用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Manman1010
go

P1編咗班啦!! [複製鏈接]

bchi, 唔係curry, 係茄汁呀!
阿仔都係坐同一條線, 不過佢再早d, 係商場上車, 佢話坐校車好嘈
e+都係我幫佢執, 因為佢都唔知邊本打邊本,連我都有d混亂,因為太多書,有時都唔知帶邊本先啱

原帖由 bchi 於 11-9-6 10:04 發表
kimb,

你仔仔係咪食curry plasta 呀 ?? hahahah  

kimb, 咁你仔仔係搭邊條線架 ??  
初初執書包係會亂d, 遲下, 佢地手冊上都會寫返聽日帶咩書咩書, 你上學期每晚都上網對下佢地寫得啱唔啱囉, 下學期就個個都做到,  ...

Hi,KimB
阿仔話尋日1B班得一個同學仔可以喺lunch time 食得曬個飯盒,其餘都食唔曬!唔知係佢哋食得慢定唔好食!不過我個仔唔係好like 今個星期嘅餐單,冇辨法都要迫佢食!

Hi, 大家好, 我囝囝都係1B班.
有了你頓覺增加風趣﹐我每日每天都想見你﹐ 那懼風與雨﹐那懼怕行雷﹐見少一秒都空虛

回復 61# KimB 的帖子

Hi Kim B,

我女女話食咗一半都無!
話得好小時間食喎!haha

hi oimingoiming,

我阿囝都話好快就要食完飯, 但我又唔記得問佢有冇食曬, 佢淨係同婆婆講好口渴, 因為飲曬d 水, 我教佢如果飲曬要同老師講落操場添水

原帖由 oimingoiming 於 11-9-6 13:53 發表
Hi Kim B,

我女女話食咗一半都無!
話得好小時間食喎!haha

我阿女係帶飯,佢平時嚮屋企食成個鐘,但係好surprise佢第一日竟然係食哂,不過我攞左小小水果俾佢,佢就話食唔哂,因為無時間!睇下聽日佢食成點先!

我問左阿仔, 佢話唔係唔夠時間食, 係之前既小息食左蛋糕, 所以食唔曬個lunch, 不過第二日佢已經食曬啦, so far 佢話都幾好食

我女都係 1B班, 兩日佢都食吾晒個飯, 佢話無時間喎...
另外, 我想問下 1B班的同學仔對D老師的意見係點呀 ???
我個女的感覺係 " 佢地好惡 ", 只有 Mr. chow 好...

原帖由 KimB 於 11-9-7 09:23 發表
我問左阿仔, 佢話唔係唔夠時間食, 係之前既小息食左蛋糕, 所以食唔曬個lunch, 不過第二日佢已經食曬啦, so far 佢話都幾好食

我個女係1C班,佢都話d老師好惡,佢今日返黎仲摟住我喊,佢話今日老師好惡鬧人好驚喎,我以為佢犯左咩規啦!原來佢話今日小息全部人去禮堂休息同食野,佢話嚮鐘時老師話要企定唔好郁,但老師突然攞住個咪好大聲咁指住佢地鬧,(可能係有d小朋友仲跑跑跳跳掛!佢一路喊一路話真係好大聲,同埋佢話d小朋友上堂時好嘈,佢成日聽唔到老師講野,我真係要搵老師了解下,我唔想佢怕返學呀?

係呀 ! 係呀 !
我都驚亞女怕留學... 好似禽日, 穿便服校服 (PE衫+裙褲), 我話穿黑鞋, 佢問我係吾係架, 我吾想比老師鬧呀...
你睇下佢幾驚...點算 ???

我問左阿仔, 佢話只係教IT及PE既Mr Li最惡, 其他老師都ok, 阿仔話上IT堂時, 同學做錯野, Mr Li會好惡咁鬧人, 佢話見到呢個阿sir驚到震,但上PE堂時, 佢又話有時Mr. Li 好搞笑
我個仔最like Mr Chow, 佢話mr chow昨日仲話佢食飯食得快添
至於教 英文Phonics既Mr. Resnick, 阿仔都話ok, 唔惡

原帖由 annvuchan 於 11-9-7 10:22 發表
我女都係 1B班, 兩日佢都食吾晒個飯, 佢話無時間喎...
另外, 我想問下 1B班的同學仔對D老師的意見係點呀 ???
我個女的感覺係 " 佢地好惡 ", 只有 Mr. chow 好...

...

