用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K2M
樓主: keroro_him
go

2009-2010 K2M [複製鏈接]

Stliu,

明白你考慮轉搭保母車的原因.不如我call你補充D資料,等你哋安心多D.

Dear All,

加埋Gaille先, 多多指教!

All,

暫時我地呢度有五個同學仔, 3個都係來自K1C(唔肯定vsycheng女女係咪K1C, 當住先) ...
全部都係Kent Rd校舍...
vsycheng – Rita – K1C (?)

stliu - 晉晉 - K1F
siusiusu-Gaille-K1F

原帖由 stliu 於 09-8-18 10:46 發表
Cruxcat,

K1時同屋苑一齊搭校車的同學仔都係K1A班, 佢叫Chris.

CrystalSo,
係啊, 好開心今年晉晉可以同Ryan做同學. 感覺上我地好似熟朋友咁啊...

All,

暫時我地呢度有五個同學仔, 3個都係來自K1C(唔 ...

siusiusu,

逸喬係香蕉組,Gaille係邊組呀?

我知仲有2位男同學來自K1A,一位又係叫Ryan,另位叫Kenneth.佢地媽咪好似無上bk.

hihi, Cruxcat, nice to meet u~

逸喬咁乖有講自己係咩組呀~我果個例牌乜都唔講, 我今晚返去睇下問唔問到先~

我知K1F仲有一位Jason入左K2M, 唔知佢媽咪有無上BK呢~

我個女上校車果度, 都有個男仔同班同站, 但係helper湊, 所以無機會同家長傾計~~~特別係下午班, 如果家長係返工, 唔請假, 應該都無乜機會見到!

原帖由 Cruxcat 於 09-9-2 15:29 發表
siusiusu,

我知仲有2位男同學來自K1A,一位又係叫Ryan,另位叫Kenneth.佢地媽咪好似無上bk.

Cruxcat,

其實我對A班仍然係有迷思, 會唔會係"精英班", 哈哈!

我響BK睇到有K2S, 真係誇張, 根德真係大機構~

原帖由 Cruxcat 於 09-9-2 15:29 發表
siusiusu,

Cruxcat,

好啊, 好啊, 果日我都想打俾你, 但怕阻住你...
你幾時打俾我都得呀...

原帖由 Cruxcat 於 09-9-2 15:09 發表
Stliu,

明白你考慮轉搭保母車的原因.不如我call你補充D資料,等你哋安心多D.

siusiusu,

嘿嘿, 你終於出現了, 你再唔出現, 我差D唔記得Gaille都係K2M添呀.

晉晉都一樣冇講佢係邊組噃, 等我仲以為佢未分組添, 呢個仔真係靠唔住, 玩就最叻!
好似去到K2U添呀... 真係好多班.

Jason中文名係咪柏言呀? 晉晉話佢都係在K2M.

原帖由 siusiusu 於 09-9-2 15:38 發表
Cruxcat,

其實我對A班仍然係有迷思, 會唔會係"精英班", 哈哈!

我響BK睇到有K2S, 真係誇張, 根德真係大機構~

Stliu,

而家轉左下晝班, 我自己上晝要帶佢去學野, 佢上左校車我至有得返工~

其實咁都好, 我可以多d時間陪個女, 加上金融海嘯(痛), 順境享受成果, 逆境享受生活.........(痛)

就因為咁, 我用電腦hea既時間已經少左好多, 所以咪而家至上0黎囉~

嘩, 有K2U, 勁~

原帖由 stliu 於 09-9-2 15:42 發表
siusiusu,

嘿嘿, 你終於出現了, 你再唔出現, 我差D唔記得Gaille都係K2M添呀.

晉晉都一樣冇講佢係邊組噃, 等我仲以為佢未分組添, 呢個仔真係靠唔住, 玩就最叻!
好似去到K2U添呀... 真係好多班.

Jason中文名係咪柏 ...

siusiusu, nice to meet u too.

你係全職媽媽?我係在職,返上午可以送佢去搭保母車或學校之後返工,雖然好趕,但係都好享受這個親子活動. 但轉返下午,連呢啲機會都無埋,有啲失落!

Cruxcat,

我唔係全職, 因為gaille返下晝, 所以我就淨係下晝返工; 如果gaille果日上晝唔洗學野, 我都會返工;
我而家用上午淨係陪gaille一個, 我都好enjoy~可以陪佢溫下習, 讀下故事, 寫下字~~係咪好羨慕呢~

不過我有咁既日子, 完全係因為我響公司唔係好重要~

原帖由 Cruxcat 於 09-9-2 16:06 發表

你係全職媽媽?我係在職,返上午可以送佢去搭保母車或學校之後返工,雖然好趕,但係都好享受這個親子活動. 但轉返下午,連呢啲機會都無埋,有啲失落! ...

Cruxcat,

我都有同感. 但冇法啦. 所以我都應承晉晉間唔中接佢放學.

siusiusu,
在公司重唔重要唔緊要, 你在Gaille心目中一定最重要. 如果我好似你咁返半日, 都幾好... 不過, who knows, 我公司呢排生意都唔好, 可能我好快可以做全職媽媽...

原帖由 Cruxcat 於 09-9-2 16:06 發表

你係全職媽媽?我係在職,返上午可以送佢去搭保母車或學校之後返工,雖然好趕,但係都好享受這個親子活動. 但轉返下午,連呢啲機會都無埋,有啲失落! ...

