用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站 - Part 4
樓主: edea
go

優才書院家長分享站 - Part 4 [複製鏈接]

王國長老

原帖由 dabbycheung 於 09-4-8 16:31 發表

我同軍兄由網友變成同校家長,最近仲變埋鄰居!
同中兄就變左做街坊!

我地都有講起妳, 我地兩個都應該係籌款果日第一次見妳

王國長老

波:

我覺得呢個岩晒阿仔:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2181969&extra=page%3D1

原帖由 dabbycheung 於 09-4-8 16:31 發表

同中兄就變左做街坊!
我地呢座樓至少有四家(5個)優才學生.

有人問讀邊間幼稚園容易入優才, 點解無人問住邊座樓易入呢?  有既話我實介紹我呢座.

edea,
妳係咪講緊我個波仔

原帖由 edea 於 09-4-8 17:54 發表
波:

我覺得呢個岩晒阿仔:

<A href="http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2181969&extra=page%3D1" target="_blank">http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2181969&amp;extra=page%3D1

咁遲d會唔會變埋做"襯家"......哈哈哈

原帖由 dabb ycheung 於 09-4-8 16:31 發表

同中兄就變左做街坊!

王國長老

原帖由 冰涼鎮痛貼 於 09-4-8 22:05 發表
edea,
妳係咪講緊我個波仔

我聽小墨魚講妳仔仔手琴好好呀, 叫佢上去彈波兒都好

d蛋搞掂晒, 聽日會拎返去, 但唔知點解金蛋少一隻, 銀蛋少兩隻. 但點都夠派既. 銀色果種蛋好香, 我包裝時好想好想食....邊度有得買呀? 我想自己去買一筒黎食.

辛苦晒妳, 妳係今次出力最多既功臣.

王國長老

原帖由 冰涼鎮痛貼 於 09-4-8 22:09 發表
咁遲d會唔會變埋做"襯家"......哈哈哈

軍女咁靚女, 可能有好多競爭對手

今晚我經過樂富呀....好多款吉百利蛋蛋都冇貨喇...太古成間JUSCO應該係最齊全架, 妳可以試下!

今次, 我也十分感謝妳幫我一齊去取貨!!   聽到小朋友歡呼雀躍開心大叫.....已經"值回票價"!  希望D蛋蛋唔會太甜吧!!

原帖由 edea 於 09-4-9 00:01 發表

我聽小墨魚講妳仔仔手琴好好呀, 叫佢上去彈波兒都好

d蛋搞掂晒, 聽日會拎返去, 但唔知點解金蛋少一隻, 銀蛋少兩隻. 但點都夠派既. 銀色果種蛋好香, 我包裝時好想好想食....邊度有得買呀? 我想自 ...

原帖由 edea 於 09-4-7 21:47 發表
今晚好開心. 偶然機會同貼+一個家長去幫家教會拎復活蛋, 後來先知原來佢就係跳跳虎, 網上神交咁耐, 真係巧合 我地仲一齊食晚飯.

其實呢度仲有好多家長未見"真身". ...

edea,
好高興認識你啊!以後有機會再慢慢詳談

原帖由 edea 於 09-4-8 17:54 發表

我地都有講起妳, 我地兩個都應該係籌款果日第一次見妳

我同dabby識咗3年了,中天英就第一次見

原帖由 冰涼鎮痛貼 於 09-4-9 21:53 發表
今晚我經過樂富呀....好多款吉百利蛋蛋都冇貨喇...太古成間JUSCO應該係最齊全架, 妳可以試下!

今次, 我也十分感謝妳幫我一齊去取貨!!   聽到小朋友歡呼雀躍開心大叫.....已經"值回票價"!  希望D蛋 ...

點解啫喱仔話Mr. David每一派一隻,我唔明,明明親手包每包大蛋48粒細蛋28粒??

王國長老

係咪搞錯左..? 小墨魚都係拎三隻.

好想公開讚揚10B班班主任鄭老師。

話說10B班今年4月30日要考Chem會考,之前鄭老師為左今次會考,已經逢星期二要10B班留校補Chem直至5:00,而響2, 3月期間既逢星期六上午,亦要10B班回校補Chem。

頭先突然接到鄭老師既電話,佢話因為亞仔今次Chem既測驗成績一般,所以想襯學校假期幫佢補下Chem(應該仲有其他學生),時間係星期五同六下午1:30-5:30。我聽完佢個電話之後真係好感動!依家全校老師都放緊假,但鄭老師仍然緊張佢班學生既成績,依家仲利用自己既私人時間,主動幫班學生補習,鄭老師真係一位好老師!

王國長老

多謝分享, 雖然我不熟悉將軍澳校舍, 但也很高興知道有這麼"有心"的老師. 將來希望囡囡升中也會遇上這位好老師.

旺角初小的老師也是很有心的, 主任, 老師都是很好.

原帖由 dabbycheung 於 09-4-16 18:02 發表
好想公開讚揚10B班班主任鄭老師。

話說10B班今年4月30日要考Chem會考,之前鄭老師為左今次會考,已經逢星期二要10B班留校補Chem直至5:00,而響2, 3月期間既逢星期六上午,亦要10B班回校補Chem。

頭先突然接到鄭老師既電話, ...

10/4 G7-10 約20位同學參加一聯校話劇比賽,取得優異成績,於12/4 星期日表演,李教授和Fung sir 也到場觀賞。
囡囡G9學生將於5月考IGCSE-Bio & Maths,13,14 &15/4,Fung sir 都返校替他們上堂!

原帖由 ecore 於 09-4-17 11:22 發表

10/4 G7-10 約20位同學參加一聯校話劇比賽,取得優異成績,於12/4 星期日表演,李教授和Fung sir 也到場觀賞。
囡囡G9學生將於5月考IGCSE-Bio & Maths,13,14 &15/4,Fung sir 都返校替他們上堂! ...

謝謝你的好消息!

亞仔跟左Fung Sir4年,我知道佢每年都有Keep住利用假期時間幫班學生補Bio, 真係非常難得!

軍魁星 Please check pm

原帖由 ecore 於 09-4-21 23:00 發表
軍魁星 Please check pm

Hi, ecore, 已回覆你pm, 但系統顯示你未read.

原帖由 軍魁星 於 09-4-22 19:51 發表

Hi, ecore, 已回覆你pm, 但系統顯示你未read.

Sorry, I'm not familiar with pm!Read already

王國長老

今個星期六又見家長啦! 最想了解下個女平日學校係點. 陳主任話小墨魚上堂好少舉手發問, 有問題留到落堂先單獨問.

呢樣真係似足我
‹ 上一主題|下一主題