我個囡又係俾Mr. Li嚇到好驚,佢話Mr. Li好惡鬧同學仔呀,攪到前兩日都有喺學校喊 我同咗班主任講,希望佢同阿女傾吓啦~~

另外我地放學個校車司機又係好惡架,有人我接左阿女放學,同車個小朋友媽咪未到,佢竟然打電話俾個家長叫人唔好嘥佢啲時間,我覺得啱啱開學冇耐,日日啲到站時間都唔同,家長真係好難預算,大家應該相就一下!!尋日返學時校車俾架大巴擋住所以泊咗喺較前位置,好彩另一個媽咪跑嚟叫我我先見到,阿女以為我哋遲到又會俾校車司機鬧,即刻拉住我係咁喊,最後俾校車姨姨夾硬拉開咗,抱咗上校車,果一刻連我想喊埋一份呀

原帖由 KimB 於 11-9-8 10:02 發表
我問左阿仔, 佢話只係教IT及PE既Mr Li最惡, 其他老師都ok, 阿仔話上IT堂時, 同學做錯野, Mr Li會好惡咁鬧人, 佢話見到呢個阿sir驚到震,但上PE堂時, 佢又話有時Mr. Li 好搞笑
我個仔最like Mr Chow, 佢話mr chow昨日 ...

阿女話有男同學舉手想去洗手間,Mr. Li都唔俾呀,不過我諗唔會啩,可能阿女誤會咗啫:(

原帖由 annvuchan 於 11-9-8 09:43 發表
係呀 ! 係呀 !
我都驚亞女怕留學... 好似禽日, 穿便服校服 (PE衫+裙褲), 我話穿黑鞋, 佢問我係吾係架, 我吾想比老師鬧呀...
你睇下佢幾驚...點算 ???

我都好擔心呀!!我驚佢日日都怕咗返學,唔知有冇方法令佢哋冇咁驚呢!!

原帖由 ewmami 於 11-9-6 10:47 發表
Hi,KimB
阿仔話尋日1B班得一個同學仔可以喺lunch time 食得曬個飯盒,其餘都食唔曬!唔知係佢哋食得慢定唔好食!不過我個仔唔係好like 今個星期嘅餐單,冇辨法都要迫佢食! ...

阿女都話好多同學仔都係食咗幾嗒就唔食啦,阿女自己就食咗一半到,佢話已經飽到食唔落啦

原帖由 oimingoiming 於 11-9-2 09:33 發表
Hi,
你們小朋友幾點睡幾點起身呀?有無方法能迫去睡呀?兩朝女女都好似發夢!

阿女9:30瞓,6:25起身但係都唔夠瞓!!我哋以前返下午班,會瞓成十個幾鐘

如果真係好似佢地講得咁惡, 真係有可能唔俾去洗手間, 所以我同阿仔講, 小息一定要去小便, 如果唔係上堂冇得去

原帖由 Manman1010 於 11-9-8 12:07 發表

阿女話有男同學舉手想去洗手間,Mr. Li都唔俾呀,不過我諗唔會啩,可能阿女誤會咗啫:(

我阿仔仲遲半小時先瞓, 佢都有話眼瞓, 有日放學返家做完功課後,頂唔順要瞓左1小時

原帖由 Manman1010 於 11-9-8 12:19 發表

阿女9:30瞓,6:25起身但係都唔夠瞓!!我哋以前返下午班,會瞓成十個幾鐘

我今朝都同班主任講左,希望佢同阿女傾下,如果大家嘅小朋友都咁驚,不如你地都同學校講下吖,我都知可能惡係最容易收效嘅方法,但佢地只不過係返左幾日學嘅P1,有時真係唔駛咁惡嘅!

大家,  有冇聽過出面津校的老師有幾惡 ?
升上小學,  一定唔會同幼稚園一樣架喇, 唔會下下笑住講. ... 陳大文, 你點呀, 今日食飽未呀 ? 噓寒問暖... :;pppp:  

上左小一, 會有好大分別. discipine 係其中一樣, 唔會好似幼稚園, 你話要去toilet 就可以隨便去, 其實lmc 已經算比較好喇, 你真係好急好急, 舉手, 係可以去的.

阿mr. li 呀.. 佢係好cool 架.... 不過在sport day 我見好多同學仔擁住佢,  做老師要做到令小朋友又敬又畏, 先得呢 ~~~~~

上年我果班,  阿靚仔mr. wong 淋支支, 但另一位ms ng 就好嚴,  我覺得佢地一凹一凸的配合, 都幾好丫 hoohooh
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員
‹ 上一主題|下一主題