Stliu,

其實我一直都同我老公講, 我想做全職, 而家始終有兩件細路, 我而家響屋企既時間, 大部份都係花響家姐身上, 根本就忽略細佬;

但無計, 為左頭家, 都唔係話全職就全職~~~~

原帖由 stliu 於 09-9-2 16:24 發表
Cruxcat,

我都有同感. 但冇法啦. 所以我都應承晉晉間唔中接佢放學.

siusiusu,
在公司重唔重要唔緊要, 你在Gaille心目中一定最重要. 如果我好似你咁返半日, 都幾好... 不過, who knows, 我公司呢排生意都唔好, 可 ...

siusiusu,

一個人搵錢真係壓力大D架... 屋企有兩個真係好難, 特別大果個曉行曉走, 一定係細果個容易俾忽略.

Cruxcat,
多謝你尋日打俾我呀.你講的注意事項, 原來我老公知道呀, D男人真係, 知又唔話我知... 佢幾豁達呀, 話都好過冇!
晉晉話佢係西瓜組, 我問佢知唔知邊個係逸喬, 佢又話知, 我問佢靚唔靚架, 佢居然係咁笑, 跟住講"漂亮"(普通話), 好搞笑... 有機會真係好想見下漂亮的逸喬.
你明晚有冇興趣來0者?

原帖由 siusiusu 於 09-9-2 16:39 發表
Stliu,

其實我一直都同我老公講, 我想做全職, 而家始終有兩件細路, 我而家響屋企既時間, 大部份都係花響家姐身上, 根本就忽略細佬;

但無計, 為左頭家, 都唔係話全職就全職~~~~

...

All,

尋日我仔話響學校做左工作紙, 寫中國一, 佢話今日寫中國二.

Stliu,

同gaille同車同站同班果個男仔, 叫Moses, 又係西瓜組, 你問下晉晉識唔識;

Gaille就蘋果組~

原帖由 stliu 於 09-9-3 08:46 發表
siusiusu,

一個人搵錢真係壓力大D架... 屋企有兩個真係好難, 特別大果個曉行曉走, 一定係細果個容易俾忽略.

Cruxcat,
多謝你尋日打俾我呀.你講的注意事項, 原來我老公知道呀, D男人真係, 知又唔話我知... 佢幾豁達 ...

siusiusu,

話你知, 有時問晉晉野真係好似推理遊戲咁架. 我問佢,佢隔離位果個係男定女, 佢都答唔倒架, 如果佢唔係K2生,我仲估佢究竟有冇返學添呀!
等我今日返去問下佢知唔知有個同學叫Moses...

原帖由 siusiusu 於 09-9-3 13:27 發表
Stliu,

同gaille同車同站同班果個男仔, 叫Moses, 又係西瓜組, 你問下晉晉識唔識;

Gaille就蘋果組~

stliu,

我問gaille野仲悶, 淨係"係呀, 係呀", 唔會講多半句;
我唔問, 佢唔講;

原帖由 stliu 於 09-9-3 14:24 發表
siusiusu,

話你知, 有時問晉晉野真係好似推理遊戲咁架. 我問佢,佢隔離位果個係男定女, 佢都答唔倒架, 如果佢唔係K2生,我仲估佢究竟有冇返學添呀!
等我今日返去問下佢知唔知有個同學叫Moses...

...

今日難得好忙,依家先有時間傾吓計……

Siusiusu, 半職媽媽都唔錯呀.有多d時間伴仔女,又可以返工分下心,出吓街抖抖氣.  

至於1A係唔係精英班?有家長問過,但班主任話唔係,隨機編班的.我無想太多,只覺得老師好,課室環境好(依家個間無咁好風景 ),亞女跟得上就OK啦.

Stliu, 收到短訊啦,多謝你俾機會我同你地食飯吹水 ,明晚一定好熱鬧好開心!

你老公的想法都啱呀,雖然睇唻兒戲d,不過都有實際作用,至少'cool'住唔使佢地跌出來. 連呢個問題都解決咗,咁晉晉應該都會轉搭保母車,同'漂亮':loveliness: 的逸喬做伴?  

晉晉好攪笑又叻,用普通話讚人靚.我代逸喬多謝晉晉! 我老公知道有同學讚佢個餅印女實開心死.

逸喬呢兩日放學都唔訓一陣,夜晚變咗怪獸呀

原帖由 siusiusu 於 09-9-3 15:47 發表
stliu,

我問gaille野仲悶, 淨係"係呀, 係呀", 唔會講多半句;
我唔問, 佢唔講;

Siusiusu

我仔Ryan Wong同Gaille同組,多多交流。

Crystal

Cruxcat,

哈,我同你一樣, 都好難得忙... 頭先就有同事來吹水...
係囉, 明晚一定好熱鬧, 我好期待呀.

如果晉晉真係轉搭保母車, 唔知佢會唔會可以坐逸喬附近呢... 佢上年搭校車都有個同班女同學坐隔離, 2個好鬼friend, 有時仲拖住手入課室, 好cute.  

我真係好怕佢地好攰, 又唔識講, 變怪獸咁... 今個禮拜一第一日返學. 夜晚佢見倒我老公食西瓜, 自己冇得食就六國大封相咁, 係咁話要買個大西瓜...激到我丫... 唔知同佢後來分左去西瓜組有冇關呢???

siusiusu,

算啦, 佢地仲係細... 或者我地要問得有技巧...  

原帖由 Cruxcat 於 09-9-3 16:35 發表
今日難得好忙,依家先有時間傾吓計……

Siusiusu, 半職媽媽都唔錯呀.有多d時間伴仔女,又可以返工分下心,出吓街抖抖氣.  

至於1A係唔係精英班?有家長問過,但班主任話唔係,隨機編班的.我無想太多,只覺得老師好,課室環 ...

‹ 上一主題|下一主題