用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: boygirl
go

2010-2011 P.1D Forum [複製鏈接]

Loihei,唔該哂!
不過這幾天仍是不斷派梗工作紙,所以要再up-date下先得啦!其實到最後老師唔知會唔會寫手冊通知我地各科有幾多張呢?同埋有邊幾個no.呢?

原帖由 Loihei 於 10-10-11 14:29 發表
中文 : 課文工(二,四,六,八)
         標點(一,二)
         聆聽(一)
    英文和你一樣.
數學有兩張.

Loihei,

please check pm,thanks!

中文工作紙 一至二十 (十三交回)
標點符號一和二
句子重組一和二
填詞一
聆聽一

Eng Supp WS 1-7
Grammer WS (1.1-1.3)
Guided Writing 1 & 2
Eng Task Sheet 1
Reading SGD 1
Guided Composition 1
Comprehension 1
Eng Listening 1

Maths 1 & 2
Music 1

昨天剛剛派了中文第十三張,但我囡囡無十九同二十喎,但她話老師無派過,十九,二十係關於什麼的?
原帖由 Loihei 於 10-10-12 20:52 發表
中文工作紙 一至二十 (十三交回)
標點符號一和二
句子重組一和二
填詞一
聆聽一

Eng Supp WS 1-7
Grammer WS (1.1-1.3)
Guided Writing 1 & 2
Eng Task Sheet 1
Reading SGD 1
Guided Composition 1
Comprehension  ...

中文做句

請問十月十八日的中文做句(兩句)做那個詞語做?

Yesterday, my girl finally got the Vocab. List from her teacher (so late as we guess what it is long time ago before).
She wrote "Quiz (1) on Fri (22/10) revise Supp WS (4) & (10)". I'm not fully understand what it means, is it only a quiz on Supplementary worksheet (4) & (10)?

vocab. list 是用來做十一月一日的 assessment.
另外 quiz 在十月二十二日.
但我也找不到 corr supp ws (4) & (10) ?
我仲以為我個女星期一無返學所以冇.
但看見其他班的家長都找不到這兩張ws ?

My daughter has ws(4)before. Today we got ws(10)!
原帖由 Loihei 於 10-10-20 14:57 發表
vocab. list 是用來做十一月一日的 assessment.
另外 quiz 在十月二十二日.
但我也找不到 corr supp ws (4) & (10) ?
我仲以為我個女星期一無返學所以冇.
但看見其他班的家長都找不到這兩張ws ? ...

我相信應該係星期五英文QUIZ 範圍是WS4 & 10.

Same as mine...
原帖由 boygirl 於 10-10-20 17:15 發表
My daughter has ws(4)before. Today we got ws(10)!

請問22/10數學功課P.79-84,是做中文書定英文書?

中數, 英數是P.64, 72, 86.

想問下大家知唔知道冬天校服及體育服是否都需要自己出去買?我見第二班的家長話上星期去了校服商到買,但乜學校唔係會安排我們家長在學校買的嗎?

yes, we need to go to buy ourselves. Kam Lung for dress and Po lam for sports wear.

唔該哂!
咁請問知唔知冬天校服的深灰大衣點樣先合規格?係咪深灰色就得,唔理什麼款式或外型?如果買棉襖又要什麼顏色?
原帖由 salina0817 於 10-10-25 11:12 發表
yes, we need to go to buy ourselves. Kam Lung for dress and Po lam for sports wear.

棉襖,  should be green. While for the 深灰大衣, have no idea, need to check .

寶琳運動衫公司有得買, 仲有背心棉襖和長袖的.

尋日去買校服,兩間公司都有部份貨沒有了,要等到下星期同十一月中先有,激c!運動服同校服兩樣都淨係買了一半(體育服無長褲,校服無左黃色衫恤,仲要等到十一月中先有!),換季都換唔到!我見隔離班話左下星期一可以著冬季,而家都唔知點算! 大家知唔知可唔可以冬季和夏季每樣一半咁著?

尋日去買校服時,個小姐話聽其他家長講德望除了那件薄薄的短校褸外,仲有一件大褸係灰色的,聽說係體育服公司可以買到,尋日去到買體育服時又見唔到,但聽她形容又唔似係自己另外買個件灰色大衣喎!好似講到係短校褸以外再有一件長校褸咁喎,請問你地知唔知係咪真係有這另一件長校褸?

宝琳係有件灰黑色長褸,幾靚添!但係係俾中學用,小學冇,不過小學伴綠色綿襖都幾好$4xx。

原帖由 boygirl 於 10-10-28 08:12 發表
尋日去買校服時,個小姐話聽其他家長講德望除了那件薄薄的短校褸外,仲有一件大褸係灰色的,聽說係體育服公司可以買到,尋日去到買體育服時又見唔到,但聽她形容又唔似係自己另外買個件灰色大衣喎!好似講到係短校褸以外再有一件 ...
‹ 上一主題|下一主題