用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
樓主: 得巴
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

原帖由 ashly11280 於 10-2-26 10:35 發表
我諗hugo深得女同學愛戴, 尋晚問子澄"邊個同學靚仔", 佢好快咁話"hugo"

Haha!  我問Hugo係咪同學仔叫子澄,佢係呀!仲話同子澄玩滑梯 ....
有時Hugo放學我都問佢同學仔xx有無返學,xx有無返學,講曬d同學仔(都是幾個),有無同xx玩呀,不斷問他等佢講,有1次問Hugo同學仔xx有無返學呀!佢話有呀!佢上堂覺覺豬(睡覺)呀!笑死我!

醒目開學勳章

原帖由 celiacc 於 10-2-26 14:07 發表
May I know whether someone will bring along the younger sister or brother to the school picnic?

想帶, 不過最後決定唔帶, 想專注返大仔多d.

原帖由 celiacc 於 10-2-26 14:07 發表
May I know whether someone will bring along the younger sister or brother to the school picnic?

想帶, 不過學校只係俾兩歲以上既小朋友參加, 細仔未夠兩歲, 所以冇得參加。

我都有問柏鈞有冇同柏熹&軒軒玩hui hui hui,佢話冇,但當我問佢佢哋係咪出拳咁hui hui hui架,佢話唔係係上下咁hui hui hui!我諗其實佢都有一齊玩!

原帖由 得巴 於 10-2-26 10:27 AM 發表

咁攪笑,我尋晚問阿仔,佢又唔答我,只係hui hui hui咁打功夫,佢原來開班授徒咁犀利。屎啦,老師會唔會話佢教壞其它同學仔架...

醒目開學勳章

good good good
到時見..... 記得friday 8:45am 要到學校.

原帖由 littlepig 於 10-2-24 17:22 發表
Heidi 媽,

我之前都有諗 "大肚腩"="大肚婆". 真係你!

恭喜你生左囝囝, 有個 "好"字啊! 湊得辛苦嗎? 我湊Ian初生時比湊佢家姐辛苦幾倍.

返工未? 新工人好嗎? 我哋下星期五傾餐飽吧.

...

醒目開學勳章

係 ??? 等我又問下個女先 ......

原帖由 ashly11280 於 10-2-26 10:35 發表
我諗hugo深得女同學愛戴, 尋晚問子澄"邊個同學靚仔", 佢好快咁話"hugo"

原帖由 MYPPBB 於 10-2-27 00:01 發表
我都有問柏鈞有冇同柏熹&軒軒玩hui hui hui,佢話冇,但當我問佢佢哋係咪出拳咁hui hui hui架,佢話唔係係上下咁hui hui hui!我諗其實佢都有一齊玩!

星期五去旅行可以叫佢地一齊表演下!哈哈!

星期五係唔係一定要跟旅遊車番學校?我諗咁多小朋友同家長,全部同一時間走,都幾難搭車。

請問各位家長, KM 英普班由N1-K3係唔係都只得下午班?

在午睡的時間上學請問你們的BB如何去適應呢? BB 會唔會捱得好辛苦嗎?

原帖由 cutejai 於 10-3-1 17:19 發表
請問各位家長, KM 英普班由N1-K3係唔係都只得下午班?

在午睡的時間上學請問你們的BB如何去適應呢? BB 會唔會捱得好辛苦嗎?

KM英普理全部都係下午班,佢朝早大約9點幾起身,夜晚11點左右瞓,佢而家放學番黎都無再瞓晏覺,係星期六、日先會瞓。我仔仔係坐校車既,聽D姨姨講D小朋友上車無耐就會瞓著,阿仔應該係個D時間補眠。如果佢有日好早起身,番學前會俾佢瞓個零鐘。

咪係我囉 如果唸住讀返 KM, 其它唔好唸啦

原帖由 LMCK 於 10-2-24 16:26 發表

咦, 你就係Victor媽咪, 係咪同我仔一齊去荃灣上Playgroup果位呀.  

你好呀, Marcus會留番o係KM呀, 我而家希望KV/St. Cat唔好打電話黎話有位呀(阿仔係waiting list), 如果唔係要煩多一次. ...

