用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sleepingbo
go

08-09崇真K2繼續Talk [複製鏈接]

最記得去音樂農莊時佢地兩個擁抱個d笑容, 最可愛!

迦善話係學校都有遇到彥林, 雖然佢地唔同班, 但都係好朋友..

迦善細佬報左k1, 想問下上次彥祖interview考d咩?

原帖由 lala1125 於 08-9-11 13:52 發表

其實, 我都係估下 , 問中的話 . 佢諗起先會講 .... 一時時 ga 咋 !
我上星期 , 細佬開學頭幾日要 [ 陪返學 ] 呢 !
我在門外走廊等 , 冇留班房內 .  去洗手間時 .
遇到低信班排洗 . 迦善洗完手轉身見到我 ,  對我 ...

彥林媽咪,

係呀! 澄澄琴日都帶左個梨返學校呀! 同你囡囡講的一樣喎! 佢仲話李老師叫我地唔好帶香蕉, 因為好易爛喎! 澄澄話琴日已經食左喇! 我仲以為今日先食TIM!

另外, 果D菱角, 澄澄話要煲水, 見到好多波波(我估係水滾啦! 就可以放菱角落去, 煮一陣就食得LU喎! HEHE, 因為我懶, 所以都仲未整呀!

請問你地有無報加油站呀? 我已報左, 唔知夠唔夠快呢??? 而課外活動方面, 澄澄報左3日英語樂園同2日小天使合唱團.

原帖由 lala1125 於 08-9-11 12:13 發表

depends on .... class !
唏 !  可能每班唔一樣呢 ?
我問下 1002004 ( 囡囡 ) 同彥林同組 ga !

原帖由 10022004 於 08-9-12 09:50 發表
彥林媽咪,

係呀! 澄澄琴日都帶左個梨返學校呀! 同你囡囡講的一樣喎! 佢仲話李老師叫我地唔好帶香蕉, 因為好易爛喎! 澄澄話琴日已經食左喇! 我仲以為今日先食TIM!

另外, 果D菱角, 澄澄話要煲水, 見到好多波波(我估 ...

澄澄媽媽 ,
菱角唔係要蒸 ga !  我唔食 , 真係唔知 !

原帖由 IrisLau 於 08-9-12 09:21 發表
最記得去音樂農莊時佢地兩個擁抱個d笑容, 最可愛!
迦善話係學校都有遇到彥林, 雖然佢地唔同班, 但都係好朋友..
迦善細佬報左k1, 想問下上次彥祖interview考d咩?
...

9/20 個星期六 , 要返工嗎 ?
不如 ......     

中秋節,帶左嵐嵐睇舞火龍,佢睇得好開心
3E 嵐嵐

原帖由 namnam320 於 08-9-16 11:19 發表
中秋節,帶左嵐嵐睇舞火龍,佢睇得好開心

我亦刻意帶小朋友去公園, 走近有人點蠟燭之處 .
告訴他們中秋節的特色及各式各人歡度節日的情景 !

9/20要返工呀...

原帖由 lala1125 於 08-9-12 10:58 發表

9/20 個星期六 , 要返工嗎 ?
不如 ......     

我想問大家英語樂園是否一定要報4日,可否報2日?

可以

原帖由 nghoitung 於 08-9-16 23:18 發表
我想問大家英語樂園是否一定要報4日,可否報2日?

原帖由 RoyceMa 於 08-9-17 10:19 發表
可以

可以咩?
我見一係4days or 5days!

3E 嵐嵐

你可以在報名表tick番要報的日子, 就可以的

原帖由 namnam320 於 08-9-17 11:00 發表

可以咩?
我見一係4days or 5days!

原帖由 RoyceMa 於 08-9-17 15:35 發表
你可以在報名表tick番要報的日子, 就可以的

吖吔!我成年都唔知,但我同我老公都望個張form,每星期5days or 每星期4days , 番去再望真D先!
thank you!
3E 嵐嵐

張form無特別位置tick的, 如果我想返星期2 & 4, 我就會在其中一格圈起想報的2日, 然後在銀碼位置册左舊的, 自己寫番正確的銀碼就得啦

原帖由 namnam320 於 08-9-17 15:53 發表

吖吔!我成年都唔知,但我同我老公都望個張form,每星期5days or 每星期4days , 番去再望真D先!
thank you!

我每日都會問嵐嵐番學事,問佢下午茶會食嘜野,佢尋日話,老師話原本有牛奶,但冇得比佢地飲,唔知係咪怕E+D奶有事呢?

3E 嵐嵐

我都係而家先知,但已交咗form,几時可再報?我見張form話2個月,是否2個月後才可再報?
原帖由 RoyceMa 於 08-9-17 17:01 發表
張form無特別位置tick的, 如果我想返星期2 & 4, 我就會在其中一格圈起想報的2日, 然後在銀碼位置册左舊的, 自己寫番正確的銀碼就得啦

返排好多朗誦比賽,大家有否參加?仲有家教會義工,大家有否參與,因為我是在職mammy,所以冇報!

小朋友要足五歲先可以參加朗誦比賽..迦善啱啱先4歲所以無報.

原帖由 nghoitung 於 08-9-19 23:14 發表
返排好多朗誦比賽,大家有否參加?仲有家教會義工,大家有否參與,因為我是在職mammy,所以冇報!

原帖由 nghoitung 於 08-9-19 23:14 發表

比賽的小朋友,要夠五歲先可以參加,我個女未夠年齡參與!
其實我都想幫手,但我都係在職媽媽!
3E 嵐嵐

終於見返你們!
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

原帖由 sleepingbo
終於見返你們!

你部電腦壞左呀?呢排k2呢處好靜

今日生日會,尋晚嵐嵐臨訓前話我知,要帶雞翼回去,究景係咪真?咁夜,我點都整唔切啦
3E 嵐嵐
‹ 上一主題|下一主題