用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 德田李兆強小學媽咪入來此版再續
樓主: kt8001
go

德田李兆強小學媽咪入來此版再續 [複製鏈接]

beywat,
你果班係超水準, (唔怕得罪講句)我果是超高 B, 果日我去了龍女果班.而龍仔就我c6去.龍女班 d cx都冇聽書, 老師剛解釋完,又問返同一樣問題, 講嘢又語無論次.而又話d功課d問題好難, 其實入得呢間學校就要預了,此外呢間校是主打奧數, 我覺得幾好呀! 當比D IQ題小朋友等佢諗下或比大人做下都好預防老人痴呆, 果日攪到我都冇心機聽佢地問問題. 真無奈  
原帖由 beywat496 於 08-10-20 11:47 發表
puilaimama,

我們當天錯過了會面。

我只見我囡班有三對孿生胎仔女, 但係唔知邊個係你?

下次有機會我地再相認, 好嗎 ?

原帖由 kt8001 於 08-10-20 10:53 發表
cheimi,
點你的朋友book了場嗎?    oh!好緊張呀!

各位早ar,

現在我都等緊電話 有消息立刻通知你們

chiemi,
我果日bbq真的來唔到, 真的無緣,祝你地玩得開心

原帖由 chiemi1128 於 08-10-20 12:41 發表

各位早ar,

oh! puilaimama,
有機會的, 下次再來啦,唔駛唔開心喎,
chiemi,
你慢慢ugrent,你有的才reply我地啦

原帖由 chiemi1128 於 08-10-20 12:41 發表

各位早ar,

喂你地食飯未呀, 今日我食雞飯, 好好味呀.

原帖由 puilaimama 於 08-10-20 12:21 發表
beywat,
你果班係超水準, (唔怕得罪講句)我果是超高 B, 老師剛解釋完,上堂又唔聽書問完又問返同一樣問題, 講嘢又語無論次.又話d功課好難, 其實入得呢間學校就要預了,此外呢間校是主打奧數, 我覺得幾好呀! 當比D IQ題 ...

你哋就好la 不特只beywat個班 連其他班都不錯 我都不知道我哋高B ar 定佢哋低少少呢? 完全唔啱CHANNEL 真失望  問的問題都不到題 跟住都無晒心機 就算我有問題都不想問 不過今次都有得著 起碼老師都有通知我們我哋的小朋友平時上課時遇到的問題

你地就好la,我希望佢地唔好攪到我地少了功課, 平均中英數各2樣每日6-7樣都唔算多. 我都唔明點解有d人話做成2-3個鐘.另外唔好因佢地d仔女追唔到後攪到功課淺了, 拖低我地d分數同質數

chiemi1128 , kt8001, puilaimama,

我比你地笑死我啦, 勁攪笑。

Good Morning!!!

哈哈... 你地情況就好似我上年去時情況一樣, 有家長投訴功課多, 亦有家長投訴英文dictation深wor, 佢話佢小朋友得0分, 問miss why wor又話明明係默p.x 點解有d生字唔默, 因唔默果d係佢小朋友識果d, 你話救唔救命

仲有1個仲經典, 佢話叫我地要帶snacks food比自己小朋友recess 食, 因佢女d snacks food成日有其他小朋友問佢攞wor, 同埋叫我地帶tissue比小朋友, 又係因有其他小朋友問佢女借wor, 有次佢女去toilet (大大) 無tissue用, 用左手巾仔wor
原帖由 puilaimama 於 08-10-20 16:28 發表

你地就好la,我希望佢地唔好攪到我地少了功課, 平均中英數各2樣每日6-7樣都唔算多. 我都唔明點解有d人話做成2-3個鐘.另外唔好因佢地d仔女追唔到後攪到功課淺了, 拖低我地d分數同質數 ...

下,唔係咁攪嘢下,你朋友女女去toilet (大大) 無tissue用, 用左手巾仔wor 你唔講我都唔覺, 係喎點解校冇供應紙巾, 怕佢地玩灑, 但如有時小朋友帽帽地冇帶又急時都有得用下.
原帖由 hoganmama 於 08-10-21 09:30 發表
Good Morning!!!

哈哈... 你地情況就好似我上年去時情況一樣, 有家長投訴功課多, 亦有家長投訴英文dictation深wor, 佢話佢小朋友得0分, 問miss why wor又話明明係默p.x 點解有d生字唔默, 因唔默果d係佢小 ...
‹ 上一主題|下一主題