好勁呀 又真係幾靚仔噃!

原帖由 Dorisdoris 於 10-2-25 08:58 發表

子澄媽,

E!可能我Hugo有好多女朋友woo! hehe!我有時間update Hugo張相先
我問過Christina Hugo同邊個同學仔最friend,佢話Hugo同好多同學都好friend~o~

醒目開學勳章

fishmum,

知道你係0705mami,你地嗰邊成日都有野搞..... 真係好熱鬧!!

醒目開學勳章

有冇同學仔上過學校d phonic, Mandarin 班 ??? 如果舊生同新生安排同一班, 課程會怎樣"鹹"接?  如果3月份才第1次上, 會唔會接唔上 ??

醒目開學勳章

原帖由 fishmum 於 10-3-2 17:30 發表
咪係我囉 如果唸住讀返 KM, 其它唔好唸啦

你好呀, 原來都係同道中人 (上BK).  你去唔去PICNIC.

醒目開學勳章

原帖由 babellt 於 10-3-3 12:03 發表
有冇同學仔上過學校d phonic, Mandarin 班 ??? 如果舊生同新生安排同一班, 課程會怎樣"鹹"接?  如果3月份才第1次上, 會唔會接唔上 ??

我都想知, 已幫仔仔報左合唱團, 想報埋phonic, 希望有媽咪回覆, 因為Mar 5截止報名.

咁你都知 係呀我哋好難玩, 一 call 食飯就有两三圍, 團購仲勁 ~~ 成日爆人倉

我哋呢排搞3歲生日會呀, 都有唔少 0706 bb 參加, 點解你唔 join 我哋呀?

原帖由 babellt 於 10-3-3 11:57 發表
fishmum,

知道你係0705mami,你地嗰邊成日都有野搞..... 真係好熱鬧!!

去呀 我單拖陪呀仔!

我個仔由舊年開學就有返 Phonics 同普通話, 其實我初時唸住比佢玩吓, 耳濡目染應該好過响屋企, 好出乎意料, 佢學識好多嘢!

普通話果D工作紙, 返黎我問佢D字, 佢大部份識讀; 而 Phonics 就係用類似 letterland 教材, 教佢哋發音同唱歌, 佢返黎仲扮老師D手勢。

我唸課程唔係連貫嘅, 應該唔會追唔上

原帖由 LMCK 於 10-3-3 19:46 發表

你好呀, 原來都係同道中人 (上BK).  你去唔去PICNIC.

請問各位明日 picnic 有什麼要準備 ? 要 wear 校服 及帶書包嗎 ???

醒目開學勳章

0706BB 都可以JOIN 咩?? 唔怪得知我地個邊有人話搞生日會, 冇咩反應啦.....
我又去0705八下先...... deadline 未??   

原帖由 fishmum 於 10-3-3 22:34 發表
咁你都知 係呀我哋好難玩, 一 call 食飯就有两三圍, 團購仲勁 ~~ 成日爆人倉

我哋呢排搞3歲生日會呀, 都有唔少 0706 bb 參加, 點解你唔 join 我哋呀?

...

醒目開學勳章

copied from the memo :
1. gather at school campus at 8:45am. School bus leave at 9am sharp.
2. report to class teacher upon arrival and embark on the designated school bus.
N1 - school garden (under Banyan Tree).
3. N1 pupils can be in casual wear and apron is not required.   Parents may want to bring spare clothes for child if necessary.
4. bring along insect repellent, sun tan lotion and umbrellas.
5. depart at 3pm sharp.  inofrm teacher prior to departure if you don't take school bus.

我諗仲有d 小食,  飲品, 清水咁...

我心咁輕奮, 嚟 Ma Wan Park,
我心咁開朗, 嚟 Ma Wan Park,
去玩, 去顛, 嚟Ma Wan Park.  
See you all tomorrow.  
我地點相認??  

原帖由 Tabobo 於 10-3-4 15:41 發表
請問各位明日 picnic 有什麼要準備 ? 要 wear 校服 及帶書包嗎 ???
‹ 上一主題|下一主題