我覺得時下好多人都好自私,唔通自私先係潮流 ? 。。。

2b

其實自私定義好難界定......只要不損人而利己, 我可以接受

[ 本文章最後由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 14:08 編輯 ]

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 13:58 發表

2b

其實自私定義好難界定......只要不損人而利己, 我可以手接受

長老

我所講既自私,當然係指會影響到別人的行為啦 ....

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 14:04 發表

長老

我所講既自私,當然係指會影響到別人的行為啦 ....

2b

咁用另一角度去諗, 包容性同埋主觀性永遠係對立

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 14:20 發表

2b

咁用另一角度去諗, 包容性同埋主觀性永遠係對立

長老

我都習慣了按照自己認為是對的方向走了 ..........

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 14:38 發表

長老

我都習慣了按照自己認為是對的方向走了 ..........

2b

所以 -----> ----->

今日其實有點疲倦 .........

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 15:04 發表

董事長

保重身體呀

原文章由 2bzmummy 於 08-7-14 15:04 發表

2b

自己知自己樹, 保重鳳體
‹ 上一主題|下一主題