用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: beckylai
go

崇真幼稚園結果.. [複製鏈接]

原帖由 蕉媽 於 11-11-14 16:18 發表

唉, 弊在家陣我連做義工都無份呢!
不過, 我估同哥哥無係崇小讀小學無關既
始終3千幾人in, 始終都係講老師眼緣多dd

朋友個大女讀緊, 細女都係唔收,
學校真係好大功無私架! ...

呀妹仲有冇考第二d學校? 希望呀妹最後可以入到啦!

原帖由 yammiebaby 於 11-11-16 10:22 發表
Silvia,
對我地呢d有哥哥讀緊的家長來講係好唔方便,又要有人手帶第二個返,放學唔同位置. 我識得個朋友個細仔in根德園唔理想,學校打電話比佢叫佢個細仔in多次啦! ...

你有冇打去問主任可唔可以in多次呀?

不過呀哥而家k3, 出年呀妹先k1, 佢未必考慮呢! 見你係fb有朋友幫你搵第二間, 順利嗎?

我雖然仲未收到信入K1, 但都打定輸數入唔到啦!! 面試果日普通話(老)師問呀仔問答, 呀仔無答佢呀!! 一來呀仔唔識普通話, 二來呀仔一向好怕老人家!!! 其實有無知係咪出哂信啦, 咁得唔得都有個知字呀!! 日日睇信箱, 日子過得好漫長呀!!!!

阿哥今年先k2,出年可以一齊返的!朋友介紹個d咁遠!有個叫我去中西區個間st. stephen's girl,我媽話無學校收都試下,一條龍...但好遠呀!學費仲貴過車費.而家上playgroup個間太陽島應該收,但有d寸,我地要上午班,佢話上個禮拜問你又話唔使.我話而家報定先,無上午我唔讀.(無講阿哥間唔收)

係車費仲貴過學費先啱!

我果日聽到d家長都係話今年真係好難入....我即刻大叫"感謝主"!!!!!!!....人生路很慢長,遠有大大小小的事要面對,有所倚靠真的很重要!!!!!
如果真係好想讀,大家可以寫信比學校!!!!去年我有朋友都係咁樣wait到個位,臨完場入球的!!!!!!!

你朋友本身係Waiting list or reject的?

其實有人同我講係無waiting list 的,但好似收到的信係有吾同的.有無人知呢?

原帖由 carolmum 於 11-11-20 23:18 發表
我果日聽到d家長都係話今年真係好難入....我即刻大叫"感謝主"!!!!!!!....人生路很慢長,遠有大大小小的事要面對,有所倚靠真的很重要!!!!!
如果真係好想讀,大家可以寫信比學校!!!!去年我有朋友都係咁樣wait到個位,臨完 ...

Still waiting the result letter!!

你可以睇番之前D posts, 今年係有人reject, 有人waiting架. Waiting個D封信好似話叫佢地出年5月再打去登記確認waiting位.

原帖由 bagman 於 11-11-21 22:02 發表
你朋友本身係Waiting list or reject的?

其實有人同我講係無waiting list 的,但好似收到的信係有吾同的.有無人知呢?

Today is the 14th working day after the interview for the 2nd Round.  Should get the result......
Good luck to you all!

原帖由 ahmo313 於 11-11-22 10:15 發表
Still waiting the result letter!!

Reject letter received. Nevermind take it easy.

仲未有信(>人<;)

你17/11in? 14個工作天最快都7/12喎~~

原帖由 kakagilbert 於 11-12-2 01:20 發表
仲未有信(>人<;)

o...仲要等多幾日...

17/11係咪最後一場面識啦?

仲有1/12先係最後.

原帖由 kakagilbert 於 11-12-5 21:41 發表
17/11係咪最後一場面識啦?

我想問下家長們,崇幼係咪唔會再收出年嘅K1嘅報名表咖啦?

收到信啦, 主流上午班, 感謝主!

9月頭已經deadline, 剛interview完亦出緊result. 我估就算有位都比咗waiting先.  不過你都可以打去學校問吓.
你唔記得報名?

原帖由 Wisdomsfamily 於 11-12-8 00:22 發表
我想問下家長們,崇幼係咪唔會再收出年嘅K1嘅報名表咖啦?

回復 1# 2Fats 的帖子

係呀,太多間apply又要照顧兩個小朋友miss左呀,我打電話問下先,唔該哂!
‹ 上一主題|下一主題