用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日有冇人去崇真小學面試呀!!!
樓主: BB豆
go

今日有冇人去崇真小學面試呀!!! [複製鏈接]

我都未收到信,我是主流班的...............好擔心呀

我今日收到錄取信喇!! 係主流班.  大家努力呀, 希望你地都會有好消息!!!

你地今個星期六會唔會去 open day 呀?  佢地當日仲會即場接受小一申請.  下午仲有車去佢地中學..

我會帶埋女女去玩, 等佢感受下小學氣氛.

:loveliness: :loveliness: 恭喜晒呀...   

原帖由 pangpuiyee 於 08-10-8 23:37 發表
收到信啦! 國際班. 好開心.
軒軒(Issac)2003年7月20日出世 & 樂樂(Bosco)2005年7月11日出世

恭喜 ....恭喜 .....

原帖由 AgnesHimMa 於 08-10-9 09:37 發表
我都收到信, 囝囝收咗入國際班, 但我記得學費好似要成$5xxx, 好貴呀
我記得主流班學費好似3xxx
有無家長可以share吓, 究竟主流同國際班的分別, thanks.
軒軒(Issac)2003年7月20日出世 & 樂樂(Bosco)2005年7月11日出世

我未有呀....不過恭喜晒呀

原帖由 jjbaby0307 於 08-10-9 21:23 發表
我今日收到錄取信喇!! 係主流班.  大家努力呀, 希望你地都會有好消息!!!

你地今個星期六會唔會去 open day 呀?  佢地當日仲會即場接受小一申請.  下午仲有車去佢地中學..

我會帶埋女女去玩, 等佢感受下小學氣氛. ...

咁多日我都同你一樣冇晒消息呀

原帖由 新任媽咪BB 於 08-10-9 18:59 發表
我都未收到信,我是主流班的...............好擔心呀

我都未收到消息ar. 唔好氣餒

我都未收到消息, 可能我24 or 26/Sept遲交表,是郵寄的.有咁多人first round 收了. 唔知有冇機會interview呢?TTS vs SMC 教學法是否大致相同??? 多多指教.
原帖由 mycarrie 於 08-10-12 20:49 發表
我都未收到消息ar. 唔好氣餒

原帖由 aniwong 於 08-10-13 10:27 發表
我都未收到消息, 可能我24 or 26/Sept遲交表,是郵寄的.有咁多人first round 收了. 唔知有冇機會interview呢?TTS vs SMC 教學法是否大致相同??? 多多指教.

SMC活d架!

回覆 # 的文章

U CAN CALL THE SCHOOL TO CHECK THE INFORMATION OF INTERVIEW SCHEDULE.

BB豆,

你收到信未呀?  我都希望你收到好消息.

我今日收到interview 信, 10月17日主流班

收到啦!收到啦!  取錄左我個女啦.. 嚇死我啦.. 終於安全網開左啦... !救命.. 我真係開心到喊呀....

我都係10月17日主流班面試

想請問收左的爸媽,你地有沒有交PORTFOLIO?

有無人無交PORTFOLIO收左?

我見FORM無叫交,我沒有交呀.
我9月尾先交FORM,未收到INTERVIEW信.

THX.
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

請問各位interview問什麼及要in幾耐?

謝謝!

Hi ec822,

Happy to see you here.

I have submitted my son portifolio together with the application form.  Hope can help.

Cheers.

原帖由 ec822 於 08-10-13 22:20 發表

THX.

我都有交profolio, 佢地收架.. 我係小朋友in完去班房接佢既時候交俾老師既... 不過, 我見老師手上已經有d架啦.. 所以, 我諗你交俾你小朋友交俾老師都得...

um.. 考d乜, 我個女講得唔太清楚, 只知道有普通話問題 & eng問題, 普通話問題: 叫咩名, 幾多歲, 係邊間幼稚園讀書... eng 問題: 叫咩名, 係邊間學校讀書, 鍾意玩d乜, 鍾意食乜..... 另外, 有eng listening, 做paper填顏色, 畫一樣自己最鍾意既玩具....

祝你好運!!!

原帖由 ec822 於 08-10-13 22:20 發表

THX.

恭喜你呀, Vikiepaul!

我個女都係話孝畫喜歡的玩具, 叫咩名, 喺屋企鍾意做啲乜, 好簡單的問題.  不過成1.5 hour, 可能都會睇吓佢地坐得定唔定, 我喺門口都係見到佢地霽等....

good luck!

多謝你呀jjbaby0307,

如果祟真真係in佢地坐定定, 又幾別開生面喎...

你仲要in幾多間? 我起碼仲有4間要去呀..

原帖由 jjbaby0307 於 08-10-14 10:41 發表
恭喜你呀, Vikiepaul!

我個女都係話孝畫喜歡的玩具, 叫咩名, 喺屋企鍾意做啲乜, 好簡單的問題.  不過成1.5 hour, 可能都會睇吓佢地坐得定唔定, 我喺門口都係見到佢地霽等....

good luck! ...
‹ 上一主題|下一主題