用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 34網家長, 你O地子女獲派第幾志願 ?
樓主: ysmhkg
go

34網家長, 你O地子女獲派第幾志願 ? [複製鏈接]

Re: 34網家長, 你O地子女獲派第幾志願 ?

芯朗 ,

其實我心水係首選陳瑞琪(喇沙)小學, 不過最近有D事件發生左, 另我唔知應該點簡好.

想請問填表既時間應該正式係幾月份呢?

因為仔仔將會多個弟弟或妹妹, 我諗...........約要到9月或10月先可確定, 所以都唔知點簡好! 真頭痛

loklok0104

因為仔仔將會多個弟弟或妹妹, 我諗約要到9月或10月先可確定, 所以都唔知點簡好! 真頭痛..................sorry! 我路過八下,9月或10月先知弟弟或妹妹,定生?弟弟或妹妹升小一可能哥哥都畢業,咪5係必收生law!

有無人知道獻主會如何?派位又如何?是否真的好多功課, 考試 ?

ttma

loklok0104:

其實在34網中, 陳瑞琪、馬頭涌、協恩、聖羅撒各有各捧場客, 我覺得幾間也是不錯的學校, 入到那一間也好的, 當然你要衡量每一間的功課, 傳統或比較活動? 你小朋友又適合那一類啦。

至於填表時間, 對不起已忘記了, 在正式上了高班後, 校長或A班老師會為你們安排的。

至於因為將會多一個小朋友而決定不到報那一間, 好似wensi咁講, 你要計清楚, 到時第2個小朋友入小學時, 可能lok lok已經離開小學, 就不計分啦。如果還在這間小學, 而又未知道是仔仔或女女, 可考慮馬頭涌呢! 我囡囡讀了一年, 我覺得這間學校真的很好呢!

loklok0104 寫道:
芯朗 ,

其實我心水係首選陳瑞琪(喇沙)小學, 不過最近有D事件發生左, 另我唔知應該點簡好.

想請問填表既時間應該正式係幾月份呢?

因為仔仔將會多個弟弟或妹妹, 我諗...........約要到9月或10月先可確定, 所以都唔知點簡好! 真頭痛

芯朗,

多謝你寶貴既意見, ha...............原來計落當細既升小學時, Isaac都岩岩升中學, 即係無關係.
‹ 上一主題|下一主題