用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2011-2012小一入學報名
樓主: silvia_ng
go

2011-2012小一入學報名 [複製鏈接]

原帖由 bchi 於 10-9-14 21:57 發表

冇錯, 仲要你個jacky仔又請我bosco飲野, 我bosco又請返jacky仔飲野. 下一代成為左好朋友添

係播,我地3個仲係失散緊噃...
究竟幾時我地d仔先至可以"桃園結義"呢?

你地兩個爸爸邊一個20 號放假呀去聽"如何管教馬騮" 呀, 拿拿聲捉三隻馬騮仔去滴血啦
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

我去呀!!(反而老婆唔去得,因為要按阿女放學)

Joshua都係太細膽同怕醜啦!等老豆出馬(出汗!!!)帶佢識下其他班的人!!!

原帖由 bchi 於 10-9-14 22:23 發表
你地兩個爸爸邊一個20 號放假呀去聽"如何管教馬騮" 呀, 拿拿聲捉三隻馬騮仔去滴血啦
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

原帖由 Whitepine 於 10-9-14 10:41 PM 發表

Joshua都係太細膽同怕醜啦!等老豆出馬(出汗!!!)帶佢識下其他班的人!!!

咁交比你喇 !!!!!

原帖由 Whitepine 於 10-9-14 22:41 發表

我地果日返工去唔到lu...

白松兄, 咁三個交晒比你喇 )))))))) 你要做保母啦 ~~~~~

醒目開學勳章

小心喎!!! 我可能帶壞你D細路!!!

學好三年,學壞只要三分鐘!!!

原帖由 bchi 於 10-9-15 12:19 發表
白松兄, 咁三個交晒比你喇 )))))))) 你要做保母啦 ~~~~~

原帖由 Whitepine 於 10-9-15 01:12 PM 發表
小心喎!!! 我可能帶壞你D細路!!!

學好三年,學壞只要三分鐘!!!

我真係唔怕囉, 我肯定個仔仲壞過你兩仔爺 :;pppp: :;pppp:

原帖由 bchi 於 10-9-14 12:33 發表
維豬,

上年我地唔洗做架, 叩門就收囉.
不過上年我有copied d 奬比學校, 証明英文同數學, 學到的grade 等, 在學校的best in 乜, 咁.. 都copied 晒.  
丫... 我地當時都咩左個kumon袋 去interview, 文校長都好似幾鼓 ...

我諗上年間學校都仲未係太多人認識, 今年就唔同啦, 多左好多有見識既家長(就好我咁啦....heeee), 所以今年應該會有好大既競爭, 好似話面試都要兩次, 一次見家長同小朋友, 再一次係見小朋友自己, 就好似陳守仁咁(唔知我有無睇錯).
維豬都有學過好多興趣班, 但有些資料我都搵唔返啦, 依家係手既幾樣都ok既, 校長當然會比較鍾意小朋友學多幾樣野啦, 咁起碼証明家長對呢個小朋友會有期望掛(各人諗法).

歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原帖由 Whitepine 於 10-9-14 13:21 發表
其實要比學校感受到你對LMC的誠意是最重要囉!!

舊年我仔1st Run 都入左waiting list,我同學校講我係好有誠意比阿仔入LMC架!!

bchi 同 其他家長可能都會記得,我直程在1st Run registration last day afternoon。我同 ...

嘩....咁你既誠意又確係夠喎, 如果學校有位都唔係第一個俾你既話, 就真係有少少對你唔住囉.
係囉, 我頭先都係度諗緊點樣俾多d誠意學校睇呢?
講真係呀, 我真係好鍾意呢間學校既, 早兩日仲帶埋維豬去幼小同高小兩間學校睇過, 只不過驚住維維臨場表現, 如果我係老師都會俾個大交叉佢啦, 十問十唔應真係會令人懷疑係唔聾既, 一d都遺傳唔到媽媽既健談既.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原帖由 bchi 於 10-9-14 21:57 發表

冇錯, 仲要你個jacky仔又請我bosco飲野, 我bosco又請返jacky仔飲野. 下一代成為左好朋友添

乜你個仔又係叫bosco呀, 我家維維又係叫bosco喎, 以前都唔多覺, 呢排都成日撞名呀.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

醒目開學勳章

"好似話面試都要兩次, 一次見家長同小朋友, 再一次係見小朋友自己, 就好似陳守仁咁(唔知我有無睇錯)."

Inteview 只係1日,Oct 9。所以應該in 1 次喎。

你D消息從邊到收架???

原帖由 維豬豬 於 10-9-18 20:27 發表

我諗上年間學校都仲未係太多人認識, 今年就唔同啦, 多左好多有見識既家長(就好我咁啦....heeee), 所以今年應該會有好大既競爭, 好似話面試都要兩次, 一次見家長同小朋友, 再一次係見小朋友自己, 就好似陳守仁咁(唔 ...

醒目開學勳章

我緊在太喜歡LMC啊!!!!

原帖由 維豬豬 於 10-9-18 20:35 發表

嘩....咁你既誠意又確係夠喎, 如果學校有位都唔係第一個俾你既話, 就真係有少少對你唔住囉.
係囉, 我頭先都係度諗緊點樣俾多d誠意學校睇呢?
講真係呀, 我真係好鍾意呢間學校既, 早兩日仲帶埋維豬去幼小同 ...

原帖由 Whitepine 於 10-9-18 22:34 發表
"好似話面試http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=609&cb=2124都要兩次, 一次見家長同小朋友, 再一次係見小朋友自己, 就好似陳守仁咁(唔知我有無睇錯)."

Inteview 只係1日,Oct 9。所以應該in ...

係喎, 你講得啱呀,
之前我都係網上面聽你講既,
依家又再睇完lmc既網証實只係面試一次jer,
咁都好少少, 起碼驚少一半先.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

醒目開學勳章

反而我諗面試日期可能要多過1日,因為今年報名人數多左好多,正如校方所講"面試日期及其他詳情將於收到申請表後以書面通知",遲些收到信會清楚d今年情況。

原帖由 維豬豬 於 10-9-19 23:11 發表

係喎, 你講得啱呀,
之前我都係網上面聽你講既,
依家又再睇完lmc既網証實只係面試一次jer,
咁都好少少, 起碼驚少一半先.

原帖由 Whitepine 於 10-9-20 09:14 發表
反而我諗面試日期可能要多過1日,因為今年報名人數多左好多,正如校方所講"面試日期及其他詳情將於收到申請表後以書面通知",遲些收到信會清楚d今年情況。

...

我都知道今年係多咗好多人報lmc既, 維維既機會又少咗啦.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

請問各位上年面試, 家長是否需要填問卷? 如要填問卷, 內容大致問什麼呢? 多謝解答:D

maybe more than 1 days? Oh.. do you think we can have interview on 9/10 if we handed in the application in August?

原帖由 Whitepine 於 10-9-20 09:14 發表

...

回復 77# gundomwing 的帖子

冇問券.

在application form 都有parent comment 一欄啊. 我有個朋友唔夠寫, 佢直頭寫左封信比校長

醒目開學勳章

I remember I need to write something during the interview... but I can't remember now.

Maybe bchi is right!!. My memory was bad.....
原帖由 gundomwing 於 10-9-20 12:17 發表
請問各位上年面試, 家長是否需要填問卷? 如要填問卷, 內容大致問什麼呢? 多謝解答:D

‹ 上一主題|下一主題